Tuotantoa pysäytetään Kemiran Äetsän tehtaalla Sastamalassa

Viitta Kemiran Äetsän tehtaalle Sastamalan Pehulassa. Kuva: Alueviestin arkisto.

Kemira pysäyttää tuotantoaan muun muassa Sastamalassa Äetsän tehtaalla tämän viikon aikana. Yhtiön mukaan tämä on poliittisten lakkojen seurausta.

Tuotannon pysähtymisen myötä työ loppuu osalta työntekijöistä. Näiden työntekijöiden palkanmaksu päättyy seitsemän päivän jälkeen.

Pysäytettävä tuotanto palvelee paperi- ja selluasiakkaita.

Kemiran mukaan pitkään jatkuneet poliittiset lakot haittaavat merkittävästi yhtiön koko tuotantoketjua. Tehtaiden toimintaa joudutaan sopeuttamaan poikkeukselliseen tilanteeseen.

Tuotantolaitoksissa jatketaan henkilö-, prosessi- ja ympäristöturvallisuudelle tärkeitä toimintoja ympärivuorokautisesti. Yhtiö pyrkii lisäksi turvaamaan huoltovarmuudelle kriittisten tuotteiden saatavuuden.

Kemira on pysäyttänyt tai pysäyttämässä tuotantoa myös muilla paikkakunnilla.

  • Jerry

   Nyt pitää saada mahdollisimman monta yritystä lopettamaan palkan maksu, joita poliittiset lakot kuristavat.
   Tämä on konkreettinen seuraus AY-liikkeen terrorista asiaan liittymättömiä yrityksiä vastaan.

  • sepekantonen

   Ikävä kyllä hallituksemme on poliittisesti taitamaton eikä ole saanut aikaan neuvotteluja. Taitavat poliitikot hoitaisivat lihavan riidan sijaan laihan sovun. Nyt hallitus haastoi ja AY-liikkeen ja sai vastauksen. Toisenlaisella menettelyllä lopputulos (lakkojen kannalta): olisi voinut olla aivan toinen.

   • Jerry

    Taitaa kuitenkin olla niinpäin, että AY-liike on se taitamaton – tai taipumaton.
    Ay-liike lähti asiaa hoitamaan ideologialla, että mihinkään hallituksen uudistussuunnitelmaan ei suostuta ja lakko pitää kunnes kaikki on peruttu.
    Sekö on taitavuutta?

Jätä kommentti