
Äetsän koulussa kaikki kolme kahdeksannen luokan kotitalouden valinnaisaineryhmää pääsi osallistumaan valtakunnalliseen Kokkaa kotimaista -kampanjaan. Vammalan Maataloustuottajien yhdistys toimitti reseptit pääruokaan ja jälkiruokaan sekä herkulliset kotimaiset raaka-aineet ruokien valmistamiseen.
Oppilaat pääsivät valmistamaan naudan sisäpaistia, hasselbackan uunijuureksia ja karamellisoitua sipulia. Jälkiruoaksi tehtiin vadelmainen kääretorttuleivos suolakinuskikastikeella. Oppilaat saivat itselleen myös Kokkaa kotimaista -reseptivihot.
Oppilaiden kommentteja:
”Komeeta lihaa!”
”Tää oli kuin ravintola-annos.”
”Hyvää lihaa.”
”Saisi useamminkin olla tällaista.”
”Ompas isoja ja makeita vadelmia.”
Oppilaat arvostivat lahjoitusta ja tekivät ruokaa innokkaasti. He haluavatkin lähettää kiitoksensa lahjoittajille ja toivovat, että tälle kampanjalle tulee jatkoa.
Teksti ja kuvat: Mari Torpo



