Katso: Huittisten uudistuva uimahalli on viiden altaan valoisa liikunnan ja virkistäytymisen tyyssija

Huittsten uimahalli on peruskorjauksen jälkeen valoisa ja avara liikuntapaikka. Iso allas on pituudeltaan 25 metriä ja leveydeltään 8,4 metriä.

Huittisten peruskorjattuun uimahalliin päästäneen uimaan helmikuun alussa. Varsin perusteelisen remontin kokeva halli palvelee kävijöitä aikaisempaa monipuolisemmin. Kahden altaan ja kahden saunan liikuntapaikasta tulee uudistusten myötä virkistäytymisen ja kuntoilun tyyssija, jossa on viisi allasta ja neljä saunaa.
Ennestään tuttuja huittislaisille uimareille ovat 25 metrin mittainen iso allas ja 8,4 metrin mittainen lastenallas. Näiden lisäksi saneerattuun halliin saadaan 65 neliön monitoimiallas hisseineen, 5 neliön kylmäallas ja 4 neliön kahluuallas lapsille. Kahluualtaan erokoisuus on vettä suihkuava pallo.
Kahden uuden saunan tilat ovat invamitoitettuja, minkä lisäksi esteettömyys on muutenkin huomioitu hallin saneerauksessa.

Uimahallin peruskorjaus maksaa 5,5 miljoonaa euroa. Talonrakennusinsinööri Ari Jyräkoski sanoo, että uuden hallin hinnaksi olisi tullut 8 miljoonaa euroa. Vanhan hallin purkaminen olisi maksanut 500 000-1 000 000 euroa.
Peruskorjaustyöt alkoivat vuosi sitten marraskuun puolivälissä ja valmistuvat heti vuodenvaihteen jälkeen tammikuun alkupäivinä. Altaiden koekäyttö vie muutaman viikon, minkä jälkeen uinti uudistuneessa hallissa voi alkaa.
Huittisten uimahalli valmistui vuonna 1969 ja avattiin yleisölle 1970. Jyräkosken mukaan nyt peruskorjatulla hallilla on käyttöikää yhtä pitkään kuin täysin uudellakin olisi, vähintään 30 vuotta. Uimahallissa on tietenkin kuluvia osia, kuten saunat, joita joudutaan kunnostamaan esimerkiksi 10 vuoden välein.

Monitoimiallas sijaitsee rakennuksen uudisosassa. Tämän altaan yhteyteen tulee hissi liikuntarajoitteisille.
Lasten kahluuallas on sekin kokonaan uusi juttu. Suosio on taattu, siitä pitää huolen vettä suihkuava pallo.
Kylmäallas on monitoimialtaan tapaan hallin uudisosassa. Altaan vesi on alle kymmenasteista.
Lastenallas on pituudeltaan 8,4 metriä ja on toinen hallin alkuperäisistä altaista.
Saneerauksen pääsuunnittelija on turkulainen arkkitehti Jorma Saarinen, jolle Huittisten hallin suunnittelu on viides uimahallikohde. Talonrakennusinsinööri Ari Jyräkoski (oikealla) ja arkkitehti Saarinen lupaavat peruskorjatulle hallille käyttöikää siinä kuin uudellekin, 30 vuotta ja enemmänkin.
Huittisten uimahallin peruskorjaus alkoi vuosi sitten ja valmistuu heti vuodenvaihteen jälkeen. Altaiden koekäyttö vie aikansa, joten ovet uimareille avautunevat helmikuussa.
  • Nimetön

    kylä on kommeeta, huittisisa meinaan,sinne sitten vaan pulikoimaan ja samalla reissulla hoituu kauppa-asiatkin

  • Huittis-Sastamalan halli?

    Montakos pulikointipaikkaa niitä Sastamalassa 4 vuoden päästä onkaan, kun kuntia seudulla on 3:

    Pori, Sastamala ja Tampere?

  • Nimetön

    Kylläpä Huittisissa osataan, Sastamalalaiset voivat vain katsella sivusta kateellisena.

  • Sastamalalainen uimari

    Hieno otsikko. Uimahalli on liikunnan ja virkistäytymisen tyyssija.
    Hyvä Huittinen.

