Ensimmäisten mandaattineuvottelujen jälkeen näytti siltä, että Sastamalan luottamushenkilöpaikat selkenevät nopeassa tahdissa. Ei ilmeisesti käynyt niin. Maanantain toinen puolueitten välinen palaveri kaivoi esiin ainakin ongelmia nais- ja miespaikkojen kanssa.
Aavistelut viittaavat myös perussuomalaisten sisäisiin vääntöihin. Takapakki oli aistittavissa, kun ensimmäisen neuvonpidon jälkeen perussuomalaisten neuvotteluryhmä hajosi. Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Pentti Haapahuhta jättäytyi pois tehtävästään ja tilalle tuli varapuheenjohtaja Irmeli Kulonpää.
Samalla neuvotteluryhmä muuttui merkittävästi. Ryhmää johti aiemmin Haapahuhta, nyt Kulonpää. Lisäksi ryhmästä jäi pois Kari Suhonen.
Ensimmäisen neuvottelun jälkeen oli, ainakin huhujen mukaan selvää, että perussuomalaisille tulee paikka kaupunginhallitukseen, ehkä myös toinen varapuheenjohtajuus. Maanantain jälkeen selvisi, että se varapuheenjohtajuus hallituksessa ei toteudu.
Maanantain neuvottelut olivat ehkä sen verran hankalat, että puolueet ottivat kolmen viikon aikalisän. Mitä se sitten vaikuttaa, jää nähtäväksi. Arvailuni mukaan solmun aukaisemisessa katon harjalla on perussuomalaisten ryhmä. Jos katsoo vaalitulosta, niin halukkaita hallituksen istuntoihin ovat ilmeisesti Maire Villo ja Pentti Haapahuhta. Kumpi?
Muitten ryhmien osalta paletit ovat ilmeisesti kohtuullisessa kuosissa. Tosin kokoomuksella on valtuustoryhmän sisällä tietenkin se murhe, että naisia on vain yksi. Ehdokkaina naisia oli toki enemmän, joten nais- ja miespakkoja ehkä katsotaan sieltäkin suunnalta.
Halukkuutta lähes kaikille lautakuntapaikoille on riittämiin. Poikkeuksen tekee sosiaali- ja terveyslautakunta. Se on ymmärrettävää, koska sen toiminta muuttuu vuoden 2018 lopussa. Puolentoista vuoden kuluessa lautakunta tuskin tekee suuria mullistuksia. Nykyisiin palveluihin ei tiettävästi haluta kajota parantavasti tai huonontavasti, joten päätöksenteko on enemmänkin arkileipähommia.
Missä Ku….siellä ongelma..ei mitään uutta.
No kohta tulee uutta selvitettävää kun persut hajoavat kahtia, puoluekokouksen jälkeen tulemme näkemään kuinka puolue jakautuu rasistiseen ja ääriporvarilliseen siipeen.
Jako tietääkin persupuolueen häviämistä kartalta, kukaan ei usko enää valheeseen porvarillisesta työväenpuolueesta.
Kaikki sekaisin, kun valittajanaiset taktikoivat puolueensa hajalle. Pienellä henkilökohtaisella äänimäärällä ei saa suuria.