Pääministeri veti torin täyteen Sastamalassa – Sanna Marin odottaa vaaliuurnilta tilinpäätöstä hallituksen toiminnasta

Remontissa olevalla Vammalan torilla riitti väkeä pääministerin piipahtaessa Sastamalassa vauhdittamassa SDP:n vaalikampanjaa.

”Kerrankin Vammalassa on porukkaa”, tuntemattomaksi jäänyt naiskaksikko hämmästelee Vammalan torilla puolenpäivän aikaan lauantaina, kun kymmenittäin ihmisiä on kokoontunut odottamaan paikalle saapuvaa pääministeri Sanna Marinia.

Marin piipahtaa Sastamalassa vauhdittamassa puolueensa vaalikampanjaa.

”Kyllä pääministeri sentään saa väen liikkeelle”, väkijoukossa nyökytellään.

Pääministeri on aikataulusta muutaman minuutin myöhässä ja kylmä viima saa ihmiset nostamaan takinkauluksia korkeammalle.

”On tämä jännittävä tilaisuus ja ministerin pitäisi olla täällä jo. Ajat sitten ilmoitettiin, että kolme minuuttia ja nyt on mennyt jo ainakin kymmenen”, SDP:n eduskuntavaaliehdokas Jenni Jokinen odottaa kuumeisesti.

Monenlaisia asioita mielessä Marinille

Sastamalalaisella Marja Markulalla on terveisensä tuotavana pääministerille.

”Haluan muistuttaa häntä maahanmuuttopolitiikan tärkeydestä. Varsinkin perussuomalaisten tämän hetkiset linjaukset suorastaan pelottavat minua. Asioiden todellista laitaa vääristellään ja yritetään kääntää todella huolestuttavaan suuntaan.”

Markulan mukaan maahanmuuttopolitiikassa olisi paljonkin korjattavaa.

”Ensimmäisenä tulevat mieleen kotouttaminen ja Migrin toiminta. Oleskeluluvan saaminen on toivoton ralli, johon pitäisi saada parannusta. On tärkeää muistaa, että Suomeen tulee väkeä monenlaisista syistä ja tulijat ovat erilaisia. Esimerkiksi työluvan saaminen pitäisi olla huomattavasti helpompaa heille, jotka ovat todella tulossa tänne tekemään työtä.”

Marinin toiminnalle Markula antaa kiitosta.

”Uskon, että Suomessa on tulevaisuudessakin hyvä olla, mikäli demarihallitus säilyy.”

Sanna Marin ennätti vaihtaa kuulumisia ja kuunnella torille saapuneiden kansalaisten terveisiä.

Marin tyytyväinen hallitukseensa

Kymmenen yli kaksitoista väkijoukossa alkaa kuhina, kun nahkatakkiin ja neulemekkoon sonnustautunut pääministeri puikkelehtii väkijoukon keskeltä puhujakorokkeelle.

Ensimmäiseksi Marin kertoo olevansa iloinen, että parin viikon kuluttua kansa pääsee vaaliuurnille ja antaa hallitukselle tilinpäätöksen kuluneista neljästä vuodesta.

Pääministeri itse summaa hallituksen toimet varsin onnistuneiksi.

”Tällä hallituskaudella on ollut paljon odottamattomia vaikeuksia, joista olemme selvinneet kohtuullisesti”, hän toteaa.

Puolituntisen visiittinsä päätteeksi pääministerillä oli aikaa poseerata yhteiskuvissa.

Marinin mukaan korona-ajasta ja Ukrainan sodan aiheuttamasta tilanteesta selviytyminen on mitannut ennen kaikkea yhteiskunnan perustavanlaatuista luottamusta.

”Voimme luottaa toisiimme ja siihen, että yhteiskunta kantaa.”

Marinin mukaan SDP haluaa vahvistaa tätä luottamusta ja turvallisuutta, ennen kaikkea arjen turvallisuutta, entisestään.

Lisäksi Marin muistuttaa, että vaikka suurimman huomion kuluneen neljän vuoden aikana ovat vieneet historialliset kriisit, hallitus on kuitenkin pystynyt toteuttamaan hallitusohjelmaa yli 90 prosenttisesti.

Pääministeri nostaa onnistumisina esiin muun muassa oppivelvollisuuden pidentämisen ja koulutukseen satsaamisen sekä viimein toteutuneen sote-uudistuksen.

”Hoitotakuu on säädetty ja sitä kohti kuljetaan. Tämä on tärkeää, jotta ihmiset saavat ajoissa hoitoa. Tärkeä on myös hoitajamitoitus, joka takaa, että meillä on riittävästi hoitajia. Siinä on kyse vanhuspalvelun laadusta, ikäihmisten hoidosta ja siitä, että hoitajilla on riittävästi työkavereita.”

Marin näkee, että seuraavaksi paljon tehtävää on kotihoitopalveluissa.

”Meillä on liian huonokuntoisia ihmisiä kotona. On huolehdittava, että he pääsevät hoidon piiriin.”

Pääministerille tuotiin terveisiä niin maahanmuuttopolitiikasta kuin luottotiedottomien asemasta.

Kritiikkiä oikeiston miljardisäästöille

Marin kritisoi voimakkaasti kokoomuksen puheita miljardileikkauksista. Pääministeri uskoo oikeistolaisen talouslinjan tarkoittavan köyhimmiltä ottamista ja rikkaimmille antamista.

”Nämä säästöt tarkoittavat irtisanomisia julkiselta puolelta. Ei siellä ole tehottomutta, mistä voisi säästää. Leikkaukset tarkoittavat heikompaa palvelua ja vähemmän työntekijöitä tilanteessa, jossa on jo henkilöstöpula.”

Marin vakuutti, että SDP:llä on vaihtoehto leikkauspolitiikalle.

Kymmenet innokkaat pääsivät ottamaan yhteiskuvan pääministerin kanssa.

Kaikki mahdollinen apu Ukrainalle

Viimeiseksi pääministeri halusi sanoa muutaman sanan koskien Ukrainan tilannetta.

Marin totesi, ettei Ukrainassa taistella pelkästään oman maan, vaan myös eurooppalaisten arvojen puolesta.

”Meillä on täällä pelisäännöt, ja hyökkäämällä Ukrainaan Venäjä on rikkonut niitä räväkästi.”

Marinin mukaan Ukrainaa on autettava kaikin mahdollisin keinoin.

”Emme halua nähdä Venäjän voittoa, vaan meidän on pysäytettävä se yhdessä.”

Pääministerin ympärillä riitti kiinnostunutta väkeä koko visiitin ajan, eikä edes torilla puhaltanut pureva viima saanut Marinin hymyä hyytymään.

 

  • Tuntematon

    Olipas hyvä että mariini kävi takomassa paikallisille remareille järkeä kalloon kun tähän asti vapaaehtoinen maanpuolustustyö on ollut kuin punainen vaate heille . Mieluummin on haettu rauhan ja ystävyyden ja kaasuputken mitalleja moskovasta heinäluoma ja lipponen etunenässä. Kaino toivomukseni on että suomi-venäjäseuran 10 miljoonaa euroa siirtyy nyt maanpuo
    lustusjärjestöjen käyttöön. Siitä on iloa useammallekin kansalaiselle jotka arvostavat tätä maata.
    Nato not on my watch sanna: arvostan todellakin kantasi vaihtoa .
    Erkki tuomioja varmaan hyökkää demareissa kovasti sinua vastaan, mutta marssi ylpeänä väinö tannerin tuon jo unohdetun oikeistodemarin viitoittamaa tietä !

Jätä kommentti