Laura Ruusumaa sai yleisön kyynelehtimään – LauttaRokki veti Huittisten vanhalle urheilukentällä jopa kymmenentuhatta kävijää

Lavan edessä oli esiintymisten aikaan tiivis, mutta iloinen tunnelma.

Lauantaina Huittisten vanhalla urheilukentällä rokattu LauttaRokki oli jälleen menestys.

Tapahtuman taustalla olevien Huittisten Yrittäjien puheenjohtaja Juha Suomela arvioi, että LauttaRokin kokonaiskävijämäärä nousi kymmeneen tuhanteen.

”Tarkkaa määrää on vaikea arvioida, sillä ilmaistapahtumassa ihmiset voivat käydä välillä pois alueelta ja tulla sitten takaisin”, Suomela kertoo.

Eniten yleisöä oli paikalla Laura Ruusumaan esiintyessä, arvioiden mukaan noin 6000–7000 henkilöä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että väkeä riitti paikalla koko illan ajan. Muumit vetivät yleisöön lapsiperheitä, Tupe. ja Spekti nuorisoa ja Katri Ylander ja Virve Rosti olivat enemmän aikuiseen makuun. Väki vaihtui esiintyjien välillä huomattavasti, mutta toki moni oli alueella alusta loppuun”, Suomela toteaa.

Laura Ruusumaa pääsi esiintymään suoranaiselle ihmismerelle.

 

Ei jäänyt epäselväksi, kuka oli LauttaRokin odotetuin esiintyjä. Laura Ruusumaa sai yleisön itkemään ja nauramaan.
Jos tunnetta oli yleisössä, niin riitti sitä myös Ruusumaan esiintymisessä, kun Laura esitti yleisölle Voice Of Finlandista tuttuja kappaleita.

LauttaRokki järjestettiin nyt kolmannen kerran. Suomelan mukaan ison ilmaistapahtuman järjestäminen on ollut Huittisten Yrittäjille opettavainen kokemus.

”Kukaan meistä ei ole ammatiltaan tapahtumatuottaja ja kaikki järjestelyt on tehty omien töiden ohessa. Se on alle kymmenen hengen ydinporukalle todella kova rutistus.”

Työkseen tapahtumia juontava Esko Eerikäinen kehaisi, että LauttaRokki on kaikille avoimena ilmaistapahtumana aivan ainutlaatuinen.

”Vaikka tapahtuma on ilmainen, artistien esiintymispalkkiot ovat ihan samansuuruiset kuin maksullisissa tapahtumissa. Tapahtuman kokonaisbudjetti on kymmeniä tuhansia euroja. Ilman mukaan lähteneiden sponsorien taloudellista tukea, tapahtumaa ei olisi mitenkään mahdollista järjestää”, Suomela myöntää.

LauttaRokin suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja Suomelan mukaan moni odottaa jo ensi vuotta. Menestyksestä huolimatta lupausta jatkosta ei uskalleta vielä tehdä.

”Tapahtuman järjestäminen vaatii paitsi rahaa myös ison joukon sitoutuneita talkoolaisia. Nämä asiat pitää saada varmistettua ennen kuin mitään voi luvata.”

Muumit viihdyttivät perheen pienimpiä legendaarisen Benny Törnroosin johdolla.

 

TikTokista suosioon noussut Tupe. ennätti keikkansa jälkeen jakaa nimikirjoituksia ja yhteiskuvia kymmeniä metrejä jatkuneelle fanijoukolleen.

 

Virve Rosti esiintyi yhdessä Freemanin ja Menneisyyden Vankien kanssa.

 

Illan viimeisenä esiintynyt Katri Ylander kehui LauttaRokin tunnelmaa ihanaksi ja vastaanottoa lämpimäksi.

 

Spekti naurahti lavan takana, että hän luuli tulevansa esiintyjäksi maalaisjuhliin, mutta Huittisissa olikin käynnissä kunnon kesäfestarit.

Jätä kommentti