Kirkkoneuvosto puoltaa kaikista Sastamalan seurakuntataloista luopumista – Toukokuussa järjestetään avoin keskustelu- ja tiedotustilaisuus

”Vammalan seurakuntatalon kallis peruskorjaus onnistuisi vain tilanteessa, jossa mukaan saataisiin investointihalukas taho”, totesi kirkkoherra Vesa Aurén Alueviestin haastattelussa taannoin. Kuva: Maija Latva.

Sastamalan seurakunta voisi tulevaisuudessa luopua tavalla tai toisella kaikista seitsemästä seurakuntatalosta. Näin on, mikäli kirkkovaltuusto hyväksyy kirkkoneuvoston esityksen.

Torstaina koolla ollut kirkkoneuvosto päätti esittää kaikkien seitsemän seurakuntatalon siirtämistä niiden kiinteistöjen joukkoon, joista pyritään pääsemään eroon joko myymällä, muutoin luopumalla, purkamalla tai käyttämällä kiinteistö loppuun.

Kriisiytyvän seurakunnan talouden mittarien ennusteiden valossa tarve pysyville vuosittaisille säästöille on vähintään 250 000 euroa. Seurakunnan nykyinen kiinteistömäärä on suuri ja osa rakennuksista on huonossa kunnossa.

Karkun seurakuntatalon, Keikyän seurakuntatalon, Kiikan seurakuntatalon, Kiikoisten seurakuntatalon, Mouhijärven seurakuntakodin, Suodenniemen seurakuntatalon ja Vammalan seurakuntatalon lisäksi esityksenä on luopuminen Salmin leirikeskuksen kaikista rakennuksista, Kiikan Leiriahon kaikista rakennuksista, Kiikoisten kirkkotuvasta, Keikyän virastotalosta ja Tyrvään kappelihautausmaan varastorakennuksesta.

Lisäksi seurakunnan kiinteistöstrategian yhteydessä on linjattu, että kevyillä järjestelyillä toteutettavaa kirkkojen monikäyttöisyyttä selvitetään kaikkien kirkkojen osalta ja että toteutusta lähdetään voimakkaasti viemään eteenpäin. Keskustelua kaupungin ja muiden tahojen kanssa kiinteistöihin ja kiinteistöjen käyttöön liittyvästä yhteistyöstä edistetään aktiivisesti.

Seurakunta järjestää avoimen tiedotus- ja keskustelutilaisuuden seurakuntataloista maanantaina 22. toukokuuta kello 17 Vammalan seurakuntatalolla.

Kirkkoherra Vesa Aurénin mukaan tilaisuudessa esitellään muun muassa Vammalan seurakuntatalon kuntotutkimuksen tulokset. Uutta tietoa on myös muiden seurakuntatalojen kuntokartoituksista.

Sastamalan kirkkovaltuustossa kiinteistöstrategiaa käsitellään 11. toukokuuta.