Vanhan kirjallisuuden päivillä puhutaan rahasta

Vanhan kirjallisuuden päivien vuoden 2012 teemakuvan on piirtänyt sarjakuvataiteilija Pertti Jarla.

Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivillä puhutaan tulevana kesänä rahasta. Kirjatapahtumassa 29.-30. kesäkuuta seminaarien ja keskustelutilaisuuksien näkökulmat vaihtelevat, mutta näkymättömänä läsnä kaiken takana on raha.
Tapahtuman avajaispuheenvuoron teemalla Löytöjäni vanhasta kirjallisuudesta pitää Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Avajaistilaisuudessa kuullaan myös toimittaja Timo Harakan vanhimmista suomenkielisistä talouskirjoista kokoamat opit euron kriisiin. Perjantain pääseminaarissa Raha ja sana käsitellään muun muassa sijoittajia romaanisankareina, rahan näkymätöntä läsnäoloa ja elämää ilman kirjaa. Aiheesta puhuvat kirjailijat Karo Hämäläinen ja Taina Haahti sekä WSOY:n entinen toimitusjohtaja Anna Baijars.
Lauantain aloittaa seminaari Nousukkaita, keinottelijoita ja rehellisiä liikemiehiä. Alustuksissa käsitellään rahaa muun muassa Dickensin, Haavikon, Joenpellon ja Lehtosen tuotannossa sekä suomalaisessa satiirissa. Bibliofiilien Seura ry:n tuottamassa ohjelmaosuudessa puheenvuoron saavat emeritusprofessori Pekka Pesonen sekä filosofian tohtorit Pekka Tarkka ja Sari Kivistö.
Kirjalliset liikemiehet -keskustelussa Into-kustannuksen toimitusjohtaja Jaana Airaksinen, kustannusalan historian kirjoittanut dosentti Kai Häggman ja kustantaja Touko Siltala miettivät rahan vaikutusta kustannusmaailmaan. Keskustelun vetäjänä toimii filosofian tohtori Jukka-Pekka Pietiäinen.

Myäs tyrvääläinen tryki

Sastamalalaista näkökulmaa raha-teemaan tuo lauantai-iltapäivän Raha, tyä ja onni. Tyrvääläinen talousseminaari. Tyrvääläisen trykin juontaa Marko Vesterbacka ja puhujina kuullaan kasvatustieteen maisteri Matti Kankaanniemeä ja Vammalan Yrittäjien puheenjohtaja Samuli Suonpäätä.
Lauantain päättää Flopit ja bestsellerit. Keskustelutilaisuudessa pohditaan kirjallisten epäonnistumisten ja lentoonlähtöjen syitä ja seurauksia. Aiheesta ovat puhumassa kirjailijat Raija Oranen, Virpi Hämeen-Anttila, kustannustoimittaja Mikko Aarne sekä viestinnän tekijä ja kirjailija Jussi Lähde.

Paikalle saapuu 60 antikvaaria

Vanhan kirjallisuuden päivät on tänä vuonna jo 28. kerran järjestettävä kirjallisuustapahtuma. Se kokoaa tapahtumapaikalle Sastamalaan noin 60 antikvaarista kirjanmyyjää. Antikvaarisen kirjamyynnin ja vuosittain vaihtuvan teeman ympärille kootun ohjelman lisäksi tapahtumassa on yli 40 esittely- ja kirjamyyntipistettä, näyttelyitä, lapsille suunnattua ohjelmaa, kirjahuutokauppa ja iltaohjelmaa. Tapahtuma on yleisölle pääsymaksuton.