Sastamalan seudulle syntymässä uusi pankki

Yhteispotretissa kolmen pankin väkeä. Vasemmalta lukien: Pekka Koivuniemi, Petri Antila, Kirsi Soltin, Juhani Ranta, Jyrki Rantala ja Kimmo Karppanen.

Kiikoisten, Punkalaitumen ja Sastamalan Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä. Pankkien hallitukset hyväksyivät järjestely- ja sulautumisasiakirjat tänään tiistaina.

OP Sastamalan konttorilla oli koolla joukko toiveikasta ja luottavaista pankkiväkeä. Seutukunnan pankkien yhdistymisen tavoitteena on vastata ajan haasteisiin ja turvata asiantuntevat ja laadukkaat palvelut nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

”Murros pankkialalla on voimakasta ja kilpailu asiakkaista on kovaa, myös pieniltä pankeilta vaaditaan yhä enemmän asiantuntemusta. Näin pystymme turvaamaan paikallisen palvelun, kilpailukykyiset hinnat ja saamme säästöä hallintokuluissa”, toteaa OP Punkalaitumen hallituksen puheenjohtaja Juhani Ranta.

Neljällä eri vuosikymmenellä OP Kiikoisten hallinnossa vaikuttanut hallituksen puheenjohtaja Pekka Koivuniemi pohdiskelee yhdistymisasioiden olevan aina myös tunneasioita, mutta järkiperusteet ovat vastaansanomattomat.

”Finanssivalvonta koskee yhtä lailla kaikkia pankkeja, mutta on kuormittavinta pienille pankeille. Toimitusjohtajan huoneessa voi palaa valo vielä yhdeltä yöllä, sillä byrokratiaan menee valtavasti aikaa.”

”Joskus olen kuullut sellaisen suosituksen, että yksi kunta ja yksi pankki. Kulisseissa on aiheesta neuvoteltu aiemminkin, mutta nyt aika on kypsä yhdistymiselle”, tuumaa Koivuniemi.

Rantala uuden OPn toimitusjohtaja

Uuden OP Sastamalan on tarkoitus aloittaa toimintansa marraskuun alussa. Sen toimitusjohtajana jatkaisi OP Sastamalan nykyinen toimitusjohtaja Jyrki Rantala. Muiden pankkien toimitusjohtajat jatkavat johtoryhmätason tehtävissä, tarvittaessa OP Kiikoisten Kirsi Soltin toimii Rantalan sijaisena.

Kaikkien kolmen pankin henkilöstö siirtyisi uuden pankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Asiakkaille yhdistyminen ei pankkien edustajien mukaan näy kuin entistä parempana palveluna.

”Tilinumerot ja lainojen ehdot säilyvät ennallaan, samoin omistaja-asiakkaiden oikeudet. Konttorit ovat jatkossakin Kiikoisissa, Punkalaitumella ja Sastamalassa”, Rantala toteaa.

Varmuudella konttoriverkosto pysyy nykyisellään seuraavat viisi vuotta, se on sopimuksiin kirjattu. Punkalaitumen Antila ja Kiikoisten Soltin korostavat asiakkaiden määrittävät sen, miten konttoreiden tulevaisuudessa käy.

Kuva OP Sastamalan konttorin edustalta. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo

Pankin nimi puhutti

Jyrki Rantala kertoo uuden pankin nimen puhuttaneen yhdistymissuunnitelmia tehtäessä.

”Päädyimme selkeään nimeen, emme halunneet mitään väkisin keksittyä. Sastamala kertoo pankin toimialueesta lopulta enemmän kuin esimerkiksi Lounais-Pirkanmaa. OP Kiikoinen ja Punkalaidun säilyvät aputoiminiminä uudessa pankissa, joten niitä voi käyttää markkinoinnissa.”

Kaikki kolme pankkia ovat vakavaraisia. Niiden pankkitoiminta kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna, OP Kiikoisissa 2,4 prosentilla, OP Punkalaitumen kohdalla 4,6 prosentilla ja OP Sastamalan luku on 0,7 prosenttia.

