Suora bussilinja Lavian ja Porin väliltä ei lopu: ”Halusimme säilyttää edes jonkinlaisen palvelutason”

Linja-autopysäkki. Kuva: Pauliina Vilenius.

Lavian ja Porin välinen suora linja-autoyhteys säilyy toistaiseksi. Asiasta päätti Porin kaupungin joukkoliikennejaosto.

Matkojen määrän kehitys linjalla on ollut laskusuuntainen. Samanaikaisesti liikennöintikustannukset ovat jatkuvassa kasvussa.

Joukkoliikennejaosto hylkäsi esityksen linjan lopettamisesta runsaan keskustelun jälkeen. Tilannetta seurataan kriittisesti ja asiaan palataan ensi syksynä. Jaoston jäsenet toivoivat, että joukkoliikenneviranomainen selvittäisi muita vaihtoehtoja joukkoliikenteen järjestämiseen, mikäli linjan lopettaminen on esillä myöhemmin.

”Halusimme säilyttää edes jonkinlaisen palvelutason Porin ja Lavian välillä”, kertoo joukkoliikennejaoston puheenjohtaja Jussi Ihamäki. ”Toivomme kuitenkin, että tämän päätöksen myötä lavialaiset osoittaisivat halukkuutta ja matkustusintoa linjan säilyttämiseksi, jotta linjan lopettamista ei tarvitse ottaa uudelleen käsittelyyn”, hän jatkaa.

Pohjois-Satakunnan joukkoliikenneyhteydet Laviasta Kankaanpäähän ja Kankaanpäästä Poriin alkavat 1. kesäkuuta. Matkaketjun avulla on mahdollista tehdä Poriin asiointimatka, jolla on noin neljä tuntia aikaa asioinnille julkisissa ja kaupallisissa palveluissa hyvään aukioloaikaan. Koulupäivisin Lavian ja Kankaanpään välillä kulkee kolme vuoroa per suunta. Porin kaupungin osuus kustannusten jaosta on noin 14 prosenttia.