Opettajilla oltava oikeus puuttua koulumatkojen epäkohtiin

Kansanedustaja Arto Satonen (kok) jätti opetusministeri Jukka Gustafssonille (sd) kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy, aikooko hallitus muuttaa säännöksiä siten, että jatkossa koulumatkat lasketaan kuuluviksi koulupäivään, jotta opettajilla on oikeus puuttua kiusaamiseen ja tupakointiin myös koulumatkoilla.
Sastamalassa Sylvään koulun rehtori Jari Andersson sai apulaisopetuskanslerilta huomautuksen puututtuaan opiskelijoiden tupakointiin koulumatkan aikana.
Satosen mukaan koulu on nyt joutunut muuttamaan hyväksi havaittuja kasvatusmenetelmiä.
”Lasten turvallisuuden kannalta on tärkeää, että myös opettajat voivat osallistua koulumatkan turvallisuuden takaamiseen. Koulukiusaamiseen puuttuminen on lopulta sekä kiusattujen että kiusaajan etu”, Satonen toteaa.

11 vastausta artikkeliin “Opettajilla oltava oikeus puuttua koulumatkojen epäkohtiin”

 1. Nimetön

  Kansanedustajasta on varmaan kummallista, kun rehtorin pitää noudattaa lakia,
  Ketkähän niistä laeista päättää ? kansanedustajat vai Sylvään rehtori.
  Mahtaako kunnallisvaalit vaikuttaa siihen, että asiat menee ihan päälaelleen.

  • Yari

   Sun mielestä asiat on päälaellaan, kun rehtori puuttuu oppilaiden tupakointiin. Mieti ny vähä, jonkunhan se täytyy tehdä, kun ei kotona ei välitetä. Karttakepit takas ja mukulat kuriin! Hyvä Andersson!

   • Nimetön

    Ei kukaan niitä karttakeppejä takaisin kaipaa! Tupakan vaaroihin tutustuminen riittää.

 2. Nimetön

  Luehan uudestaan, en puhunut mitään tupakoinnista, totta kai opettajan pitää saada puuttua koululaisten tupakointiin, mutta lain sallimalla tavalla.

 3. Nimetön

  Tämä menee Satosen ja Anderssonin vaalijutuksi koko homma.

 4. Nimetön

  Kaikkensa tekevät vaalimainonnan eteen, nämä kiiltokuvapojat!

 5. Nimetön

  Kaikkein kummallisinta tässä on että kuitenkin koulumatka kuuluu koulun vakuutuksen piiriin, mutta silti koulu ei voi puuttua siihen mitä tällä matkalla tehdään

 6. tuntematon

  Siitä vaan. Opettaja seuraamaan jokaisen oppilaan koulumatkoja !!!

 7. tuntematon

  Junnu Vainiota mukaillen; vanhojapoikia v………. Arto sekä Jari kumpikin on:)

 8. Nimetön

  Ylen uutisointia 7.9.
  Poliisi ihmettelee apulaisoikeuskanslerin päätöstä, jonka mukaan koulu ei voi puuttua koulumatkalla tapahtuvaan kiusaamiseen.
  Koulupoliisitoimintaa järjestävä ylikonstaapeli Hannu Uusitalo Satakunnan poliisilaitokselta sanoo, että koulun täytyisi pystyä puuttumaan tapauksiin.

  – Tietysti poliisin täytyy ottaa huomioon, miten oikeuskansleri ja muut laintulkitsijat ottavat kantaa. Mutta tämä on vaikea asia: Missä vaiheessa alkavat koulun vastuu ja valtuudet puuttua? Meidän toiveemme on, että koska koulumatkat liittyvät niin kiinteästi kouluun, niin koulu on erittäin hyvä toimija tässä asiassa.