Ikäihmisille etsitään perhehoitajia Satakunnassa

Satakunnan hyvinvointialue etsii ikäihmisten perhehoidosta kiinnostuneita henkilöitä ja perheitä. Hoitaja voi toimia perhehoitajana omassa kodissaan, perhehoidettavan kotona tai sijaisena perhekodissa.

Perhehoito voi olla pitkäaikaista, lyhytaikaista tai osavuorokautista. Pitkäaikaisessa perhehoidossa hoidettava muuttaa pysyvästi perhehoitajan kotiin. Lyhytaikaiseen perhehoitoon tullaan esimerkiksi omaishoidon vapaapäiville tai intervallijaksolle. Ikäihmisen omassa kodissa tapahtuva perhehoito tukee kotona asumista ja tarjoaa omaishoitajalle hengähdystauon hoivatyöstä.

Perhehoitajalle ei ole koulutusvaatimuksia. Soveltuvuus tehtävään arvioidaan ennakkovalmennuksessa.

Asiasta kiinnostuneille löytyvät yhteystiedot hyvinvointialueen kotisivuilta.