Vuodesta 2016 OP Kiikoisten liikevoitto kasvoi 24,5 ja OP Sastamalan 11,6 prosentilla. OP Punkalaitumen liikevoitto pieneni edellisvuoteen verrattuna 22 prosentilla. Kolmen pankin yhteenlaskettu liikevoitto oli 2,98 miljoonaa euroa, bonusoikaistu liikevoitto noin 4,1 miljoonaa.

Yhteensä pankit saivat viime vuonna 744 uutta asiakasta, joista 595 OP Sastamalaan.

”Ovi on käynyt meille päin. Asiakasmäärissä on jo ollut hyvää kasvua jo monen vuoden ajan”, Rantala iloitsee.

 Lopullinen päätös yhdistymisestä tehdään kunkin pankin osuuskuntakokouksessa tai edustajistossa 23. huhtikuuta.

Jos uusi pankki syntyy, näyttää se vuoden 2017 lukujen valossa tältä:

Asiakkaita 22 760, omistaja-asiakkaita 10 837
Työntekijöitä 35
Tulos ennen veroja 2,4 miljoonaa euroa
Tase 409 miljoonaa euroa
Asiakasliiketoiminta 739 miljoonaa
Pankin omat varat 63 miljoonaa euroa

141 vastausta artikkeliin “Sastamalan seudulle syntymässä uusi pankki”

 1. Nimetön

  Mouhijärvellä on järki löytynyt surkean kuntaliitoksen jälkeen.

  • Asioiden seuraaja

   Mouhijärven kunta on alueella hyötynyt selvästi eniten kuntaliitoksesta. Veroäyri putosi selvästi, talous oli perseellään, maata ei saatu ostettua rakentamuiseen saati kaavoitettua. Koulua ja päiväkotia on rakennettu. Mitä helkkaria sinä olisit tehnyt itsenäisenä? Nokiaa ei juuri kiinnosta perämettät.

   • Muuttovoitto

    Taitaa tämä ”perämettä” olla ainoa muuttovoittoinen alue Sastamalassa

 2. Vaari 85 v

  Nimiehdotus:
  OSUUSPANKKI SASTAMALA
  lyhennettynä:
  OP Sastamala

  Eikä maksa mitään.

 3. Kiikkalainen

  Siis Punkalaitumella ja Kiikoisissa OP vielä viisi vuotta . Rantala on on rutinoitunut sivukonttorien lopettaja .

 4. Nimetön

  Hienoa, että uskalletaan tehdä päätöksiä, jotka on tätä päivää. Yhteistyössä on voimaa.

 5. Nimetön

  Olen vaihtanut pankkia Punkalaitumelta Huittisiin jo kohta 15 v sitten. Tuhansia euroja on säästynyt. Mukavaa olla vakavaraisen ja luotettavan pankin asiakkaana. Satakunnan Op:ia ei pois vaihda.

  • Nimetön

   Hyvä, hyvä myös Keikyän Op, maagisesta maakuntarajasta välittämättä ! Satakunnan Op, hyvä.

 6. Nimetön

  Kunnan ja seurakunnan rahaliikenne voi turvata Punkalaitumen konttorin säilymisen.
  Kiikoisten OP-konttorilla ei tietysti ole tulevaisuutta.
  Heillä tosin on harvinainen itsenäinen Säästöpankki, joka saa nyt tuulta purjeisiin.

  • Nimetön

   Persaukinen srk ja kunta. Ei ole pankilla tulevaisuutta näiden euroilla.

 7. Nimetön

  Täytyy vaihtaa pankkia kun palvelut kuitenkin loppuu.

  • Nimetön

   Loistavaa ajattelua.. Sitten saat syyttää vain itseäsi palveluiden loppumisesta.

   • Nimetön

    Taitaa Säästöpankki kaatua ennen tämän fuusion toteutumista.

   • Nimetön

    Varsinainen yltiöindividualisti ja tuhoontuomittavien päätöspuolustelujen puolustaja. Mitähän se perustuslaki oikein säätää yhdenvertaisesta kohtelusta? Nimittän maalla asujat ansaitsevat kyllä hekin palvelunsa.

