Lukijan juttu: Sikahyvää nautaa – “Tää oli kuin ravintola-annos”

Maija Koskinen sekoittaa suolakinuskikastiketta.

Äetsän koulussa kaikki kolme kahdeksannen luokan kotitalouden valinnaisaineryhmää pääsi osallistumaan valtakunnalliseen Kokkaa kotimaista -kampanjaan. Vammalan Maataloustuottajien yhdistys toimitti reseptit pääruokaan ja jälkiruokaan sekä herkulliset kotimaiset raaka-aineet ruokien valmistamiseen.

Oppilaat pääsivät valmistamaan naudan sisäpaistia, hasselbackan uunijuureksia ja karamellisoitua sipulia. Jälkiruoaksi tehtiin vadelmainen kääretorttuleivos suolakinuskikastikeella. Oppilaat saivat itselleen myös Kokkaa kotimaista -reseptivihot.

Oppilaiden kommentteja:
”Komeeta lihaa!”
”Tää oli kuin ravintola-annos.”
”Hyvää lihaa.”
”Saisi useamminkin olla tällaista.”
”Ompas isoja ja makeita vadelmia.”

Oppilaat arvostivat lahjoitusta ja tekivät ruokaa innokkaasti. He haluavatkin lähettää kiitoksensa lahjoittajille ja toivovat, että tälle kampanjalle tulee jatkoa.

Teksti ja kuvat: Mari Torpo

Kääretorttutaikinaa vatkaa Emmi Pouru.
Pääruoka-annos sisälsi naudan sisäpaistia ja kasviksia.
Jälkiruoaksi oppilaat tekivät vadelmakääretorttua kinuskikastikkeella.
Harvemmin olemme käyttäneet ruisjauhoja kääretorttutaikinassa. Tähän niitä käytettiin ja hyvältä maistui! Yhteistyössä pojat levittävät taikinaa pellille.