Hattaran tarjonnut pupu oli maskoteista paras – Huittisissa järjestetyt Kohdataan-perhemessut vetivät Tahto Areenan täyteen väkeä

Huittisten Musiikkiopiston järjestämä muskari-hetki sai lapset tarttumaan ilmakitaroihin ja heittäytymään musiikin mukaan.

Huittisten Tahto Areena täyttyi viime lauantaina iloisesta menosta, kun lapset perheineen pääsivät tutustumaan Kohdataan-perhemessujen tarjontaan.

Reilun kolmenkymmenen yrityksen ja yhdistyksen esittelypisteet tarjosivat katsauksen niin Huittisista löytyviin harrastuksiin kuin lastenvaatteisiinkin.

Messujärjestelyistä kaupungilla harjoittelussa olevan Saskyn opiskelijan Olivia Yskin kanssa yhdessä vastannut Huittisten kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitanen kertoi, että Tahto Areenalle tavoiteltiin tuhatta kävijää.

”Väkeä on virrannut paikalle tasaiseen tahtiin, joten tavoitteeseen on varmasti päästy jo nyt”, hän pohti päivän puolivälissä.

Kaitasen mukaan tarkoitus on, että Huittisissa järjestetään jatkossa vuorotellen ikäihmisille tarkoitettuja Seeste-messuja ja lapsiperheille suunnattuja Kohdataan-messuja.

”Molemmat ovat saaneet innokkaan vastaanoton niin kävijöiden kuin näytteilleasettajien puolelta.”

2. luokalla oleville Nellalle ja Sofialle parasta messuilla oli maskottien rapsuttelu. Suosikiksi nousi pupu, joka oli tarjonnut kaksikolle hattaran.
2. luokalla oleville Nellalle ja Sofialle parasta messuilla oli maskottien rapsuttelu. Suosikiksi nousi pupu, joka oli tarjonnut kaksikolle hattaran.

 

Reilut 30 näyttelilleasettajaa oli pystyttänyt oman esittelypisteensä Tahto Areenan etuosaan, takaosassa tarjolla oli monenlaista ohjelmaa sirkustyöpaikasta satuhierontaan.

Tahto Areenan messupäivä ei ollut pelkkää osastolta toiselle kiertämistä, vaan lapsille oli keksitty myös paljon toiminnallista tekemistä.

Eine Tuumi Mannerheimin lastensuojeluliiton Huittisten paikallisyhdistyksestä kertoo, että MLL:ssa tiedettiin heti, että he haluavat rakentaa messuille lapsille tarkoitetun temppuradan.

”MLL on muutenkin aina lasten ja nuorten asialla, joten halusimme ehdottomasti olla mukana messuilla. Tämä on meille hyvä paikka muistuttaa yhdistyksen olemassaolosta ja kertoa esimerkiksi keskiviikkoaamupäiväisin nuorisoklubilla kokoontuvasta Perhekahvilasta.”

Perhemessujen hyvät järjestelyt innoittavat sekä Tuumin että temppuradalle lapsineen saapuneen Joni Hartikan antamaan kehuja tapahtumalle.

”Todella hyvin organisoitu ja fiksusti ajateltu, että vieressä olevalla koululla on samaan aikaan Pelastakaa lapset -järjestön lastentarvike-kirppis”, Hartikka kiitteli.

Juuri kirpputori saikin Hartikan tyttärineen mukaan messuilemaan.

”Tultiin hakemaan kirppispöytää pitänyttä äitiä ja perheen pienintä kotiin ja poikettiin tähän ilman mitään suurempia odotuksia. Lapsille on todella paljon tekemistä ja tarjontaa, joten varmasti tulemme toistekin, mikäli tapahtuma saa jatkoa.”

ris ja Erin Hartikka saivat messuilla poskiinsa hienot maalaukset.
”Todella monipuolista ja erilaista ohjelmaa. Hienoa, että Huittisissa saadaan koottua monta tahoa tällä tavalla yhteen, sillä silloin huomaa sen, miten paljon kaikenlaista täällä on tarjolla”, Joni-isä kehui tyttärien poseeratessa.

 

Leijona-naiset Pirkko Sulavuori, Hilve Reijonen, Maarit Säilä ja Eija Lempinen kehuivat messujen monipuolista kattausta ja vilkasta menoa. Arpajaisten lisäksi LC Doris oli järjestänyt omalle pisteelleen satunurkkauksen, johon sai pysähtyä kuuntelemaan leijonien lukemaa satua tai katsella kirjoja yhdessä vanhemman kanssa.