Lukija ihmettelee: ”Valepoliisien ei pitäisi olla mikään uusi juttu” – Peräänkuuluttaa läheisten vastuuta

Kuvituskuva: Pixabay.

On todella surullista lukea jatkuvasti näistä ”valepoliisin” huijauksista. Tästä aiheesta on niin paljon puhuttu ja kirjoitettu, ettei pitäisi olla kenellekään mikään uusi juttu.

Kyllä hiukan osoittaisin syyttävän sormen ikäihmisten läheisiin, sukulaisiin, kotihoitoon, esimerkiksi. Pitäisi varoittaa riittävän usein asiasta, sillä asia saattaa unohtua aika pian. Pankkikorttiin voisi laittaa päiväkohtaisen rahannostorajan, antaisi aikaa kuolettaa kortti. Ja oveen pitäisi asentaa turvaketju, se ei ole vanhukselle vaikea käyttää.

Tietysti rikolliset keksii kyllä keinoja huijaamiseen, mutta jos edes hidastaisi vähän.

Entä sitten rangaistukset, ne ovat ihan mitättömät rikokseen nähden, varattomilta kun mitään ei takaisin saa, vaikka mitä korvauksia tuomittaisiin. Valtio vielä maksaa huijarien oikeudenkäyntikulut!

Ystävä

  • Yksi vain

    Mitäs se turvalukko auttaa? Puhua voi siitä raostakin ja mahtuu kortinkin antamaan. Ikävä kyllä kaikilla ei ole läheisiä, sukulaisia tai käy kotihoito, jotka muistuttaisivat. Ikävä kyllä näihin kaikenmaailman huijauksiin menevät nuoremmatkin, eivätkä vaan iäkkäät ihmiset.

Jätä kommentti