Kaupunki vuokrasi Saskyn liikuntahallin 20 vuodeksi

Sastamalan kaupunki vuokrasi 2 176 neliön suuruisen liikuntahallin koulutuskuntayhtymältä ilta- ja viikonloppukäyttöön 20 vuodeksi.

Sastamalan kaupungin Tilakeskus vuokrasi koulutuskuntayhtymän valmistumassa olevan oppimiskeskuksen tiloissa sijaitsevan liikuntahallin 20 vuodeksi ilta- ja viikonloppukäyttöön. Kaupunki maksaa vuokraa 10 000 euroa kuukaudessa.
Vuokra sisältää ylläpitokustannukset, mutta kaupunki maksaa siivouksesta erillispalveluna enintään 20 000 euroa vuodessa. Vuokra ja siivouskustannukset on sidottu elinkustannusindeksiin. Kaupunki vastaa vuokraamiensa tilojen valvonnasta käyttönsä aikana, ja sillä on oikeus vuokrata tiloja ulkopuolisille, muun muassa urheiluseuroille.
Liikuntahallia on oikeus käyttää ympäri vuoden arkisin kello 16-22 ja viikonloppuisin kello 9-22 enintään 2 400 tuntia vuodessa. Ylittävältä ajalta vuokralainen maksaa liikuntahallin käytöstä 44,64 euroa tunnilta. Kesäajan päiväkäytöstä ja siivouksesta neuvotellaan koulutuskuntayhtymän ja kaupungin Tilakeskuksen välillä erikseen.
Tilakeskuksen johtokunta hyväksyi sopimuksen liikuntahallin vuokraamisesta  eilen torstaina.

8 vastausta artikkeliin “Kaupunki vuokrasi Saskyn liikuntahallin 20 vuodeksi”

 1. tuntematon

  Sastamalan kaupunki maksaa siis n 2,8 milj. € 20 vuodessa vuokraa ja lisäksi siivouksesta n.400 000 €. Tämän lisäksi elinkustannusindeksi noususta tulee lisäkustannuksia. Kyllä tällä menolla veroprosentti varmasti nousee. Vain murto-osa saadaan tilojen vuokrina takaisin.

 2. jokseenkin samaa mieltä

  kuitenkin työllistävä vaikutus

  pallonpompottajia voi kohta nähdä varmasti Brasiliaa myöden ja ehkä koripalloliitto innostuu järjestämään täällä jonkun pelin

  tuskin tulee Metallica mutta ehkä Ultra Bra ja Hurriganes Remuineen

  ympyrä sulkeutuu

  jokohan Asemamäen Dynamo on alkanut harjoitukset tulevaa avajaisottelua varten

 3. Transit kuski

  Valtuuston aikaisemmat peruspääoman korotuspäätökset ovat:

  – vielä maksamatta oleva osa ensimmäisen päätöksen mukaisesta korotuksesta, 1.650.000 euroa, oppimiskeskus/liikuntahallihankkeeseen ja
  – 380.000 euroa Pirkanmaan liiton rahoittamaan EAKR-Koti hankkeeseen (Koti osana tulevaisuuden innovaatioita).

  Laskennallinen lisärahoitustarve kustannustason nousemisen takia on useiden neuvottelujen mukaisesti oppimiskeskus/liikuntahallihankkeessa 1.5 milj. euroa. Se tulee valtuuston käsiteltäväksi 21.3.2011 pidettävässä kokouksessa, siis ennen tilinpäätöksen allekirjoittamista. Peruspääomakorotukset ovat jo maksettu 100.000 euroa erä poislukien yhteensä 3.530.000 euroa.

  2009 HALLIN ILMOITETTIIN TULEVAN MAKSAMAAN 5 MILJOONAA EUROA, SASTAMALAN OSUUS 1,75 MILJ EUROA JA VALTIONOSUUS 900 000 EUROA, TARJOUSPYYNTÖJEN JÄLKEEN HINTA NOUSI 2,5 MILJ EUROA, JONKA JÄLKEEN SASTAMALA SIJOITTI 1,5 MILJOONAA EUROA LISÄÄ JA NYT PYYDETÄÄN VIELÄ 700 OOO EUROA JA TÄMÄKÄÄN EI EHKÄ RIITÄ, JOS HINTA PYSÄHTYY TUOHON 7,5 MILJOONAAN NIIN SASTAMALA TULEE SATSAAMAAN HANKKEESEEN YHTEENSÄ NOIN 4 MILJOONAA ALKUPERÄISEN SITOUMUKSEN OLLESSA TUO 1,75 MILJOONAA

 4. Transit kuski jatkaa

  Hankkeen kustannusarvio 7 milj. euroa, josta liikuntahallin osuus 5 milj. euroa ja MaRaTa + Vakipaikka 2 milj. euroa
  Liikuntahallin arvioitu rahoitus:
  Sasky 2,1 milj. (max.)
  Sastamalan kaupunki 1,75 milj.
  OPM liikuntayksikön avustus (lääninhallitus) 0,9 milj.
  Muu kuntarahoitus 0,15 milj.
  Yritykset 0,1 milj.

  Nyt siis 11 miljonaa eli noussut noin 3,5 miljoonaa

 5. Nimetön

  Toiset tekee ja yrittää, mutta toiset sen kun rutisee…….

 6. niinpä

  mutta on myös niitä jotka eivät tarvitse hankkeisiinsa yhteiskunnan varoja, tai meidän kaikkien kaupunkilaisten verotuloja

  siinä on ero

  tämän ylityksen vaikutus on jopa 2 vero prosenttia, eli 20% nyt uusi 22%

  kyllä tämä jonkinlainen vedätys oli koko hanke

  mutta rakennus näyttää kuvien perusteella asialliselta

 7. tuntematon

  Tuolla kymppitonnilla kuussa olisi ulkoilutettu jo monta vanhusta vaikka kerran päivässä. Nämä on niitä arvovalintoja!