Aluevaltuusto linjasi palveluverkon kehittämisestä: Joonas Immonen yritti saada jokaiseen kuntaan vähintään yhden kiinteän toimipisteen

Joonas Immonen.

Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuusto päätti palveluverkon kehittämisen periaatteista.

Huittislainen Joonas Immonen (kesk.) teki kokouksessa useamman muutosesityksen. Hän muun muassa esitti, että jatkossa jokaisessa hyvinvointialueen kunnassa on ”vähintään yksi kiinteä toimipiste, jonka palvelut vaihtelevat palvelutarpeen mukaan”. Äänestyksessä esitys kaatui äänin 46-23.

Aluevaltuuston linjauksen mukaan esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluista luodaan alueellisia toiminnallisia kokonaisuuksia riittävällä väestöpohjalla. Henkilöstön saatavuus otetaan huomioon palveluverkon muodostumisessa. Digitaalisilla ja liikkuvilla palveluilla lisätään palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta. Palveluverkon on mukauduttava taloudellisen tilanteen edellyttämällä tavalla.