Keskustan leikkipuisto uudistuu: haikaloja, saariseikkailua ja vaijeriliuku – ”Kuntalaiset saavat vielä vaikuttaa kokonaisuuteen”, tekninen johtaja lupaa

Muutama vuosi sitten keskustan leikkipuiston liepeillä oli tällainen hieno ja värikäs jäämuuri. Arkistokuva: MLL Tyrvään-Vammalan yhdistys.

Sastamalan keskustassa, keskeisellä paikalla Pororannan läheisyydessä sijaitseva leikkipuisto kokee mittavan uudistamisen lähitulevaisuudessa.

Sastamalan tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi teki viranhaltijapäätöksen leikkivälinehankinnasta, ja torstaina asiaa käsitteli tekninen lautakunta.

Uudet vempaimet leikkipuistoon toimittaa Oy J-Training Ab noin 95 000 eurolla. Toukoniemen mukaan kaupunki sai leikkivälineistä kaikkiaan kuusi tarjousta, joista kilvan voittaneen yrityksen tarjous oli edullisin sekä laatupisteiltään paras. Kyseessä oli puitesopimuksen sisällä tehty kilpailutus.

Leikkipuiston rakentaminen alkaa todennäköisesti kuluvan vuoden elokuussa, ja valmista voisi olla syksyllä 2025.

”Urakka jaetaan kahdelle vuodelle ja tehdään osissa, jotta puistoa ei tarvitse remontin aikana sulkea kokonaan”, Toukoniemi kertoo.

Millainen leikkipuistosta sitten on tulossa?

Kaupunginpuutarhuri Suvi Isosävin mukaan leikkipuistossa on rakentamisen jälkeen vahvasti läsnä vesistöteema.

Leikkipuistoon on tulossa muun muassa suosittu vaijeriliuku, tasapainoa kehittävä ”saariseikkailu”, haita ja hylkeitä, laivoja ja perinteisempää karusellia.

”Tehty hankinta pitää sisällään vain leikkivälineet. Kaikki muut leikkipuistoon ja sen viihtyisyyteen liittyvät asiat, kuten istutukset ja penkit, suunnitellaan itse”, Isosävi kertoo.

”Kaikkien Kaalisaari” – Luvassa yleisötilaisuus

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Lauri Tapio näkee leikkipuiston ehostamisen tärkeänä paitsi kuntalaisten viihtyvyyden myös matkailun näkökulmasta.

”Kaalisaaren alue palvelee kaikkia Sastamalassa asuvia. Nykyistä laajempi leikkipuisto täydentää hyvin jo olemassa olevaa palvelutarjontaa keskittyen nyt erityisesti lapsiperheisiin”, Tapio sanoo.

Sastamalan kaupunki aikoo järjestää leikkipuistosuunnitelmien tiimoilta yleisötilaisuuden, jossa esitellään myös havainnekuvia uudistuneesta kokonaisuudesta. Kuntalaisilla on mahdollisuus antaa suunnitelmista palautetta.

”Tähän mennessä suunnittelussa on huomioitu varhaiskasvatuksen piirissä olevien lasten näkemyksiä päiväkotikyselyn kautta. Haluamme jatkossa kuulla myös laajemmin puiston käyttäjien näkökantoja, eli kuntalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa”, Kimmo Toukoniemi lupaa.

  • Seppo

    Kyllä keykyäläiset ny viihtyy hyvin kun saadaan vammalaan taas jotain uutta kivaa

Kommentointi ei ole käytössä.