Hoitopuhelujen hinnasta nousi kohu – Pirha: Suuresta osasta puheluita ei peritä maksua

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue.

Pirkanmaan hyvinvointialueen päivitetyt asiakasmaksut tulivat voimaan helmikuussa. Osa erikoissairaanhoidon puheluista muuttui maksullisiksi ja osan hinta laski.

Erikoissairaanhoidon hoitopuhelujen 30 euron maksusta nousi hiljattain kohu. Pirhan mukaan kyseinen palvelumuoto on ollut käytössä Taysissa jo sairaanhoitopiirin aikana. Maksua on nyt alennettu, ohjeita täsmennetty ja soveltamisalaa jonkin verran laajennettu.

Hoitopuhelu tarkoittaa erikoissairaanhoidossa terveydenhuollon ammattilaisen ja potilaan välistä puhelua, jossa potilaan erikoissairaanhoidon tarve täytetään ja potilas saa hoito-ohjeita tai selvityksen tehdyistä tutkimuksista jatkohoito-ohjeineen. Se korvaa fyysisen käynnin tai etätapaamisen.

Esimerkiksi vastaanottoajan varaamisesta tai vaihtamisesta, käynnin yhteydessä otettujen tutkimustulosten ilmoittamisesta tai toimenpiteen jälkeisistä yhteydenotoista ei peritä asiakasmaksua. Puhelut äitiyspoliklinikan ja synnytyspäivystyksen kätilöille ovat maksuttomia, samoin sosiaalityöntekijöiden puhelut.

Potilaalle kerrotaan hoitopuhelun maksullisuudesta kutsukirjeessä tai puhelussa. Hoitopuhelut kerryttävät maksukattoa.

Jätä kommentti