Uusi Säästömarket valmistunee Häijääseen keväällä 2014

Kauppias Mika Koskisen mukaan Häijääseen tavoitellaan 5 000 neliömetrin rakennusoikeutta.

Säästömarketin nykyistä myymälää kaksi kertaa suurempi liiketila valmistuu Häijääseen näillä näkymin keväällä 2014. Sastamalan kaupungin ja kauppias Mika Koskisen omistaman Kiinteistö Oy Häijäänvaraston välillä on neuvoteltu maankäyttösopimus, joka tähtää uuden myymälän rakentamiseen. Tarkoituksena on mahdollistaa nykyisen Säästömarketin siirtyminen Tiisalantien pohjoispuolelle ja tutkia samalla mahdollisuuksia lisätä myymälän liikepinta-alaa.
Kauppias Mika Koskinen kertoo, että ratkaisulla tavoitellaan 5 000 neliömetrin rakennusoikeutta. Nykyinen market on kooltaan 2 500 neliömetriä.
”Vielä on avoinna se, tulevatko kaikki tilat omaan käyttöön vai tuleeko rakennukseen myös vuokratiloja. Kiinnostusta tiloja kohtaan on”, Koskinen sanoo.
Kiinteistö Oy Häijäänvarasto on Mika Koskisen kokonaan omistama yhtiö, mutta uudessa myymälähankkeessa ovat mukana myös yrittäjät Sirpa ja Kari Tuominen.

Kaava valmiiksi vuodessa

Maankäyttösopimus koskee Säästömarketin asemakaavaa ja asemakaavanmuutosta. Muutostyössä pyritään etenemään niin, että kaupunki voisi hyväksyä kaavan viimeistään vuoden kuluttua keväällä.
Säästömarketin nykyisen rakennuspaikan käyttötarkoitusta muutetaan siten, että se ei mahdollista sellaista kaupan alan rakentamista, jolla voisi olla haitallisia vaikutuksia palvelutarjontaan Häijäässä.
Kiinteistö Oy Häijäänvarasto esitti jo viime vuoden tammikuussa, että kaupunki ryhtyisi toimenpiteisiin asemakaavan laatimiseksi yhtiön omistamille alueille Säästömarketin pohjoispuolella. Häijäässä on nykyisen asemakaavan mukaan rakennuspaikka seudullisesti merkittävälle vähittäiskaupan suuryksikölle ja nykyisen Säästömarketin tontilla rakennuspaikka hieman pienempää suuryksikköä varten.
Kaupunki aloitti neuvottelut maanomistajien kanssa sellaisen asemakaavahankkeen käynnistämiseksi, jossa olisivat mukana molemmat suuryksiköt. Aluksi pyrittiinkin maankäyttösopimukseen, jossa olisivat mukana Sastamalantien molemmin puolin sijaitsevat suuryksiköiden maanomistajat. Vuoden alussa kaupungille kuitenkin ilmeni, että edellytyksiä tällaisen kolmikantaisen sopimuksen syntymiselle ei ole.