Cosplay-tapahtuma Sastamalan pääkirjastossa: Työpajoja, pukukilpailu, taidekuja…

Cosplay, chibi
Chibi-hahmo. Kuva: Lina Ala-Kruuvi.

Sastamalan pääkirjastossa järjestetään cosplay-tapahtuma lauantaina 27. toukokuuta kello 10.30-16. Mukaan ovat tervetulleita niin harrastajat kuin muuten vain aiheesta kiinnostuneet.

Työpajoissa pääsee itse tekemään. Sarjakuvataiteilija Marko Alakruuvin kanssa taiteillaan suloisia chibi-hahmoja, kemonomimeita ja hirveitä hirviöitä. Helmihahmopajassa voi valmistaa oman pikkuisen hahmon vaikkapa reppumaskotiksi. Aikanaan Nipporia luotsannut ja nykyisin Traconin johtokunnassa toimiva Tiina ”Chiina” Uusi-Rasi johdattaa löytämään omalle hahmolle sopivan poseerauksen.

Pukukilpailussa kilpaillaan itse koostetulla puvulla. Hahmo voi olla tuttu esimerkiksi animesta, mangasta, elokuvista tai peleistä. Tuomareina kilpailussa larppaajinakin kunnostautuneet kirjailijat Aino Havukainen ja Sami Toivonen sekä Tiina ”Chiina” Uusi-Rasi. Tuloksia jännitettäessä kaupungin yhteisötaiteilija Simo Nieminen johdattaa kaikki halukkaat ratkaisemaan Murhaa mustassa yössä.

Taidekujalla on maksuttomia myyntipaikkoja taiteilijoille ja käsityöläisille. Nuorisopalveluiden pisteellä voi pyöräyttää onnenpyörää ja testailla VR-laseilla pelaamista. Mukiarvonnassa palkintoina on kolme tapahtuman teemamukia sekä Bard & Jesterin Jani Piiraisen sponsoroimat kolme steampunk-mukia.

Tapahtuman koko ohjelma löytyy kaupungin kotisivuilta. Työpajoihin, pukukilpailuun ja myyjäksi taidekujalle ilmoittaudutaan tästä. Työpajoihin ja pukukilpailuun voi ilmoittautua tapahtumassakin, jos tilaa on.

Cosplay 2023 la 27.5. klo 10.30-16 Sastamalan pääkirjastolla, Sillankorvankatu 2. Työpajoja, pukukilpailu, taidekuja.