 8. Nimetön

  Pankkien sivukonttorit ovat historiaa eikä tarvitse olla isokaan ennustaja näissä kilpailutilanteissa kun käy niin että sivukylien Punkalaitumen ja Kiikoisten konttorit loppuvat muutaman vuoden sisällä.Eihän normiasiakkaan tarvitse pankin konttorissa käydä ollenkaan, lainaneuvottelutkin jo netissä.

  • Nimetön

   siinä sitä taas vuodatusta = kokoomustaustainen vuodatus , rehvakas ja niin poispäin, millä sitä ollenkaan täällä maaseudulla asuu…

 9. Eläkeläinen

  Näin saadaan Kiikoisten kylänraitti todella hiljaiseksi. Meillä on tehty virhe johtajan valinnasta,hän haluaa olla omissa oloissaan ei näy asiakkaiden seurassa eikä tapahtumissa kuten edelliset. Pitääkö meidän vieläkin vaihtaa pankkia,

  • Nimetön

   En ole koskaan saanut mistään pankista niin hyvää palvelua kuin nykyiseltä johtajalta ja vieläpä aukioloajoista riippumatta.

   • Nimetön

    Kuka tuotakin uskoo? Moniko kiikoislainen on nähnyt pankissa asioidessaan nykyistä johtajaa?

 10. Nimetön

  Aloitteen yhdistymisestä on tehnyt pankeista köyhin, eli OP Sastamala.

  • Nimetön

   Kyllä se aloite tuli Punkalaitumelta. Pienemmät ymmärtävät, etteivät pysty selviämään valvontaan ym. liittyvästä paperisodasta .

 11. Laitumelainen

  Eipä ole kyseisen pankin ovea tarvinnut aukoa tähänkään mennessä, joten tervemenoa vaan.

 12. Nimetön

  Liitoksen jälkeen Kiikoisten ja Punkalaitumen sivukonttorien aukioloajat supistuvat kahteen päivään viikossa. Vuotta-paria myöhemmin sivukonttorit suljetaan kokonaan.
  Näinhän se menee, tästä on kokemusta.
  Tietoista huijaamista on muuta väittää, eikä vastatuuta pankkien säilymisestä voi siirtää asiakkaille.
  Pankkien luottamusmiehet vain ja ainoastaan ovat vastuussa oman pankkinsa lopettamisesta.

  • Nimetön

   Jos luet kaikki mitä asiasta on kirjoitettu, näet että konttorit säilyvät vähintään 5 vuotta. Kyllä de vaan on asiakkaista kiinni voidaanko palveluja ylläpitää. Hallitukset ovat tehneet suoraselkäisen päätöksen, todeten tämän olevan ainoa tapa säilyttää konttorit

 13. Muista pyhittää lepopäivä

  Kyllähän Kiikoisten johtajan huoneessa voi hyvinkin öisin valo loistaa, mutta paikalla hänen ei silti tarvitse olla.eihän hän päivisinkään juuri ole tavattavissa. Hänen tyylinsä on ”johtaa” pankkia kotoa etänä. Ellei olisi ammattitaitoisia ja ulospäin suuntautuvia sekä pidettyjä toimihenkilöitä Kiikoisten Op:ssa pankki olisi ajat sitten loppunut nykyisen johtajan toimesta! Väärä asiakkaita ”pelkäävä” henkilö valittiin johtamaan pankkia ja näin siinä sitten käy. Toivottavasti Op Sastamalassa hänet pannaan tarkkailuun työpaikallaan pysymisen suhteen, että se ns. etäjohtaminen loppuu hänen kohdallaan! Pitää olla tavoitettavissa työyhteisössä, siitä kaiketi hänelle myös maksetaan, kukaan ei saa lintsata töistään.

  • Tyytyväinen

   Lukujen perusteella osaa kyllä hommansa. Oman kokemukseni mukaan hän on ollut tavoitettavissa hyvinkin joustavasti ja mikä tärkeintä, asiat ovat tulleet kerralla kuntoon.

