Toukoniemi: ”Lautakunta antoi nuorille mahdollisuuden, toivottavasti meno rauhoittuu”

Muistolan koulun pihaa. Lukijan kuva. ”Mitä kuminpolttotalkoot ovat, jos ei ilkivaltaa?” hän kysyy.

Muistolan koulun lähellä asuvat ovat pettyneitä teknisen lautakunnan tiistaiseen päätökseen. Erityisesti harmittaa päätös jättää asentamatta koululle asiattoman oleskelun alueella kieltävä liikennemerkki.

”Olipa pettymys. Sama vaarallinen meno vain jatkuu. Häiritsevän liikennekäyttäytymisen ja meluhaitan suitsimiseen tähtäävän vetoomuksen oli allekirjoittanut 99 ihmistä. Lautakunnan jäsenet eivät reagoineet toiveisiimme, vaikka ehdottamillamme toimenpiteillä oli koulujen rehtorien ja kaupungin virkamiesten tuki”, toteaa Alueviestiin yhteyttä ottanut mies.

Asiaa lautakunnalle valmistellut Sastamalan kaupungin tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi ymmärtää asukkaiden pettymyksen, mutta toteaa, että asioilla on aina kaksi puolta.

”Lautakunta keskusteli aiheesta pitkään. Voiko kaupunki kieltää julkisella paikalla kokoontumisen, jos meillä ei ole osoittaa mitään muuta paikkaa tilalle? Muistolan koulun pihalla ei ole tapahtunut sellaista ilkivaltaa, jonka nojalla siellä liikkumisen voisi kieltää”, Toukoniemi sanoo.

”Mopoilu ala-asteen pihalla on huvia, mutta meille alueen asukkaille kyseessä on koko elämä. Asiat eivät ole millään tavalla vertailukelpoisia”, kommentoi vetoomuksen allekirjoittanut mies. ”Onko oikein, että pieni marginaali voi vuodesta toiseen häiritä Muistolan alueella asuvien elämää?” hän kysyy.

Toukoniemi huomauttaa, ettei hänellä ole päätösvaltaa asiaan, mutta ehkä olisi hyvä miettiä kokonaisvaltaisempaa ratkaisua sen sijaan, että ongelmia siirretään paikasta toiseen.

”Tulkitsen lautakunnan päätöstä niin, että nuorille haluttiin antaa mahdollisuus. Toivottavasti he osaavat arvostaa sitä, ja meno Muistolan koulun ympäristössä rauhoittuu.”

”Vai ei koulun pihalla tehdä ilkivaltaa? Tämän seikan voi jokainen terveellä näkökyvyllä todistaa vääräksi vaikka vilkaisemalla pihalta pari päivää sitten napattuja kuvia. Tämän lisäksi urheilu- ja leikkikentillä ajellaan, koulun katolle on kiivetty ja kameroita väännelty, roskaamista esiintyy myös, lapsilta on vaadittu rahaa ja käyttäydytty uhkaavasti vain muutamia muita haittoja mainitakseni”, sanoo Alueviestille kuvia lähettänyt alueen asukas.

”Lain mukaan kuminpolttotalkoot voidaan tulkita liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi tai jopa törkeäksi liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi, mikäli katsotaan, että kohelluksesta aiheutuu vaaraa ulkopuolisille”, lukijamme pohtii.

Muokattu kello 15.30. Lisätty lukijan kuvia.

Alueviestissä aiemmin:

Sastamalan keskustan liikenneturvallisuutta selvitellään kokonaisuutena (30.8.2017)

Muistolan asukkaat kyllästyneitä liikenteessä törttöilyyn ja meluun (25.8.2017)

71 vastausta artikkeliin “Toukoniemi: ”Lautakunta antoi nuorille mahdollisuuden, toivottavasti meno rauhoittuu””

 1. Koiramies

  Voi voi, eipä taida kerran ohikävely olla kovin kummoinen otanta koko kesän jatkuneesta pärräämisestä. Kyllähän osa istuskeleekin vain, mutta ikävä kyllä ei kaikki. Kyselehän vähän naapurustosta, jotka on todistanut hieman toisenlaista käytöstä vuosien ajan.

 2. Nimetön

  Hidasteet, vartiointiliikkeet ja kieltokyltit ja valvontakamerat ovat varmasti ainoita konkreettisia keinoja rajoittaa törkeitä tieliikennerikkomuksia ja ylinopeuksia pitkällä Nuupalankadun suoralla.
  Nopeusrajoitus yksinään ei toimi, keskusteluista ei ole ollut apua, poliisien läsnäolo auttaa vain hetkeksi…
  Kaikki ovat varmasti kyllä yrittäneet parhaansa, mutta se ei vain riitä.
  Hengenvaarallinen, meluisa ralli Muistolan koulun lähialueella vain jatkuu ja jatkuu, ellei jotain oikeasti konkreettista päätetä tehdä.

  Vetoan sydämeni pohjasta päättäjiin!
  Tämän hullunmyllyn keskellä asuu ihan oikeita ihmisiä, ja he ihan oikeasti kärsivät!