”Jazzit blaah, Brewerokki jee!” – Viikonloppuna Huittisissa järjestetty festari saa kävijöiltä arvosanaksi täyden kympin

Juha Yli-Petäys, Olli Anttila, Jatta Yli-Petäys, Tomi Hantula, Jenni Hantula, Ulla Nalli ja Olli Anttila ovat Brewerokin vakiokävijöitä. Kolmanteen Brewerokkiin kaveriporukka osallistui perjantaina.

Kerran kesässä Huittinen vetää puoleensa kahdeksan aikuisen joukon nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja ennen kaikkea seurasta. Olli Anttila, Eveliina Rantanen, Aki Liikala, Ulla Nalli, Tomi ja Jenni Hantula sekä Juha ja Jatta Yli-Petäys kertovat Brewerokin olleen heille perinne jo ennen kuin koko tapahtumaa oli edes olemassa.

”Kävimme vuosia Saparo-festareilla, mutta kun ne loppuivat ja Brewerokki alkoi, niin oli selvää, että perinteinen kesäkokoontumisemme yhdistetään tähän tapahtumaan”, Jenni Hantula kertoo.

Osa ystäväporukasta on lähtöisin Huittisista, osalle paikkakunta on tullut tutuksi puolison kautta.
”Se tässä on se juttu, että kokoonnutaan vanhalle kotipaikkakunnalle, muistellaan menneitä ja käydään läpi tuoreet kuulumiset”, Hantula sanoo.

Viime perjantaina ilta polkaistiin käyntiin Sikapitäjän Makkarassa ja Kaljassa, jonka jälkeen siirryttiin nauttimaan Brewer´s pubin järjestämästä Brewerokista.

”Todella hyvä meno jälleen kerran. Ihmiset ovat valtavan hyvällä tuulella”, Anttilat hymyilevät.
Nuoruuden ystäväporukka on vuosien aikana hajaantunut pääkaupunkiseudun ja Nokian suuntaan, mutta Huittisiin on mukava palata.

”Huittisten meno näyttää näin ulkopaikkakuntalaisen silmin todella pirteältä. Täällä on tapahtunut viime vuosina hienoja asioita”, Juha Yli-Petäys sanoo.

Perjantai-iltana Brewerokissa esiintynyt Martti Servo & Napander sai yleisön jammailemaan musiikkinsa tahtiin.

Brewerokin tämän vuoden artistikattaus on ystäväporukan mukaan hyvä. Varsinaisen yllätyksen on saanut aikaan Martti Servo & Napander.

”Se oli kyllä todella positiivinen ja hauska keikka”, kaikki nyökyttelevät.

Siitä, mikä olisi Brewerokin unelmaesiintyjä, ei päästä aivan heti yksimielisyyteen. Ilmaan heitetään nimiä Turmionkätilöistä Pete Parkkoseen ja Ellinooraan. Eniten yhteistä kannatusta keräävät lopulta Paula Koivuniemi ja Kaija Koo.

Ovatpa tulevaisuuden esiintyjät keitä tahansa, vakiokävijöiden joukossa toivotaan tapahtumalle jatkoa.

”Toivottavasti myös paikalliset löytäisivät tapahtuman vielä paremmin. Jazzit ovat ihan blaah, mutta Brewerokki jee”, Liikala pohtii.

Huittislaiset kaverukset Timo ja Ismo antoivat tapahtumalle arvosanaksi täyden kympin.

Samanlaisia ajatuksia ovat illan mittaan pohtineet myös huittislaiset kaverukset Timo ja Ismo.

”Huittinen tarvitsee ehdottomasti tällaisen tapahtuman.”

Järjestäjät saavatkin kaksikolta arvosanaksi täyden kympin.

”On mahtavaa, että Huittisista löytyy ihmisiä, jotka jaksavat puurtaa tällä tavalla muiden ihmisten ja koko kaupungin hyväksi”, Ismo sanoo.

Miehet uskovat, että Brewerokin kaltainen festivaalitapahtuma tuo hyvää näkyvyyttä koko kaupungille.

”Ihmiset tulevat tänne katsomaan esiintyjiä, mutta näkevät samalla paljon muutakin Huittisista. Tämä on hyvä mahdollisuus osoittaa, miten hieno kaupunki meillä täällä on.”

Brewerokin lavan edessä riitti perjantai-iltana tunnelmaa pitkälle yli puolenyön.