Vaneritehdas sai piristysruiskeen Venäjältä

Margaretha Väkinen oli Vammalan Vanerin palveluksessa 15 vuotta, minkä jälkeen työt loppuivat konkurssin myötä kahdeksaksi kuukaudeksi. Fineva Plyn palveluksessa hän aloitti marraskuussa. Ja tarina jatkuu.

Suomen pienimmän vaneritehtaan tulevaisuus näyttää nyt hyvältä Sastamalassa. Työntekijämäärä voi nousta 31:stä 80:een ensi kevääseen mennessä. Tehtaanjohtaja Hannu Haapaniemen mukaan yhdessä vuorossa toiminut tehdas siirtynee vielä tämän vuoden aikana kahteen vuoroon, ensi vuonna jopa kolmeen vuoroon.
”Totta kai tämä on hieno homma. Olemme erittäin tyytyväisiä”, sanoo liimaustyön lomassa vaneritehtaan työntekijä Margaretha Väkinen.
Tiistaina aamupäivällä tieto tehdaskiinteistön ja siinä kymmenen kuukautta tuotantoa harjoittaneen Fineva Ply Oy:n liiketoiminnan myymisestä uusille omistajille oli työntekijöille vain vuorokauden ikäinen. Kaupat tehtiin perjantaina. Kiinteistö oli Vammalan Vaneri Oy:n konkurssipesän omistuksessa.
Uusi omistaja on Kwellick Oy. Vuonna 2003 perustetun yrityksen kotipaikka on Helsinki. Sen posti- ja käyntiosoite on Hämeenlinnassa. Yhtiö on venäläisomistuksessa.
Tiistaina Sastamalassa uusista omistajista oli paikalla Alexei Vetcherik Irkutskista.
”Harjoitamme puuraaka-aineen, lähinnä sahatavaran välitystoimintaa Venäjällä, Japanissa ja Kiinassa”, hän kertoo taustoistaan.

Lue vaneritehtaan uusista näkymistä enemmän keskiviikkona 19.9. ilmestyvästä Alueviestistä.

  • Nimetön

    ehdottoman hieno uutinen, positiivista virettä tässä kaivattiinkin!

  • Nimetön

    Tervetullut uutinen meidän perheeseen jos vuorotyöt todella alkavat. Sitä odottaessa, hyvillä mielin.

  • Nimetön

    vuorotöiden alkua ja mahdollista työpaikkaa täälläkin odotellaan…

Kommentointi ei ole käytössä.