   • Nimetön

    Ollut sen verran vähän paikalla ettei ole saanut kaikkea tuhottua. Millai ihmeessä on joustavasti paikalla jos on käynyt täällä kääntymässä yhtenä päivänä viikossa..?

  • Nimetön

   Ootkos jäänyt ilman lainaa vai miks noin kiristää?

   • Nimetön

    Olisiko ollut (matka)puhelimella, sähköpostilla, tms. tavoitettavissa. Nykyään asioita hoidetaan niin.

 14. Nimetön

  Ei kannata ressata Kiikoislaisten pankinjohtajastaan, se on nyt Vammalassa, eikö Kiikoisissa ole nettiyhteyksiä ja koneita kun ne pankissa ravaa vai eikö ne osaa niitä käyttää?

 15. Nimetön

  Peli ei ole pelattu, Kiikoisten Osuuspankin jäsenet päättävät liitetäänkö pankkimme vai ei. Nähdäkseni tarvitaan kaksi kolmasosaa äänistä päättämään yhdistymisestä. Pankinjohtaja, jota harva asiakas on onnistunut näkemään edes vilaukselta, on ilmeisesti koko ajan tähdännyt tätä kautta töihin isompaan pankkiin -ei hän kiikoslaisten palveluista välitä. Onneksi meillä on ollut pankissa kaksi osaavaa, palvelevaa ja mukavaa työntekijää! Heillä jatketaan!

  • Nimetön

   Eikös tässä juuri tähdätä parempaan palveluun asiakkaiden kannalta? Aion ainakin äänestää puolesta, en ole tyhmä!

   • Nimetön

    Pekkako täällä päivystää kehumassa etäjohtamista?

 16. Nimetön

  Muutaman vuoden kuluttua pankkien konttoreita on vain isommissa kaupungeissa, se on vaan ajan kysymys.

  • Nimetön

   Kiikoisten Säästöpankki, sekä Mouhijärven OP selviävät hyvin ”paperisodasta”, eikö Kiikoisissa ja Punkalaitumella osata?

   • Nimetön

    Muutaman vuoden päästä sen näkee kuka osasi ja kuka ei

   • Nimetön

    Niin totta! Kiikoisten Säästöpankki, Mouhijärven Osuuspankki ja myös Lavian POPpipankki osaavat tehdä paperihommansa -kunnon paikkakuntaan sitoutuneet uudet johtajat Kiikoisten ja Punkalaitumen Osuuspankkeihin niin konttorit ja itsenäiset päätöksensä tekevät pankit säilyvät!

   • Nimetön

    Tai luulevat selviävänsä… Aika harva kommentoijista oikeasti tietää mitä tuohon valvontaan ym paperisotaam liittyy

  • Nimetön

   Vammalan OP:n on turha liittyä, mikäli muutaman vuoden kuluttua pankkeja on vain ”isommissa kaupungeissa”.
   Sopimuksessa luvattu konttoriverkon säilyminen on siis harhautusta.

 17. Nimetön

  Kiikoisten Osuuspankissa on kaksi aivan ihanaa toimihenkilöä, heidän kanssaan on enempi kuin ilo asioida silmästä silmään,asiat hoituu heti eikä vetkutella. On todella surullista että meiltä loppuu pankki!

  • Nimetön

   Ei lopu mikäli suurin osa äänestää fuusiota vastaan!

 18. Nimetön

  Onneksi Mouhijärvi jää itsenäiseksi! Sekä Sastamalan että Mouhijärven asiakkaana näkee kuinka valtava ero on palvelun asiakaslähtöisyydessä ja ennenkaikkea palvelun hinnoissa

 19. Mouhijärvi

  Mouhijärven OP on toiminut erittäin hyvin vuosien ajan! Itsenäinen onneksi edelleen.

