Keikyän uimahalli voidaan avata uudelleen

Lähiaikoina tehtävä kuntoselvitys tuo Sastamalan päättäjille tärkeää tietoa Keikyän uimahallin korjaustarpeista ja mahdollisuuksista ottaa se uudelleen uimaväen käyttöön.

Keväällä toimintansa lopettaneen Keikyän uimahallin ovet voivat avautua uudelleen. Keikyän ja Kiikan uimahalleissa tehdään lähiviikkoina kuntoarviot, joiden perusteella pystytään arvioimaan hallien korjaustarpeet ja -kustannukset. Mahdollisuus ottaa Keikyänkin altaat jälleen uimaväen käyttöön ratkaistaan syksyn talousarviokäsittelyssä.
Keikyän uimahallin omistaa Kemira, joka vetäytyi uimahallitoiminnasta viime keväänä. Sastamalan Tilakeskuksen johtaja Jaakko Erjo sanoo kaupungin luottamushenkilöiltä tulleen sittemmin toiveita uimahallien kuntoarvioiden tekemisestä. Jos Keikyän uimahalli päätettään ottaa uudelleen käyttöön, sen ylläpitämisestä vastaisi kokonaisuudessaan Sastamalan kaupunki.
”Kaupunki ei ole kuitenkaan ostamassa Keikyän uimahallia”, Erjo sanoo ja muistuttaa rakennuksen sijaitsevan Nokia Oyj:n omistamalla maalla.

Keikyän uimahallin sulkeminen on heikentänyt erityisesti liikuntarajoitteisten ihmisten uimahallipalveluita Sastamalassa. Kiikan uima-altaat sijaitsevat rakennuksen alakerrassa, jonne vievät jyrkät kierreportaat.
Valtuutettu Pauli Pietilä jätti taannoin yhdessä kolmentoista muun keskustavaltuutetun kanssa aloitteen, jossa esitettiin pikaisia toimenpiteitä kulkemisen helpottamiseksi Kiikan uimahalliin. Valtuustoaloitteessa nostettiin esiin myös muut tarvittavat toimenpiteet hallin pitämiseksi ajanmukaisessa kunnossa. Tilakeskuksen selvityksen mukaan hissi maksaisi 100 000-150 000 euroa.

Keikyän uimahallin rakennus on valmistunut vuonna 1970. Siihen on tehty muutoksia vuonna 1980. Se on myös peruskorjattu tulipalon jälkeen 1990. Rakennuksen kerrosala on 729,5 neliömetriä.
Kiikan uimahallikiinteistö muodostuu vuonna 1968 valmistuneesta asuin- ja liikerakennuksesta, jonka kellarikerroksessa sijaitsevat kaupungin omistama uimahalli ja tekniset tilat. Kiinteistöosakeyhtiöstä kaupungin omistuksessa on 45 prosenttia. Kiinteistön pinta-ala on 1 992 neliömetriä, josta uimahallin osuus on 671 neliömetriä.

5 vastausta artikkeliin “Keikyän uimahalli voidaan avata uudelleen”

 1. Ei helkutissa

  Älkää edes miettikö vanhojen epäkäytännöllisten hallien remonttia.
  Suoranaista rahan tuhlausta.
  Sastamalaan on saatava kunnon uimahalli eikä mitään museohalleja!!

 2. Kyllä helkutissa

  Tottakai käytetään niin pitkään kuin on käytettävissä – pelkkää politiikkaa oli keväällä edes sulkea halli.

 3. jokseenkin samaa mieltä

  pahoin pelkään, että hukkaan menevät nämäkin kuntoarvioihin käytettävät eurot

  se uusi uimahalli on suunniteltu jo kolmeen kertaan

  käyköön ne jotka käyvät Woimarinteellä ja lopuille uintiseteli Nokian halleihin

  nämä virkamiehet ja edelliset valtuustot ovat taitavasti estäneet uuden uimahallin tulon

 4. Ei todellakaan kannata

  Lopettakaa jo se vanhojen epäkäytännöllisten hallien perään poraaminen.
  Kunnon halli tarvitaan tänne Sastamalan keskustaan eikä vanhoihin epäkäytännöllisiin halleihin mitään remontteja. Aikataulut myös uusiksi että pääsee joka viikko uimaan vuorotyötäkin tekevät.
  Vanhat hallit ovat niin sivussa ja ahtaita ettei niihin enää todellakaan viitsi mennä.
  Käyttäjämäärä kasvaa räjähdysmäisesti heti kun saadaan kunnon suuri halli taajamaan.
  Jumalauta jos tarvitsee Nokialle saakka mennä jo uimaankin niin miksi maksamme veroja tälläiseen tuppukylään kun kaupat ja hallit ovat Tampereella ja Nokialla.

 5. Huomioija

  Liitytään Nokiaan niin on hyvä halli keskustassa.