Keikyäläinen perhe menetti lemmikkinsä, kun isot koirat hyökkäsivät – ”Haluamme varoittaa muita”

Papillon Maisa ja staffi Milan olivat läheiset kaverukset. Omistaja sai nostettua Maisan takkinsa sisälle turvaan, mutta Milan menehtyi. Kuva: Juha Virtanen.

Sastamalan Keikyässä, Jussinpellossa asuvan viisihenkisen perheen viikonloppu sai järkyttävän käänteen, kun heidän lemmikkikoiransa joutuivat toisten koirien raatelemiksi.

Perheenisä Juha Virtanen oli lauantai-iltana kello 21 aikoihin palaamassa pienen papillon-rotuisen Maisan ja jykevän staffordshirenbullterrieri Milanin kanssa lenkiltä kotinurkille, kun puskista hyökkäsi kaksi oletettavasti amerikanakita-rotuista koiraa.

”Ne kävivät suoraan koiriini kiinni ja yrittivät näykkiä minuakin. Pienemmän Maisan nostin syliini ja laitoin takin sisälle, mutta isompi Milan jäi niiden revittäväksi”, Virtanen kuvailee.

Lopulta Virtanen sai kepin kanssa huidottua hyökkääjät irti Milan-staffista. Hän kertoo koirien omistajan tulleen vähän ajan kuluttua paikalle, mutta Milanin kohdalla oli liian myöhäistä. Koira jouduttiin vakavien vammojen takia lopettamaan myöhemmin yöllä eläinlääkäriasemalla Tampereella.

”Sen vatsaonteloon oli useammassa kohtaa hampaat menneet läpi, ilmeisesti myös suoli puhjennut, keuhkot täynnä nestettä ja mahdollisia muita sisäelinvaurioita”, Virtanen kertoo.

Pienempi Maisa sai rytäkässä syvän haavan niskaansa, mutta tulee fyysisesti kuntoon.

”Henkisestä puolesta en sitten tiedä. Kovin Maisaa pelottaa mennä ulos.”

Virtanen kertoo, että hyökänneiden koirien omistaja maksoi hänelle eläinlääkärikulut.

”Mutta ei tämä asia tietenkään sillä korjaannu. Perheemme rakas, maailman kiltein lemmikki on poissa.”

Virtanen sanoo asian käsittelyn jatkuvan virallista reittiä pitkin. Tapauksesta on tehty poliisille rikosilmoitus ja lisäksi on tiedotettu valvontaeläinlääkäriä.

Alueviestin tiedossa on toinenkin vastaava tapaus lähiviikoilta. Helmi-maaliskuun taitteessa samat koirat hyökkäsivät samalla alueella pienen koiran kimppuun. Riepoteltavaksi joutunut koira sai useita puremavammoja ja haavoja eri puolille kehoa. Myös tästä tapauksesta on tehty ilmoitus poliisille ja valvonnasta vastaavalle eläinlääkärille.

Juha Virtanen on järkyttynyt tapahtuneesta ja huolissaan alueella asuvien turvallisuudesta.

”Nämä hyökänneet koirat liikkuvat usein vapaana ja ovat vaarallisia muille eläimille ja myös ihmisille. Täällä alueella asuu paljon lapsiperheitä ja koiria. Mitä pitää vielä tapahtua ennen kuin tälle asialle tehdään jotain?” hän kysyy.

Staffordshirenbullterrieri Milan jouduttiin eläinlääkärin toimesta lopettamaan, koska sen vammat olivat niin vakavat. Kuva: Juha Virtanen.
Maisa selvisi yhdellä syvällä haavalla. Kuva: Juha Virtanen.
Pikku-Maisa on nyt koirakaveria vailla. Kuva: Juha Virtanen.

Toim huom. Hyökänneet koirat ovat todennäköisesti rodultaan amerikanakitoja, ei akitoja kuten jutussa aiemmin luki. Kyseessä on joka tapauksessa pystykorvatyyppinen rotu. 

