Pappila-päätös poiki valituksen hallinto-oikeuteen

Kauvatsan pappila on puutarhan suojissa kirkon lähellä Valvatuntien varrella. 

Kauvatsan pappilan myyntipuuhista on kehkeytynyt Kokemäellä melkoinen soppa, josta on jo valitettu Turun hallinto-oikeuteenkin. Oy Taidevision-Konstvisio Ab:n valitus koskee kirkkovaltuuston päätöstä olla myymättä pappilaa yrityksen käyttöön.

Kirkkoneuvosto esitti kirkkovaltuustolle pappilan myymistä korkeimman ostotarjouksen tehneelle Oy Taidevisio-Konstvisio Ab:lle, mutta valtuusto torppasi kesäkuun kokouksessaan tehdyn kauppakirjaluonnoksen. Valtuuston kokouksessa nousi esille pappilan myynti sen pitkäaikaiselle asukkaalle, entiselle kirkkoherra Veikko Ruusuvuorelle.

Raha ratkaisee

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja  Paavo Valtanen sanoo, että kauppakirjaluonnoksen hyväksymättä jättäminen johtui puhtaasti rahasta. ”Mediasta on ehkä saanut sellaisen kuvan, että valtuusto olisi päätynyt eri kannalle kuin kirkkoneuvosto inhimillisistä tekijöistä johtuen, mutta kielteinen päätös tehtiin lähinnä taloudellisiin perusteisiin nojaten. Syynä ei ollut se, että ostaja olisi ollut väärä. Pappilasta jätetyt tarjoukset eivät vain olleet riittävän hyviä”, Valtanen sanoo.

Kauvatsan pappilan arvoksi on arvioitu 100 000 euroa. Taidevision tekemä oli tarjous oli 87 756 euroa ja Veikko Ruusuvuoren kahdeksan tuhatta euroa vähemmän. Pappilasta jätettiin myös kaksi muuta tarjousta.

Myynti viivästyy kuukausilla

Turun hallinto-oikeuteen tehty valitus viivästyttää Kauvatsan pappilan myyntiä jopa kuukausilla. Kokemäen kirkkoherra Hannu Tomperi sanoo, ettei kirkkoneuvosto aio tehdä asiassa uutta esitystä ennen kuin hallinto-oikeuden päätös on selvillä.

”Mikäli valtuuston päätös on laillinen, aloittaa neuvosto valmistelutyönsä uudelleen. Todennäköisesti tämä merkitsee uutta tarjouskilpaa joko määritellyllä pohjahinnalla tai ilman.”

Tomperi ei halua kommentoida valtuuston kokouksessa esille nousseita asioita tai spekuloida mahdollisia tulevia ostotarjouksen tekijöitä, mutta toteaa, ettei seurakunta voi etukäteen päättää kenelle jokin myyntiin asetettava kiinteistö myydään.