Vammalan Palveluliikenne lahjoittaa bussin Ukrainaan – ”Tyhjää autoa emme sinne lähetä, toivomme paikallisilta yrityksiltä auttamisenhalua”

Sami Rainio ja Lauri Haapamäki ovat seuranneet Ukrainan tilannetta huolestuneina.

Vammalan Palveluliikenne lahjoittaa 44-paikkaisen Scania Irizar PB linja-auton Ukrainaan.
Idea lähti halusta auttaa sodan keskellä kamppailevia ihmisiä.

”Olemme huolestuneina seuranneet Ukrainan tilannetta. Tämä linja-auto on ollut meillä niin vähäisellä käytöllä, että päätimme lahjoittaa sen niille, jotka tarvitsevat sitä enemmän kuin me täällä”, kertovat Vammalan Palveluliikennettä edustavat Sami Rainio ja Lauri Haapamäki.

”Haastamme paikallisia yrityksiä mukaan lahjoittamaan tavaraa niin, että voimme toimittaa täydessä avustuslastissa olevan bussin Ukrainaan.”

Hyväkuntoinen linja-auto on vuosimallia 2004.

”Se on katsastettu tammikuussa ja siihen on tehty suuri koneremontti 10 000 kilometriä sitten. Tekniikaltaan siis täysin toimiva auto.”

Haapamäki ja Rainio toivovat, että bussi pääsisi starttaamaan kohti Ukrainaa viimeistään maaliskuun loppupuolella. Lahjoituskeräykset aloitetaan heti, ja tarvittavan tavaran kirjo on laaja.

”Yritykset voivat tarjota käyttökelpoisiksi katsomiaan (ylijäämä)tavaraeriä. Otamme vastaan esimerkiksi aggrekaatteja, maastokenkiä, kumisaappaita, retkeilyvarusteita, paristoja, valaisimia, sukkia, työkaluja ja vitamiineja. Lisäksi sissimuonalle – eli lihasäilykkeille, suklaalle, pähkinöille ja veteen sekoitettaville pikaruuille on tarvetta”, luettelee Haapamäki.

Tämä auto lähtee kohti Ukrainaa viimeistään maaliskuun loppupuolella. ”Tyhjää autoa emme sinne lähetä.”

Lääkkeet ovat myös tärkeitä.

”Särkylääkkeitä – jotka eivät ole huumeiksi luokiteltavia voi toimittaa, samoin vitamiineja, ensiapupakkauksia ja kiristyssiteitä. Paikalliset sairaalat ja terveyskeskukset voivat lahjoittaa lääkinnällisiä laitteita, hoitotarvikkeita, suojaimia ja muita apuvälineitä.”

Tavaran tulee olla laadukasta, eikä aivan kaikkea oteta vastaan.

”Esimerkiksi nesteitä, lasipurkkeja tai käytettyjä vaatteita emme ota lainkaan vastaan. Jos on kysyttävä tai haluaa tehdä lahjoituksen, niin yhteyttä voi ottaa suoraan minuun”, sanoo Haapamäki.

Ukrainassa linja-auto tulee palvelemaan joko sotilaita tai siviilejä.

”Tarvetta linja-autoille siellä on. Olemme olleet yhteydessä apua Ukrainaan ry:hyn ja siellä lahjoitukseen suhtauduttiin erittäin myönteisesti”, Rainio mainitsee.

”Tyhjää autoa emme sinne lähetä, joten toivomme auttamisenhalua paikallisilta yrityksiltä.”

Yksi lahjoitus on jo ehtinyt tullakin.

”Aseman Kenkä lahjoitti 70 paria uusia kenkiä, ja ne lähtevät mukaan.”

Vammalan Palveluliikenteellä on kaiken kaikkiaan autoja liikenteessä kolmisenkymmentä, ja henkilökuntaa yhtiön palveluksessa on saman verran.
Haluatko lahjoittaa? Ota yhteyttä 050 576 5665 / Lauri Haapamäki.

  • sepekantonen

    Hienoa toimintaa! Toivottavasti Ukrainan tukea jatketaan myös valtiotasolla, eikä pelkästään Suomesta.

Kommentointi ei ole käytössä.