Nuoret pääsivät tekemään tapahtuman lapsille – Vampula-viikon yhteydessä järjestetylle lastentapahtumalle lupaillaan jatkoa myös ensi vuonna

Mimin ja Kukun esiintyminen oli yksi Touhufestin odotetuimmista osuuksista.

Huittisten Vampulassa juhlittiin viime torstaina ensimmäisiä Touhufestejä. Iloinen lastentapahtuma keräsi Jukolaan ja sen viereiselle urheilukentälle päivän aikana yli 250 kävijää.
Huittisten 4H-yhdistyksen organisoima lastentapahtuma oli osa viime viikolla vietettyä Vampula-viikkoa.

”Jo viime vuonna yhdistyksemme nuoret ohjaajat järjestivät pientä säpinää lapsille Vampula-viikon yhteydessä, mutta tällä kerralla tempaistiin aika paljon isommin”, Huittisten 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Maria Kankaanranta kertoo.

Nuoret pääsivät itse vastaamaan tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta. Kankaanrannan mukaan taustalla hääräsi kolme tai neljä aktiivia ja itse tapahtumapäivän tekemiseen osallistui kymmenkunta nuorta.

”Nuorten toiveena oli tehdä monipuolinen ja iso tapahtuma lapsille. Suunnitteluvaiheessa nuoret kyselivät lapsilta heidän toiveitaan ja ohjelma sekä aktiviteetit suunniteltiin sen mukaan”, Kankaanranta sanoo.

Tapahtuman järjestäminen Vampulassa oli Kankaanrannan mukaan selvää alusta asti.
”4H-kerho toimii Vampulassa hyvin aktiivisesti, joten oli luonnollista tehdä tapahtuma tällä kertaa sinne. Lisäksi Huittisten keskustassa on tänä kesänä riittänyt tapahtumaa lapsille kivasti muutenkin”, Kankaanranta sanoo.

Yhteistyöllä saadaan aikaan hyvä lopputulos

Touhufest oli monen toimijan yhteistyön tulos, sillä Huittisten kaupungilla, Huittisten seurakunnalla ja Vampulan MLL:llä oli jo aiemmin toiveena tuoda Vampulaan lapsille tarkoitettu esiintyjä. Kun 4H sai Huittisten Läntiseltä pienviljelijäyhdistykseltä rahaa lasten tapahtuman toteuttamiseen, oli nämä kaksi suunnitelmaa helppo yhdistää yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi.

”Pikku Kakkosestakin tuttu lasten musiikkiteatteriduo Mimi ja Kuku sopi loistavasti Touhufesteille”, Kankaanranta sanoo.

Lisäksi Touhufesteillä pääsi kokeilemaan esimerkiksi sumo-puvuissa painimista, reaktiopeliä sekä temppurataa.

Yhteistyökumppaneina toimivat myös Huittisten kirjasto- ja kulttuuripalvelut sekä Lions Club Huittinen Doris sekä Lions Club Vampula, jotka hankkivat tapahtumaan pomppulinnan.

”Tapahtuma oli jollain tavalla aivan valtavan onnistunut. Jännitimme etukäteen niin säätä kuin sitä, että samaan aikaan Oripäässä järjestettävä Okra veisi meiltä kävijöitä, mutta niin aurinkoinen sää kuin iso kävijämäärä yllättivät meidän iloisesti”, Kankaanranta kertoo.

Onnistunut suoritus lupaa jatkoa myös ensi kesänä.

”Luulen, että minulle ei jätetä vaihtoehtoja, vaan tapahtuma on tehtävä uudestaan myös ensi vuonna”, Kankaanranta naurahtaa.