Vanhemmat vaativat kaupunkia uusimaan Muistolan päiväkodin aidan

Muistolan päiväkodin pihamaalla oli hiljaista aamuyhdeksältä. Lasten ulkoillessa vilkkaasti liikennöidyn Varikonkadun tuntumassa riittää kuitenkin leikkijöitä.

Kahden pienen lapsen isä Ari Andersson on huolissaan Muistolan päiväkodin piha-alueen turvallisuudesta, sillä sitä kiertävä aita on paikoitellen aivan liian matala ja huonossa kunnossa, jotta lapset voisivat leikkiä turvallisesti ulkona. ”Pitääkö jotain kauheaa tapahtua ennen kuin kaupunki suostuu satsaamaan lasten turvallisuuteen”, hän puuskahtaa.

Merkittävä turvallisuusriski”

Andersson ei ole huolineen yksin. Muistolan päiväkodin vanhempainyhdistyksen Tilakeskuksen johtokunnalle jättämästä aloitteesta huokuu pelko lasten turvallisuuden puolesta. Vanhempien mukaan päiväkodin piha-aluetta ympäröivä aita ei täytä kuluttajaviraston suositusta, jonka mukaan sen tulisi olla kauttaaltaan 120 senttimetriä korkea ja vaikeasti kiipeiltävä. ”Muistolan päiväkodin aita on merkittävä turvallisuusriski”, aloitteessa todetaan.

”Iso investointi”

Sastamalan kaupungin kiinteistöpäällikkö Heikki Aho kiistää näkemyksen aidasta merkittävänä turvallisuusriskinä. ”Aidan korjaamiselle ei ole välitöntä tarvetta. Kaupunki on muun muassa talviaikaan pyrkinyt estämään aurausvallien muodostumisen aidan viereen, jottei sen yli kiipeäminen helpottuisi. Uuden aidan rakentamista pohditaan ehkä ensi vuoden talousarvion yhteydessä, sillä kyseessä on iso, yli 35 000 euron investointi”, Aho sanoo.

Lue aiheesta lisää keskiviikkona 25. huhtikuuta ilmestyvästä lehdestä.

  • Nimetön

    Nyt saa kyllä Sastamala hävetä, lasten turvallisuus kuntoon ”Suomen asuttavimmassa kaupungissa”!

  • Nimetön

    Onko se aita pakko tehdä kaupungin työnä, tulis puolta halvemmaksi ottaa urakkatarjous.

    • Nimetön

      Niinpä. Tuo summa kuulostaa aika suurelta yhdestä aidasta jota on jotain pari sataa metriä vai? Sama kai miten se toteutettais kunhan ois kestävä ja suositusten mukainen.

  • Nimetön

    Miten tuollaiseen aitaan saa uppoamaan noin suolaisen paljon rahaa?? Ja jos se Muistolan aita korjataan, voitaisiin samalla luoda silmäys Koiramäen päiväkodin porttiin, joka on kans melkoinen ”murhe” vuosi toisensa jälkeen.. ainakin talvisin! 🙁

  • Nimetön

    Erikoista touhua,luulisi että lasten turvallisuus on niin tärkeä asia ettei tämmöisestäkin tartte tapella!!!huh huh

  • Nimetön

    Voi hyvänen aika sentään, jatkuvastihan lehdissä on uutisia aitojen yli kiipeilleistä ja vaaratilateisiin joutuneista lapsukaisista. Kai Sastamalassa tarttee ensin tapahtua jotakin ennenkun asiaan reagoidaan.

  • Anonym

    35 000€ aitaan… Mistäköhän tiikistä ne meinaa sen rakentaa ? Joo ja kyllä 10k voidaan helposti kuluttaa päättäjien patsaisiin.. Huom kappale…. Tää on tuhoon tuomittu kylä

  • jooo

    Niin ja 20000e meni palkaksi sastamalan uuden nimilogon keksijälle.

    Kumma paikka tämä Vammala, kuka asioista päättää? Kuka saamarin taukki isokiho siellä luulee tekevänsä järkeviä investointeja ja päätöksiä.

  • Nimetön

    Ja jos jotain vielä sattuu jäämään kukkaron pohjalle, voidaan ne jakaa tasan eri alojen konsulteille..

  • Nimetön

    Kyllä täytyisi asiat laittaa tärkeysjärjestykseen. Itsekin ihmettelen tuota summaa….

  • Nimetön

    Kurjaa jos lasten turvallisuutta ei oteta tosissaan. Olkoon investointi vaikka niin suuri kun puhutaan niin voiko tämmöisiä asioita laskea rahassa? Jos jollain päättäjällä olisi oma lapsukainen kyseisessä päiväkodissa niiin asia etenisi varmaankin nopeammin.

  • Tuntematon

    Myös Raholan päiväkodissa on aivan samanlainen aita, ja vilkas Tampereentie vieressä.

  • Uimari

    Montako kilometriä sitä lauta-aitaa pitää oikein rakentaa, kun kustannus on 35 000€ ???
    Tai mistä perhananan tiikkipuusta tms. se aita oikein meinataan tehdä?
    Toisiin asioihin sitä kuitenkin rahaa riittää mutta eihän noiden lasten nyt niin väliä olekaan.

  • Nimetön

    no jo on kallista 35.000 e muutaman metrin aita. tarjoan 10.000 tekemään tuon aidan

Kommentointi ei ole käytössä.