Unelmahäät televisiossa – Ruotsissa asuvat Michaela ja Mårten Wissing saivat siunauksen avioliitolleen Sastamalassa

Unelmahäitään Sastamalassa viettänyt pariskunta Wissing asuu Ruotissa, ja mökkeilee Sastamalan Kämmäkässä. Kaipuu mökkimaisemiin on molemmilla jo kova.

TV 5:llä alkaneen Unelmahäiden 7. kaudella nähdään tuttuja maisemia ja yrityksiä Sastamalastakin, kun Ruotsissa vakituisesti asuvat Michaela ja Mårten Wissing saavat siunauksen avioliitolleen Kiiikan kirkossa. Seremonian jälkeen pariskunta käy laskemassa kukkia Michaelan mummin haudalle.

”Avioliittomme siunasi pappi Kaisa Mäkelä-Tulander ja seremonia oli kaksikielinen. Kaksi kuukautta aiemmin meillä oli ollut tapaaminen teamsin kautta, ja pidimme Kaisasta heti”, Michaela kertoo.

Naimisiin pariskunta meni jo vuonna 2020 siviiliseremoniassa, sillä koronapandemian takia isoiksi aiottu hääjuhla jouduttiin siirtämään.

”Tällainen käytäntö on ollut hyvin suosittu Ruotsissa, tiedän monen pariskunnan toimineen samoin”, Michaela kertoo.

Michaela on puoliksi suomalainen ja Mårten puoliksi norjalainen. Heidän hääjuhlassaan onkin vieraita useammasta maasta.

”Olemme olleet yhdessä jo noin seitsemän ja puoli vuotta. Tapasimme aikoinaan Tukholmassa yliopiston orkesteri-festivaaleilla. Lähes siitä asti olemmekin olleet yhdessä”, Michaela taustoittaa.
Yliopisto-orkesterissa soittaminen ja laulaminen on edelleenkin pariskunnalle rakas harrastus.

Michaela ja Mårten avioituivat siviiliseremoniassa jo vuonna 2020. Koronapandemian vuoksi unelmaa isoista häistä ei ollut mahdollista toteuttaa.

Michaela oli Suomessa isoisänsä eli ukin luona, kun hän näki mainoksen, jossa etsittiin ohjelmaan pareja.

”Laitoin äidille viestiä hieman vitsinäkin, että eikös olisi hauskaa, jos olisimme ohjelmassa mukana. Äiti otti tosissaan, täytti hakulomakkeen, ja siinä sitä oltiin”, Michaela naurahtaa.
Hänen äitinsä puolen suku tuleekin Sastamalasta.

”Ukki asuu nykyään Keikyässä, ja me ostimme Mårtenin kanssa hänen ja mummini vanhan omakotitalon Kämmäkästä. Se on nykyään meidän mökki. Asuinkin mökissä 18-vuotiaana melkein vuoden, koska halusin pois Tukholmasta. Nykyisin olemme Kämmäkän mökilläme noin kahdesta kolmeen kertaa vuodessa, joskus vain viikonlopun ja joskus kauemmin”, Michaela selvittää.

Häät Suomessa oli Michaelalle tärkeä senkin vuoksi, että hänen vanhempiensa häät olivat 1980-luvulla Vammalan Seurahuoneella. Unelmien häät eivät olisi onnistuneet Tukholmassa siksikään, että hintalappu olisi kohonnut aivan liian korkeaksi.

Hääpaikaksi valikoitui Hotelli Ellivuori, sillä sieltä löytyi kaukaisille vieraille majoitustilaa.

”Ja Mårtenin mielestä paikassa oli norjalaista tunnelmaa”, hän lisää.

Sastamalalaisista yrityksistä ja heidän palveluistaan Michaelalle on vain hyvää kerrottavaa.

”Kaikki olivat todella palvelualttiita. Vaikka en puhu täydellistä suomenkieltä, kommunikointi oli helppoa. Ehkä vaikeinta oli kukkakaupassa, koska en tunne edes kukkien ruotsinkielisiä nimiä. Puistokadun Kukkatuvalla otettiin kuitenkin kuvat avuksi, ja kukkakimput ja -asetelmat olivatkin aivan täydellisiä. Myös Pyymäen leipomossa palvelu oli loistavaa ja asiantuntevaa”, Michaela luettelee.

Unelmahäät oli nimensä mukaisesti unelmahäät. Ainakin Michaelalle ja Mårtenille.

”Koskettavin hetki häissämme oli, kun äitini luki pätkiä raamatusta suomeksi ja Mårtenin äiti ruotsiksi. Silloin itkimme molemmat. Myös veljeni piti loistavan puheen ja kertoi paljon sisarussuhteestamme. Kaiken kaikkiaan päivä oli upea, iloinen ja hauska”, hän tiivistää.

Häiden jälkeen pariskunnan arki on noudatellut tuttua kaavaa.

”Työskentelemme paljon, ja koitamme myös soittaa musikkia kerran viikossa kavereidemme kanssa. Myös perhe on meille todella tärkeä, ja yritämme ehtiä olemaan mahdollisimman paljon heidänkin kanssaan”, Michaela kertoo.

Tämän vuoden puolella Wissingit eivät ole vielä ehtineet Suomeen, mutta odottavat jo kovasti pääsevänsä rentoutumaan Kämmäkkään. Remonttiakin siellä riittäisi.
Michaela pitää kovasti Sastamalasta, ja lapsiperheet hän vie aina Herra Hakkaraisen taloon.

”Se on ihastuttava kohde, ja äitini tunsi nuorena Mauri Kunnaksen. Hänen kirjansa ovatkin aina olleet perheessämme tärkeitä”, nainen paljastaa.

Ravintoloista Michaelan suosikkeja ovat Bistro15 ja Funkkistalo.

”Kirpputorillekin minun on aina pakko päästä ja sitten torin jäätelökioskille, sellaista ei ole Ruotsissa”, hän kertoo ja lisää vielä, että Kämmäkän uimarannalla tulee käytyä paljon. Ja tietysti saunassa, Suomessa kun ollaan.

Michaelan ja Mårtenin Unelmahäät TV 5:llä maanantaina 01.04. klo 21.00 – 22.10