 20. Nimetön

  Eikö Punkalaitumella ole pankkiasioissa mitään Sastamalasta opittu?
  Kunta on tehnyt viime aikoina viisaita päätöksiä ottamalla etäisyyttä Sastamalaan ja ne päätökset on tehty kuntalaisten parhaaksi

 21. Nimetön

  Op Sastamala on liian pieni yksikkö, ei tule pärjäämään , vaikka saakin Punkalaitumen ja Kiikoisten sadan vuoden aikana kertyneet miljoonat .

 22. Äänestäkää

  Muistakaa omistajajäsenet äänestää pankkien yhdistymistä vastaan, niin saatte pitää itsenäisen pankkinne ja Kiikoslaiset vaatikaa valitsemaan inhimillinen ja paikkakunnalle sitoutunut toimmitusjohtaja, joka muuttaa asumaan paikkakunnalle eikä pelkää ihmisiä. Säästää myös sähkölaskuissa, kun ei polta turhaan öisin valoja huoneessaan, vaan tekee päivällä työnsä niinkuin muutkin asiansa osaavat johtajat tekevät. Ei Turusta voi johtaa Kiikoisten Osuuspankkia, vaan on asuttava paikkakunnalla ja oltava jokaisena työpäivänä asiakkaiden tavoitettavissa. Äänestäkää!!!

   • Nimetön

    Tuon oheisen jutun mukaan 23.4 on kokoukset, joissa omistajat päättävät asiasta.
    Kokouksista varmaan kuulutetaan sääntöjen mukaan.
    Mikähän mahtaa olla omistajien ikäraja äänioikeuteen?

  • Nimetön

   Itse asiasta olen kanssasi samaa mieltä,mutta henkilöön käyvää kirjoittelua välttäisin . Nyt on se hetki, kun pitää vaikuttaa . Kiikoisissa tarvitaan Osuuspankkia vielä kymmenen vuoden kuluttuakin !

 23. Nimetön

  Emme tule hyväksymään fuusiota! Jos se toteutuisi, se olisi selkeä ryöstö -Vammalan op ryöstäisi Punkalaitumelaisten ja Kiikoslaisten vuosikymmenten rahat! Nähkää nyt hyvät ihmiset mikä tässä on takana!

  • Nimetön

   Juu ja Punkalaidun ja Kiikoinen ryöstää Vammalalaisten rahat. Mikä on pointtisi?

   • Nimetön

    Katsoppa pankkien vakavaraisuutta ja liikevoittoja, voit selailla niitä vuosikymmenten ajalta niin näet mistä on kyse.

 24. Nimetön

  Pankkien talousvertailussa Vammala on selvästi heikoin. Kyllä numerot kertovat totuuden, mutta kulissien suhmuroinnista mm. fuusion aloitteesta tietävät vain muutamat.

  • Nimetön

   Itseasiassahan fuusion jälkeen kaikilla on patemmat mahdollisuudet. Yhteiset omat pääomat ovat KOKO alueen hyväjsi käytettävissä. Näin voidaan esim maataloudelle antaa hyvin rahoituksia niin Punkalaitumella kuin Kiikoisissakin. Yksi iso lainoitus ei ole liian iso riskikeskittymä, kuten olisi vain yhdelle pankille.

 25. Nimetön

  Pankkien ei todellakaan kannata tehdä fuusiota jonkun suuruudenhullun maanviljelijän vuoksi.
  Pankkien omistajat kantaisivat näin riskin koko kylän autioittavasta isännästä.
  Mostakos asiakasta Punkalaitumen ja Kiikoisten OP:lla olikaan?

 26. Nimetön

  Pankin kulut eivät vähene, ellei konttoreita suljeta ja toimihenkilöitä irtisanota .

  • Nimetön

   Sitä kautta kyllä vähenee että on vain yhden pankin valvonta ym byrokratia ja henkilöstö pystyy panostamaan asiakaspalveluun

 27. Nimetön

  Sitä kautta kyllä vähenee, että on vain yhden pankin valvonta ym byrokratia. Näin jää henkilöstölle aikaa asiakaspalveluun, jota tunnutaan kovin perään kuuluttavan Kiikoisissa ja Punkalaitumella. Fuusion kautta se varmistetaan.