Muokattu 29.3. klo 10.30. Hyökänneiden koirien omistaja tuli paikalle vasta tilanteen mentyä ohi. Virtanen karkotti koirat kepillä huitoen. 

 • Kirsti Lahti

  Jos ei sudet raatele ja tapa niin sitten toisten koirat. Itsellä kaksi koiraa. Pieni kääpiöpinseri ja Labradorinnoutaja. Täällä Illossa on paremminkin sudet uhkana kuin naapureiden koirat…Susien määrää vähennettävä. Kesä tulossa ja karja pääsee taas laitumelle. Susille ruokaa helposti tarjolla. Ikävää että rakas perheen koira jouduttiin päästämään tuskistaan.

  • villikissa

   Totta puhut on vain ajan kysymys milloin tapahtuu taas jotakin ja myöhäistä se on silloin voivotella kenenkään. Susi ei ole harvinainen näky edes kaupungissa. On täysin väärin ettei koirakuriinkin puututa kovemmalla kädellä ja sellaiset ihmiset pitäisi laittaa eläintenpito kieltoon jotka eivät koiriaan hallitse täydellisesti. Toisten lemmikit tapetaan näiden verenhimoisten hallitsemattomien koirien toimesta ja se saa nyt loppua. Isoille koirille pitäisi laittaa kuonokoppa pakolliseksi niin ne eivät pääsisi toisia raatelemaan ja tiedoksi teille jotka ette koirianne hallitse että älkää ottako koiria jos ette osaa niitä hallita. Miten ihmeessä koirat ovat vapaana ja niitä ei hallita sitä en ymmärrä. Jokaisen pitää tajuta että koira on vaarallinen toisille lemmikeille ja myös ihmisille ja rahalla ei lemmikkiä korvata. Viekää koiranne lopetettavaksi jos ne ovat niin veronhimoisia että raatelevat muita jos ette niitä hallitse. Normaali koira ei raatele toisia hengiltä. Kaikilla on vapaus ulkoiluttaa koiriaan turvallisesti ilman että ne raadellaan kuoliaiksi ja ihmisillä myös. Nyt riittää…
   Villikissa

  • sepekantonen

   Pidättelin hengitystäni odottaessani jonkun kääntävän keskustelun susiin – ei lähtenyt edes taju.

   • villikissa

    Taju menee siinä vaiheessa sinulta kun itse joudut suden jahtaamaksi tai jos sinulla olisi lemmikki ja menettäisit sen toisten raatelemana. Pysy asiassa ei tarvitse naljailla toisten ihmisten vahingoista. Akility koirien omistajille toivon kovia rangaistuksia ei sellaisille koiria enää jotka eivät niitä hallitse. Todella ikävää että kiltti lemmikki joutui niiden uhriksi.

   • sepekantonen

    Varmasti tuossa vaiheessa menisi taju, mutta tilanteen toteutuminen on äärimmäisen epätodennäköistä.

    Haluan tehdä selväksi, etten naljaillut jutussa lemmikkinsä menettäneelle. Olen erittäin pahoillani heidän puolestaan, lemmikin menetys on aina erittäin raskasta ja tämä varsinkin oli täysin turhaa.

 • Kirsti Lahti

  Tarkoitat varmaankin Akita rotuisia koiria. Agility on koirien harrastus laji. Sitä harrastaa monet rodut.

  • villikissa

   Jes tiedetään… Akita koirilla on historiallinen tausta taistelukoirina. Tiedoksi kantoselle että se suden jahtaamaksi joutuminen keskellä kaupunkia on täysin tosi ja todistajia löytyy eikä ole edes harvinaista että ne liikkuvat kymmeniä km. Joten ei kannata olla varma etteikö niitä taas uudestaan tule eteen mutta toivottavasti ei enää niin häiriintynyttä yksilöä että ihmistä taas jahtaa kuten aiemmin.

Kommentointi ei ole käytössä.