  • Nimetön

    Upeaa Huittinen, siellä tehdään eikä meinata! Toisin kuin eräässä muussa pikkukaupungissa… Koskas siitä Vammalan uimahallin suunnittelun alkamisesta tulee 50 vuotta, sitä voisi vaikka juhlia Suomen ennätyksenä!

  • Nimetön

    Paljonko uimahallin kulut nousi alkuperäisestä korjauskustannusarviosta?

  • Sastamalalainen uimari

    Joissakin kunnissa investoidaan kaikkia kuntalaisia palveleviin laitoksiin ja joissakin investoidaan pienen ryhmän tarpeisiin.
    Itse olemme päättäjät valinneet.

  • Nimetön

    Hyvä Huittinen!! Vaikka olenkin Sastamalasta, tulen varmasti uimahallia käyttämään. Kauppa-asiat jo hoidankin vallan Huittisissa kun siellä on niitä kauppoja.

  • Nimetön

    Huittisissa on tekemisen meininki, tehdään yhdessä viisaita päätöksiä eikä mikään puolue ole ylimielinen ja vallanhaluinen kuten kokoomus täällä Sastamalassa. Ilmankos Huittinen pärjää ja menestyy! Tulen edelleen Huittisiin asioille ja ehkä täytyy poiketa myös uimassa…

  • Nimetön

    Ei Huittisissa kaikki onnistu, alijäämää yritetään tehdä mutta ylijäämää pakkaa tulemaan.

  • Huomioija

    Onko jollain siihen hyvä selitys miksi myös ostokset ovat Huittisissa halvempia. Esimerkiksi mitä tahansa haet rautakaupasta, siinä on 10-15%n ero ? Ja hinnoista voi vielä neuvotella. Ei koske Lidliä ja Agrimarkettia.

  • Nimetön

    Sastamalan kokoomusvetoinen, seminaarien kehdossa keinuva päätöksenteko ei tuota asukkaille laadukkaita palveluita.
    Lentopallon, että oman edun ympärillä häärää pääasiassa näiden herrojen shakki.

    • Nimetön

      Nyt sinne tuli yksi tosiasioita vääristelevä nuori ääniharava, joka ulospäin on muka korrekti ja kohtelias, mutta takanapäin julkisuudessakin levittää kaikenlaista muunneltua totuutta lähimmäisistään.

  • Nimetön

    Rahat menevät seminaareihin ja kokouksiin -ja lentopalloiluun. Ja kiinteistökauppoihin jotka hyödyttävät henkilökohtaisesti erästä luottamushenkilöä…

    • Nimetön

      Törkeää valehtelua ja raukkamaista perätöntä puskista huutelua kyseiseltä kommentoijalta. Samaa soopaa haistatellaan palstalta toiselle vailla mitään perää!

      • Nimetön

        Konsultille seminaarien järjestämisestä 30000€. Virkamiehiä ja luottamushenkilöitä istutetaan seminaareissa useampi päivä. Laske vaikka mitä maksaa kun 50 virkamiestä ja 50 luottamushenkilöä on päivän seminaarissa -palkat, ansionmenetyskorvaukset, luottamusmiespalkat, tilavuokrat, tarjoilut yms. Laske mitä sellainen päivä tulee maksamaan!

    • Ei niin kovin kade

      Katsokaapa tuon erään luottamushenkilön tulot. Ei mitään ihmeellistä vanhemman kansanedustajan tulojen lisäksi. Vaikka saa siitäkin joku kadehtija hyvää oloa itselleen.

  • Keikyäläinen

    Kyllä on komee halli huittislaisilla.

    Nyt on tyrwääläiset kateellisia!

    No tuntuvat äänestävän aina samat naamat edustajikseen niin eihän siellä mikään muutu.

    Vielä kun saataisiin Citymarketti huittisiin niin siinä olisi aika pommi tälle yhdelle tyrwään ”suurmiehelle”.

  • Sastamalalainen

    Hain kaupasta Saarioisten Lindströmin pihvejä, Ass-market, Torikeskus, Valintalato, Ass-marketissa oli kaksi pakettia kivikylän tuotetta, jota en ottanut. Kahdessa muussa liikkeessä ei ollut, ei mitään SIIS EI MITÄÄN Lindströmin pihvejä.

