Sastamalan ja Huittisten K-Rautojen Antti Valkeapää ehdolla Vuoden työnantajakauppiaaksi – ”Nöyräksi vetää”

Antti Valkeapää
Antti Valkeapää.

K-kauppias Antti Valkeapää on ehdolla K-ryhmän Vuoden työnantajakauppias -kilpailun finaalissa. Hän luotsaa Sastamalan, Huittisten ja Nokian K-Rautoja.

Perusteluissa hehkutetaan Antti Valkeapään työnantajataitoja ja arvostetaan sitä, että hän on nostanut kaupat uudelle tasolle. Kauppiaan kiitetään välittävän työntekijöistään ja asiakkaistaan.

”Nöyräksi vetää ja kyllähän tästä tuli suorituspaineita, siis hyvässä mielessä”, tuumaa Antti Valkeapää. Asia oli valmisteltu henkilökunnan ja asiakkaiden kesken salassa. Tieto yllätti kauppiaan täysin.

Antti Valkeapää haluaa luoda henkilökuntansa kanssa avoimen ja rakentavan keskusteluilmapiirin, jossa saa tuoda omia ajatuksia, ideoita ja ratkaisuehdotuksia esiin.

”Koska rautakaupassa yksikään päivä ei mene eteenpäin ilman yllätyksiä ja äkillisiä muutoksia, niin kannustan etsimään ratkaisuja yhdessä erilaisiin tilanteisiin ja niistä otamme parhaat käytänteet käyttöön”, kuvailee Antti Valkeapää.

Kauppiaalla on luja luotto henkilökuntaansa. Se onkin tarpeen, kun liikkeet ovat kolmella eri paikkakunnalla. Antti Valkeapään näkee useammin kaupan työssä asiakkaiden ja henkilökuntansa parissa kuin konttorissa. ”Pidämme vähintään viikoittain palavereita myymäläpäälliköiden kanssa ja kerran kuukaudessa on koko talon palaveri. Kuulostelen myös henkilökunnan kuulumisia”, hän toteaa.

Antti Valkeapään perheeseen kuuluvat puoliso Satu sekä 9-vuotias poika Anton ja 11-vuotias tytär Menna. Hän kiittelee puolison tukea perhearjen pyörityksessä. ”Yritän olla mukana lasten harrastuksissa niin paljon kuin voin. Perheenä teemme matkoja lasten lomilla ja nytkin odotamme syyslomareissua”, Antti Valkeapää kertoo. Hänen harrastuksiinsa kuuluu voimaharjoittelu kotisalilla.

Kauppiaana Antti Valkeapää on toiminut joulusta 2020 ensin K-Rauta Nokiassa sekä vuodesta 2022 myös K-Rauta Sastamalassa ja K-Rauta Huittisissa.

Jätä kommentti