Vammalan torin esiintymislavan urakka alkoi – työmaa vaikuttaa jalankulkijoiden liikkumiseen alueella

Juha Kauppila ja Heikki Koivuniemi aloittelivat torin esiintymislavan rakennusurakkaa maanantaina.

Vammalan torin esiintymislavan katoksen rakentaminen alkoi maanantaina suunnitelmien yksityiskohtien hiomisella ja työmaa-alueen rajaamisella.

”Jahka kaupunki saa tuon jalkakäytävän rajattua työmaaksi, aloitetaan hommat. Lavaa reunustavan kaiteen purkamista on luvassa”, tuumaili yrittäjä Heikki Koivuniemi.

”Ensin perustukset vessalle ja tekniselle tilalle ja sitten runkoa kasaan”, hän tiivisti töiden kulun.

Lavarakennelma tuo sateen ja tuulen suojaa esiintyjille, mutta tarjoaa viihtyisämmät olot myös bussia odottaville, sillä sen katto ulottuu jalkakäytävälle Puistokadun puoleen.

Sastamalan kaupungin rakennuttajainsinööri Jussi-Pekka Palosen mukaan torin saneerauksen yhteydessä toimittiin fiksusti, kun esiintymislavan perustukset tehtiin.

”Paikka ja pohjat on valmiina, ja Remontti ja Rakennus H. Koivuniemi vie homman loppuun. Meillä on hyvät tekijät”, Palonen kehaisi.

Sama yritys on vastannut Hopun päiväkodin sisäpuolisista töistä ja remontoinut Kiikoisten entiselle kunnantalolle päiväkodin.

Vammalan torilla on vilkkaimpina toripäivinä ja tapahtumien aikaan runsaasti kävijöitä. Tori-wc on kauan kaivattu uudistus.

Täysin vapaata sen käyttö ei valvonnallisistakaan syistä johtuen voi olla, Jussi-Pekka Palonen totesi.

Palosen mukaan suunnitelmissa on, että vessan ovi aukeaisi puhelinsoitolla.

”Wc:llä ei ole tarkoitus rahastaa, mutta pientä käyttömaksua, ehkä 50 sentin luokkaa, siihen on mietitty. Summa lisättäisiin puhelinlaskuun”, hän kertoi.

Työmaa vaikuttaa jonkun verran jalankulkijoiden kulkureitteihin alueella.

”Toivottavaa olisi, että ihmiset eivät poukkoilisi ajoväylälle, vaan kiertäisivät työmaan Puistokadun toiselta puolelta”, Palonen sanoi. ”Lisäksi toivon rakentajille työrauhaa.”

Kokonaisuus on valmis juhannukseen mennessä. Urakkahinta on 102 388 euroa arvonlisäverottomana.

Havainnekuvia katetusta esiintymislavasta. Rakennelman harmaa väri on todellisuudessa kuvaa vaaleampi. Kuvat: Ryösä Arkkitehdit Oy.
Kuvassa miehet seisovat lähellä tulevan vessan paikkaa. Vessan oviaukon paikka onkin jo perustuksia tehtäessä huomioitu.
Työmaa-alue rajataan metalliaidoilla. Työmaa-alue rajaa Puistokadun torin puoleisen kevyenliikenteenväylän pois käytöstä rakennustöiden ajaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että torin linja-autopysäkki siirtyy torin keskirappusten kohtaan ja jalankulku Puistokadun toiselle laidalle. Myös toripuistoon johtava käytävä Puistokadulta päin sulkeutuu. Kuvassa punainen laatikko kuvaa aidattua työmaa-aluetta. Kuva: Sastamalan kaupunki.

Jätä kommentti