”Kirjakorttelista saa muutakin kuin kirjoja” – Tyrwäyspäivät kutsuvat poikkeamaan Marttilankadulle

Rosaliinia luotsaava Johanna Rotikko kirjoitti tällä kertaa Tyrwäyspäivien kolumnin Alueviestiin.

Mikäs se on Sastamalan keskustan häikäisevin katu? Riippuu tietenkin, mistä vinkkelistä asiaa tarkastelee, mutta ainakin auringonnousun aikaan monikin on saattanut joutua ajovauhtiaan hidastamaan, mikäli on päättänyt kirkon liikenneympyrästä kääntyä Marttilankadun pohjoispään ylämäen suuntaan. Niin pistävän sopivasti aamuauringonsäteet pilkahtavat kirjakorttelin talojen välistä, että silloin on häikäistyä luultavasti itse kuuluisa Sokea Mummokin!

Omasta perspektiivistäni ja muualta tänne muuttaneena asiaa tarkastellen, veikkaisin Marttilankadun joka tapauksessa olevan haetuimpien kadunnimien joukossa täälläpäin matkailevien ja vapaa-ajanviettoaan suunnittelevien joukossa. Ihanien, vierailunarvoisten kohteiden listahan tuntuu loputtomalta museoineen, ruokapaikkoineen ja myymälöineen. Unohtamatta idyllisen maalaiskaupungin kaunista ja historiallista miljöötä, jossa aika kuluu siivillä rakennuksia, näyteikkunoita ja luontoa tutkaillessa.

Onkin siis mitä mahtavin fiilis liittyä kirjakorttelin kirjaimellisesti kirjavaan joukkoon, tarjoten yksi hyvä syy lisää pysäyttää oma tai yhteinen menopeli Marttilankadun varteen. Voisi sieltä kai ihan perustellustikin sanoa jo löytyvän jokaiselle jotakin. Roosaliini on Marttilankadulle nyt avautuva uusi kauppani, joka syntyi jatkaakseen monille vuosien saatossa tutuksi tulleen sisustus- ja lifestylemyymälä Casa Rosalinin tarinaa ja perinnettä Sastamalassa. Kallialassa sijainneen myymälän sulkeuduttua viime vuodenvaihteessa monet ilmaisivat toiveensa, että jatkaisimme toimintaa ja nyt nuo toiveet on kuultu. Roosaliinin myötä valikoima ja palvelu jatkuvat pääpiirteissään ennallaan tarjoten inspiroivia ja kaikkia aisteja ilahduttavia tuotteita pukeutumiseen, kotiin ja lahjaksi.

Roosaliinin avajaisia vietetään heti kovaa ja täysillä, sillä ovet avautuvat nyt sopivasti Tyrwäyspäivien tunnelmissa torstaina 27. huhtikuuta. Tyrwäyspäivien tyyliin tapahtumaan osallistuvat kauppiaat pitävät ovensa auki iltakahdeksaan saakka, joten kierrokselle ehtii mainiosti vielä toimistoajan jälkeenkin. Mielenkiinnolla aionkin nyt aitiopaikalta seurata, minkälaisen liikenteen Tyrwäyspäivät ja niiden jälkeen vähitellen käynnistyvä kesäsesonki Sastamalan keskustaan tuovat tullessaan, kun Kallialassakin kävijöitä oli aina mukavasti näinä ajankohtina.

Yrittäjänä rohkaisevaa on ollut havaita kasvavaa ymmärrystä siitä, että vain kuluttamalla paikallisten kivijalkaliikkeiden ovenripoja voi varmistaa itselle mieluisten palveluiden löytymisen läheltä. Esimerkkejä vastakkaisista tapahtumista ja sen vaikutuksista katukuvalle lienee jo täälläkin nähdyn useimpien mielestä ihan tarpeeksi.

Iloisen reipasta ja aurinkoista kevättä kaikille!

Teksti: Johanna Rotikko

Sastamalan omaa shoppailutapahtumaa, Tyrwäyspäiviä, vietetään 27. – 28. huhtikuuta.