Varilassa pelattiin: Kumurin C-tytöille avausvoitto, naisille tappio kotikentällä

C-tytöt kuvassa.

Sastamalan Kumurin C-tytöt nappasivat ensimmäisen voiton lauantaina Varilassa. Alla oli tappiot Hämeenkyrön ja Kankaanpään joukkueille, mutta nyt hienon taistelun tuloksena Kumurin tytöt saivat nauttia puhtaasta voitosta 2-0 (5-4, 8-6) tamperelaisesta Manse PP:n joukkueesta.

Kumurin joukkue otti molemmilla jaksoilla emännän ottein etumatkaa. Avausjakson Kumuri aloitti heti 4-0 johdolla ja toisen peräti 6-0 johdolla. Manse PP pelasi kuitenkin nousujohteisesti ja siksi sekä koti- että vierasjoukkueen kannattajat saivat jännittää aivan viimeiseen vihellykseen saakka kummallakin jaksolla. Kaunis keli olikin houkutellut katsomoon mukavasti pesäpallon ystäviä. Kumpikin joukkue sai rutkasti kannustusta yleisön joukosta. Ottelu tarjosi mukavan elämyksen niin pelaajille kuin katsojille.

Kumurin joukkueesta palkittiin kolme juoksua lyönyt ja toisen jakson lukkaroinut Pihla Joensuu sekä taatusti kentälle mennyt kolme juoksua tuonut kärkietenijä Melina Jalonen. Kolmeen tuotuun juoksuun ylsivät myös Milla Ylijoki ja Jutta Hirvonen.

Ylöjärvi oli liian vahva Kumurin naisille

Sastamalan Kumurin naisten maakuntasarjan kautta aikain ensimmäinen kotiottelu nähtiin torstaina Varilassa. Vierailija Ylöjärven Pallon lyöntipeli oli astetta vahvempaa eikä kotijoukkueen hyvä taisteluilme riittänyt. Ylöjärven Pallo vei voiton 2-0 (4-1, 12-4).

Vierailija oli kova lyöntijoukkue. Lyönnin suuntautuivat haastavina niin kakkosrajaan, kolmosrajaan kuin taaksekin. Kumuri kesti pommituksen avausjaksolla mainiosti, mutta toisella jaksolla säntillinen puolustuspeli ei enää riittänyt, vaan ”ovet aukesivat” liian monta kertaa. Toisella jaksolla myös pari ulkopelin lipsahdusta aiheutti Kumurille liikaa takamatkaa. Ilahduttavaa oli se, että taistelu ei laantunut missään vaiheessa. Kumuri kykeni toisella jaksolla juoksun tekoon jokaisessa sisävuorossaan.

Kumurin parhaana palkittiin avausjakson lukkarina mainiosti häärinyt ja juoksun tuonut Virpi Lehto. Myös toisen jakson lukkaroinut Jutta Hirvonen onnistui erinomaisesti. Virpi Lehdon lisäksi Kumurin juoksut toivat Melina Jalonen, Pihla Joensuu, Milla-Maria Kortelahti ja Saga Stenberg. Juoksun lyöjinä toimivat Marjo Iivari ja Linda Kaasalainen.

Avausvoittonsa ottanut Ylöjärven joukkue oli voiton lisäksi mielissään Sastamalan parantuneista pelioloista. Joukkue kehui kovasti Varilan uutta kenttää.

Kumurin naisten toinen joukkue pelaa viime vuoden tapaan aluesarjaa. Joukkue avaa kautensa ensi maanantaina Ulvilassa. Ensimmäinen kotiottelu on torstaina 25.5. ja vastaan asettuu siinäkin sarjassa Ylöjärven Pallo.