    HYVÄ SUORITUS Wammalan yrittäjät.

  • Nimetön

    Ei täällä Sastamalassa kateellisia olla Huittisten uimahallista. Onhan meillä niitä itselläkin. Eikun Kiikan ja Keikyän uimahallit kuntoon niinkuin Huittisissakin. Hommiin vaan!!!

    • Nimetön

      Lienee rikollista alkaa remontoimaan tosta noin vaan yksityisen hallia!

      Järjentöntä väittää aina vaan että Sastamalalla on kaksi hallia!

  • Keikyäläinen

    Juu ei Sastamalassa olekaan kateellisia kuin tyrwääläiset.Ovat pian jo suunnitelleet hallia 50vuotta.Konsulttien ja arkkitehtien palkkioihin on mennyt yhden jossei kahdenkin hallin hinta vuosien mittaan mutta eipä ole hallia siltikään saatu rakennettua.

  • mikseri

    Eikö Vammalasta puutu muuta kuin uimahalli?
    Uimahallin voisivat rakentaa kaupunkilaisten käyttöön ne suurten pääomatulojen saajat,
    jotka eivät kunnallisveroa maksa miljoonien pääomatulostaan (usein saatu perintönä). Muutoin en kadehdi heidän tulojaan – on heillä päänvaivaa, minne ne sijoittaisi. Vero% on vaivaiset 28?

  • pekka

    kokemäkeläiset keikyäläiset köyliöläiset säkyläläiset tervetuloa sitten huittisten halliin, mekin olemme käyneet teidän halleissa, kiitos.

  • Sastamalalainen uimari

    Onnittelut Huittislaisille, teitä on onni suosinut pätevillä virkamiehillä ja osaavilla luottamushenkilöillä.
    Teillä sykettä riittää paljon enemmän kuin joillain naapureilla, jotka vain voivottelevat omaa surkeuttaan.

  • Nimetön

    Sastamalalainen uimari kirjoitti asiaa. Sastamala on virkamiesten ja parin kolmen luottamushenkilön hallitsema kunta, eikä näillä henkilöillä ole ollut kykyä eikä taitoa tämän kunnan johtamiseen. Tällä hetkellä uimahalliin ei ole varaa, mutta siihen olisi kyllä ollut aiemmin kun olisivat osanneet hoitaa taloutta ja satsata oikeisiin investointikohteisiin. Sastamalan talous on nyt niin heikoissa kantimissa ja Aluesairaala tulee kaatumaan kunnan syliin -ja se on kallista! Suuri eineskeittiö oli täysin turha, kallis ja surkea virhe kuten myös se ylimääräinen kallis keskikerros Hopunkalliolla -samalla rahalla olisi pystytty rakentamaan uimahalli ja saatu säilymään omat valmistuskeittiöt, niinkuin kuntalaiset haluaisivat!

    Toivottavasti kaupunginhallitukseen saadaan uusia kasvoja ja kokoomusvalta pienemmäksi, saataisiin sinne osaavia päättäjiä. Toivottavasti muut puolueet nyt jo ymmärtävät mikä tuo kokoomus on eivätkä lähde sen kelkkaan, sieltä ei löydy kykyä eikä toivoa… Pelastaisivat sen mitä pelastettavissa on. Ja jos saataisiin uusi kaupunginjohtaja joka kuuntelisi muitakin kuin noita kykypuoluelaisia…

    • Nimetön

      Asiaa kirjoitat – mutta tämä nykyhallitus toimii valtiollisen hallituksen tapaan – tekee viisi-
      vuotisia päätöksiä tulevien hallitusten puolesta. Mitä uudet päättäjät asialle voivat,
      kun kokoomus on jatkuvasti niskan päällä.

  • uimahalli

    Niin kauan kun Sastamalassa kaupunginjohtaja ei vaihdu, ei oo uutta uimahallia ja sitten enää ei oo rahaa eikä hallia.

  • Nimetön

    Huittinen rules!
    Ps, juuri tulin sieltä ostoksilta…
    T: sastamalalainen

  • Nimetön

    kohta se kaupunginjohtaja vaihtuu, mutta epäilen että paavo silti sanelee ehdotukset!!!

Kommentointi ei ole käytössä.