Suoniemi: Ääntä saa mahtua ja omiakin arvostella

Kimmo Suoniemi kuuli kaimaltaan, kokoomuskonkari Kimmo Sasilta, että jo 1970-luvulla Kokoomusnuoret saivat päälleen samankaltaista arvosteluryöppyä kuin viime viikkoina.

Sastamalan Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Kimmo Suoniemi on duunari, ajaa punaisella Mersulla ja on vasenkätinen.
Uutiset ovat kiinnostaneet häntä pienestä pitäen, ja äänioikeutta hän on käyttänyt aina siitä saakka, kun se on ollut iän puolesta mahdollista. Kokoomus oli aikoinaan Kimmolle luonteva valinta.

”Tosin on perussuomalaisillakin hyviä pointteja. Kokoomus kuitenkin selvästi kuvaa joukkoa, joka arvostaa ahkeruutta, työntekoa, yrittäjyyttä ja isänmaallisuutta. Talouspolitiikassa olemme perussuomalaisia oikeammalla.”

Uutiset Kokoomusnuorten valtakunnanjärjestön tuoreen puheenjohtajan Susanna Kosken ympärillä ovat Kimmon mielestä käyneet turhan kuohuvina.

”Media on ikävästi nostanut esille vain pari asiaa 150 kohdan tavoiteohjelmastamme. Puheenjohtajan sanomisistakin on saatu vain nättejä otsikoita. Jo puolueemme nimikin sanoo, että meille saa mahtua ääntä ja keskustelua. Omiaankin saa arvostella, niin kuin puheenjohtaja Jyrki Katainen ja puoluesihteeri Taru Tujunen esimerkiksi ovat tehneet esittäessään omia mielipiteitään nuorison ohjelmasta ja vaatimuksista.”

”Valittua puheenjohtajaa en lähde neuvomaan. Hän on vahva, ja periaatteisiimme kuuluu, että jokainen yksilö on itse vastuussa omien lain puitteissa lausumiensa asioiden seuraamuksista. Pukeutumisessa itselläni on erilainen maku kuin Koskella; en laittaisi päälleni IKL:n paitaa.”

Neuvoa antavassa jäsenäänestyksessä Kimmo oli Kosken vastaehdokkaan, satakuntalaisen Matias Marttisen tukiryhmässä.

Kimmon pointteja 26-vuotiaana kokoomusnuorena on sanoa rasismille tiukka ei, vastustaa suoraa kehitysapua, patistaa sohvalla makaaville työttömille entistä nopeampaa työvelvoitetta ja siirtyä perusterveydenhoidossa Singaporen-mallin yksilöllisiin sosiaaliturvatileihin.

Lue aiheesta lisää Alueviestistä 18.9.

Sastamalan Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Suoniemi on ollut mukana laatimassa kohuttua, valtakunnallista Kokoomusnuorten tavoiteohjelmaa.

 

 • TUNTEMATON

  Eikö tää ollut aikoinaan persuissakin mukana? Vai lieneekö sama henkilö…?

 • Nimetön

  Koomuksen äärioikeistolaista siipeä edustaa mm. kuntaministeri Henna Virkkunen.
  Turha näitä nuoria on syyllistää viimeaikaisista lausunnoista.
  Kuntien pakkoliitokset ja laajan maaseudun palveluiden alasajo,jota Virkkusen johdolla tehdään on todellista voimankäyttöä palvelemaan suurta oikeistolaista vallanhimoa.

  • Nimetön

   Keskustapuolueen vallanhimossa halutaan säilyttää tolkuttoman suuri kuntaverkko ja törsätä rahat vain hallinnon pyörittämiseen. Samaan aikaan kuntalaiset jäävät ilman palveluja tai veroja on korotettava.

   Kouvolassakin on 700 roskakorin vartijaa kuntalaisten palvelurahoja syömässä ja tuota mm. Keskusta haluaa jatkaa. Onneksi niille saa nyt 5 vuoden luppoajan jälkeen osoittaa ihan oikeita töitä.

   Ja Virkkunen on kyllä varsin maltillinen, kaukana mistään äärilaidasta. Ajattelee kuntalaisten parasta kun Keskusta ajattelee vain omaa parastaan.

 • ..

  Duunari: Minkähän sortin duunari mahtaa olla kyseessä?
  Mersu: Perintärahoilla ostettu statussymboli.
  Vasenkätinen: ?? Säälipisteiden keräämistä oikeakätisiltä??

  Miten nää asiat nyt liittyivät aiheeseen?

 • Nimetön

  Politiikkaan en ota kantaa, mutta olla valtakunnanjärjestön puheenjohtaja vie mahdollisuuden esittää mielipide ainoastaan omissa nimissään. Kyllä nuorisojärjestön nokkanainen puhuu aina edustamansa puolueen nimissä. Miksi muuten hänet olisi tehtävään valittu? Pitää tunnustaa tosiasiat, eikä pestä mustaa valkoiseksi. Puheenjohtaja Susanna Koski haluaa muuttaa maailmaa siten, että vihapuhe olisi sallittua suuntaan jos toiseenkin. Tapa sekin rakentaa yhteistä kotiamma, eli ympäröivää maailmaa. Löytyykö riittävästi ”timpureita”?

  • Nimetön

   Pitää odottaa talvea ja suolattuja teitä. Kyllä se valkoiseksi muuttuu, tai ainakin vähän haalistuu.

Kommentointi ei ole käytössä.