Nordic Fish sai tunnustusta rohkeasta kehitystyötä – ”Orgaanista kasvua ja yritysostoja”, kiteyttää kalatalousneuvos Veijo Hukkanen

Veijo Hukkanen on kehittänyt kalatalousalaa Suomessa ja investoinut isosti muun muassa Sastamalan tehdaslaajennus.

Kasvuryhmän ja Varman Rohkea omistajuus -yritystunnustus kala-alan pitkäjänteisestä kehittämisestä Kasvuryhmä on myöntänyt Rohkea omistajuus -yritystunnustuksen Nordic Fish Oy:lle. Voittajan valitsi Kasvuryhmän pitkäaikainen pääyhteistyökumppani Varma.

Palkinnon kriteereinä olivat omistajien osoittama rohkeus liiketoiminnan kehittämisessä, innovatiivisuus ja luovuus. Lisäksi kriteereissä huomioitiin riskinottokyky, vastuullisuus sekä tulokset.

Nordic Fish Oy on suomalainen perheyritys, jonka alle kuuluvat muun muassa kalankasvatuskonserni Nordic Trout sekä kalanjalostuskonserni Kalaneuvos. Nordic Trout tuottaa Manner-Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin noin 30 toimipisteessä vuosittain noin 9 miljoonaa kiloa kirjolohta ja on yksi EU:n johtavista kirjolohen mädin tuottajista.

Kalaneuvos valmistaa kalatuotteita Sastamalassa, Turussa ja Kaskisissa ja käsittelee vuosittain yli 15 miljoonaa kalakiloa.

Veijo Hukkanen on Kalaneuvoksen perustaja ja Nordic Fish -konsernin hallituksen puheenjohtaja. Konserni on Hukkasen elämäntyö, ja hän on kasvattanut yritystä sinnikkäästi ja visionäärisesti vuodesta 1975.

Vuonna 2017 tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Veijo Hukkaselle kalatalousneuvos-arvonimen.

“Jo nuorena yrittäjänä huomasin, että jos yritys ei kasva, se menee taaksepäin. Olemme kasvaneet sekä orgaanisella kasvulla että hyvillä yritysostoilla”, Hukkanen sanoo Kasvuryhmän tiedotteessa.

Hukkasen tytär Mari Heikkilä toimii Kalaneuvoksen vientipäällikkönä.

“Globaalisti kalan kysyntä kasvaa voimakkaasti, ja näemme tulevaisuudessa kansainvälisiä kasvun mahdollisuuksia. Laadukkaalle suomalaiselle kalalle on kysyntää”, Heikkilä sanoo.

Viennin osuus Kalaneuvoksen liikevaihdosta oli viime vuonna 12 prosenttia. Kalaneuvos ja Veijo Hukkasen perhe on vuosien saatossa perustanut tai ostanut yli 20 yritystä ja kehittänyt koko kala-alaa Suomessa.

Nordic Fish on investoinut viimeisen kolmen vuoden aikana yrityksiin yhteensä noin 40 miljoonaa euroa. Suurin osa investoinneista on kohdennettu Sastamalan tehdaslaajennukseen, yritysostoihin, sekä Ahvenanmaan perkaamon laajennukseen ja uudistukseen.

Yhtiö valmistaa kaikki Kalaneuvos-tuotteensa ja jalosteensa Suomessa.

Perheyrityksen alle kuuluvat kalankasvatusyritys Nordic Trout sekä kalanjalostusyritys Kalaneuvos. Yritykset työllistävät noin 320 henkilöä ja koko Nordic Fish-konsernin liikevaihto oli vuonna 2023 noin 130 miljoonaa euroa.

Jätä kommentti