  • Nimetön

   Mahdatko uskoa tuohon itsekkään. Konttoreita suljetaan, henkilöstöä vähennetään ja käy kuten Suodenniemellä ja Kiikassa, pankkipalvelua ei saa enää koko vanhan kunnan alueelta ollenkaan.

 28. Nimetön

  Höpö, höpö 17:24-17:28. Perustelut muuttuvat, mutta ei tällä fuusiolla pelasteta yhtään ylivelkaantunutta maatilaa, vastuu päättäjien (sukulaisten)tyhmistä rahoituksista toki siirretään laajemmille harteille.

 29. Nimetön

  No pistä sen maatilan paikalle yritys. Edelleen yksittäinen iso laina olisi liian iso pikkupankille. Haluatko siis ettei omaa kotipaikkasi kehitetä eli rahoiteya tässä tapauksessa

 30. Nimetön

  Kyllä Kiikoisissa ainakin tiedetään ,mitä tarkoittaa fuusio suurempaan yksikköön, jolla on isot hartiat hoitaa asioita . Sastamalalle kelpasi hyvin hoidettu ilmainen kunta samoin kävi seurakunnan puolella . Nyt eivät kykene pyörittämään rutiineita ,kun ei ole rahaa .

 31. Ihmetelkäämme

  Jos viimevuosina tiheään vaihtuvat johtajat ihmetyttävät, niin eikö olisi syytä tiedustella valitsijoilta, ovatko ottaneet edellisistä työpaikoistata ennen valintaa selvää, miksi henkilöt ovat vaihtamassa työpaikkaa. Onko tullut ajolähtö hyvien suositusten saattelemana, vai mikä pakottava tarve on ollut lähteä isommista ympyröistä pikkupaikkakunnalle. Kyllä isossa yhteisössä olisi luullut olevan etenemismahdollisuus, ellei sitten ole ollut suositusta vaihtaa maisemaa edellisestä paikasta. Syystä tai toisesta. Joskus voi näinkin olla, tiedä sitten onko nyt ollut tälläinen syy lähteä merta edemmäs kalaan.

  • Nimetön

   Kyllä noin iso ryhmä pakottaa taustojen tarkistukseen. Taitaa olla enemmän kyse siitä, että vain isommista pankeista saadaan ammattitaitoiinen johtaja. Ovatkohan huomanneet, ettei edellytyksiä ole jatkaa itsenäisenä ja ovat tehneet oman valinnan lähteä itse pois. Niinhän ammattitaitoiset toimivat.

   • Nimetön

    Eiköhän nykyisen toimitusjohtajan tausta selviä hyvin helposti soittamalla poriin edelliselle työnantajalle. Suosittelen muillekin, iloisin asia, että joku muu palkkasi hänet. ”ongelmia henkilöstön kassa.”

   • Ay aktivisti

    Eikö siellä Kiikoisten konttorilla ollut,viime vuonna henkilöstöllä todella paljon sairaspoissaoloja. Mistä mahtaa johtua???

 32. Nimetön

  Kiikoisten terveysasemalla pääsee nauttimaan fuusioiden antimista.
  Sastamalan hyväkuntoisin asema – leveiden hartioiden tuoma palvelutaso.

 33. Nimetön

  Kovin on harhaisia kuvitelmia esim. kiikoisten oman op:n pärjäämisestä kovilla rahamarkkinoilla, pankki on pieni vielä yhdistyessäänkin Vammalaaan, itsenäisenä pankkina loppu olisi aika lähellä. Vakavaraisuus on varmaankin ollut kohtuullisella tasolla mutta kun luvut ovat kovin pienet niin käytännössä riskinottokyky on olematon ja pankit kuitenkin elävät lainoituksen tuotoilla, eivät säästöillään.

 34. Nimetön

  Varmaa ainakin on Kiikoisten ja Punkalaitumen pankkien loppuminen liittyessään Vammalan op:n.

