Laura käänsi kaksi tuolia – Huittisista kotoisin olevan Laura Ruusumaan matka Voice Of Finlandissa jatkuu Elastisen tiimissä

Voice Of Finlandiin osallistuminen on ollut Laura Ruusumaalle sekä jännittävä että positiivinen kokemus. Seuraavan kerran Ruusumaa nähdään televisiossa, kun kilpailun seuraava vaihe käynnistyy. Kuva Saku Tiainen.

Voice Of Finlandissa nähtiin pari viikkoa sitten huittislaisittain tuttu kasvo, kun Laura Ruusumaa sai kauden viidennessä jaksossa tähtituomareista Elastisen ja Maija Vilkkumaan tuolit kääntymään esittäessään Adelen kappaleen Rolling in the Dee.

Musiikkialan sekatyöläiseksi itseään kutsuvalle Ruusumaalle Voice oli aikuisiän ensikosketus television laulukilpailumaailmaan.

”Aika tuntui nyt sopivalta. Olen sellaisessa vaiheessa elämää, että pystyn aikataulullisesti panostamaan kilpailuun sen edellyttämällä tavalla ja lisäksi koen, että olen nyt henkisesti valmis tällaiseen juttuun”, Ruusumaa perustelee, miksi oikea hetki ensimmäiselle kilpailulle on juuri nyt.

Miksi Ruusumaa valitsi juuri Voicen?

”Olen aina tykännyt tästä formaatista. Se on sellainen hyvänmielen ohjelma, missä on tsemppaava ja kannustava ilmapiiri.”

Laulun arviointi on aina herkkää

Ensimmäinen kuvauspäivä oli Ruusumaalle ehkä tähänastisen elämän jännittävin kokemus. Jo pelkästään kilpailutilanne tuntui jännittävältä, mutta aivan oman lisämausteensa tilanteeseen toi ymmärrys siitä, että tilanteen pääsevät näkemään myös tuhannet televisiokatsojat.

”On aina tietyllä tavalla haavoittuvaa, kun omaa laulua arvioidaan, koska sitä ei arvostella tietyn asteikon mukaan. Urheilusuorituksessa paras on se, joka on nopein tai hyppää pisimmälle, mutta laulua arvioitaessa kysymys on isolta osin siitä, mikä miellyttää ketäkin”, Ruusumaa pohtii.

Intuitio johdatti Ruusumaan Elastisen tiimiin.

”Kuten koko ohjelmankin osalta, koen että Elastisessa on sellaista positiivista energiaa. Uskon, että hänen kanssaan on kiva tehdä töitä.”

Voice voi johtaa johonkin uuteen

Nykyään Helsingissä asuva Ruusumaa korosti ohjelmassa useampaan otteeseen olevansa kotoisin Huittisista. Vaikka koti on tätä nykyä pääkaupunkiseudulla, sydän pysyy edelleen Huittisissa.

”Näen itseni edelleen ensisijaisesti huittislaisena. Musiikkialan realiteetti vain on vähän sellainen, että isommissa kaupungeissa on enemmän työmahdollisuuksia”, muun muassa Vantaan musiikkiopistossa tällä hetkellä opetustöitä tekevä nainen tietää.

Täysipäiväisesti muusikkona itsensä elävän Ruusumaan työpäiviin kuuluu opettamisen ohella esiintymistä. Tänä vuonna työt painottuvat enemmän opetukseen, mutta viime vuonna suuremmassa palan haukkasi esiintyminen, sillä Ruusumaa oli mukana Tampereen kaupunginteatterin suurmusikaali Anastasiassa laulavassa ja tanssivassa ensemblessä.

”Olen esiintynyt aiemminkin musikaaleissa Porin teatterissa, mutta mittakaavaltaan Anastasia oli tähän mennessä suurin musikaali, missä olen ollut mukana”, Ruusumaa kertoo.

Tulevana keväänä Ruusumaa tullaan näkemään myös muutamalla paikkakunnalla eri puolella Suomea kiertävässä Iloinen Leski -esityksessä.

”En ole asettanut uralleni tai Voice-matkalleni mitään varsinaisia tavoitteita. Toivon, että pystyn tulevaisuudessakin tekemään monipuolisesti erilaisia musiikkialan töitä ja uskon, että Voice voi avata jotain uusia mahdollisuuksia. Tulevaisuus sitten näyttää, millaisia ne ovat.”