Tuula Malin julkaisi kirjansa, Bäckman hioo yhä omaansa

Toimittaja Tuula Malin julkaisi Anton Salosen tapauksesta kirjoittamansa kirjan Helsingin kirjamessuilla torstaina 25.10.  Johan Bäckmanin samanniminen kirja antaa sen sijaan odottaa itseään ja ilmestyy hänen ilmoituksensa mukaan 25. marraskuuta ”koska Malinin kirjassa on niin paljon valheellista tietoa”. Tällä Bäckman tarkoittaa sitä, että hän ehtii vielä kuukauden päivät muokkailla käsikirjoitusta ennen sen ilmestymistä.

Tuula Malinin kirja ”Tapaus Anton” kertoo tarkasti maaliskuussa 2008 alkaneen prosessin vaiheet viime viikkoihin asti. Tv-toimittajana tunnettu Tuula Malin on seurannut yhtenä muutamasta suomalaistoimittajasta tapausta jo vuosien ajan. Itse tekemiensä haastattelujen lisäksi hän perustaa kirjoittamansa myös Paavo Salosen tarkkoihin päiväkirjamerkintöihin sekä venäläisiin ja suomalaisiin asiaa koskeviin asiakirjoihin. Asia on suomalaisille kovinkin tuttu. Rimma Salonen tuomittiin sittemmin lapsikaappauksesta ehdolliseen vankeuteen.
Kirjan julkistamistilaisuudessa Pasilassa esiintyi myös oik. kand. Simo Pietiläinen, jonka silloisena konsulina salakuljetti isän ja Antonin autonsa tavaratilassa rajan yli Suomeen. “Muuta vaihtoehtoa ei ollut”, sanoi Pietiläinen, joka teolla uhrasi diplomaatin uransa. Isä ja Anton eivät olisi päässeet muuten Venäjältä pois.

Lue lisää Alueviestistä 31.10.

Simo Pietiläinen ja Paavo Salonen vastailivat ensi kerran yhdessä Tuula Mallinin kirjan julkistamistilaisuudessa esitettyihin kysymyksiin.