 35. Surku nupaisaa Kiikoisissa

  26.10.2016 20.10 Ehkä Porissakin on ollut napit vastakkain henkilöstön kanssa ja sama peli kenties on jatkunut myös Kiikoisissa. Pori on ”kuulomatkan” päässä, joten sieltäkin on voinut ehkä välittyä tietoa Porin tapahtumista. Voisiko olla niin, että joku vaan ei sovellu niin hyvin toimimaan ryhmässä, kuin joku toinen henkilö olisi sopeutunut. Mahdollista saattaa olla, että Porin henkilökuntakin on voinut kertoa mielipiteitään kokemuksistaan . Jos niin olisi, kyllä Porin johtokin pitäisi olla aiheesta informoitu. Hyvä kello kauas kuuluu, mutta paha kello vielä kauemmaksi.

 36. Liian vanha

  Perustelut fuusiolle muistuttavat ajasta kolmenkymmenen vuoden takaa . Kaikki Säästöpankit -mukaanlukien Vammala- fuusioitiin yhdeksi pankiksi , koska tarvittiin leveitä hartioita . Eihän pieni pankki voi pärjätä omillaan . No , meni muutama vuosi ja rahat loppuivat ja Säästöpankki konkurssiin . Miksi Kiikoisissa on edelleen Säästöpankki ? Siksi , että uskottiin omaan maalaisjärkeen , eikä lähdetty liituraitajuppien kelkkaan . PS kaikki viisaus ei ole Helsingissä , Vammalasta puhumattakaan .

  • Nimetön

   Pieni pankki on hyvä pankki pienelle asiakkaalle.
   Suuri pankki suurelle rahalle.
   Fim-pankki miljonääreille.

 37. Nimetön

  Kirjoituksesta käy selväksi se , että op ei välitä vanhuksista , vähistä sotaveteraaneista ja heidän leskistään puhumattakaan . Muistakaa kenelle te olette velkaa oman elämänne , omasta pankista puhumattakaan .

 38. Toimihenkilöiden jaksaminen koetuksella!

  Jos tälläinen fuusio ylipäätään edes toteutuu, on väärin toimihenkilöitä kohtaan, että heitä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti hallinnon ja heidän valitsemansa fuusioagentin puolelta. Onko teillä varaa menettää pidetyt ja asiansa osaavat toimihenkilöt. Eikö olisi ollut järkevämpää lempata tämä fuusioagentti, kuin asettaa vaakalaudalle kahden henkilön jatkaminen Kiikoisissa. Tuskinpa he jäävät odottamaan seuraavaa siirtoa, vaan ovat varmaankin jo toinen jalka ovenraossa poistumassa muille markkinoille. Tätä sirkusta on nyt Kiikoisissa kestänyt jo toista vuotta, eli fuusioagentin palkkaamisen jälkeen. Hallin tohenkilöt otatteko vastuullenne ehkä nopeaankin tahtiin tulevan toimihenkilökadon . Jos näin käy, syyttäkää vain ja ainoastaan itseänne, sillä olette vastuussa myös pankin omistajille, eli jäsenyytensä maksaneille henkilöille. Heillä on valta päättää mitä Kiikoisissa tulee tapahtumaan. Valmistautukaa vastaamaan heille rehellisesti, kenen idea tämä vuoden kestänyt sirkus on. Paljon kimurantteja kysymyksiä tulette saamaan yleisötilaisuudessa ja vastausten on oltava rehellisiä ilman kiemurtelua.” Henkilöstö ongelmien ” hoitoon olisi kannattanut ottaa mallia isommasta pankista Porista, kun niitä sielläkin luultavasti on ollut!

 39. Mullikuhnuri

  Ikävä totuus on , että pankkien konttoreita ei tarvita enää. Jopa lainaneuvottelut onnistuvat netissä, jopa paremmin, koska tekoälyyn ei voi koijari vaikuttaa kuten ihmis-pankinjohtajaan. Verkkopalveluissa ei tule virheitä, tai ainakin ne ovat helposti jäljitettävissä. Käteistä rahaa ei parin vuoden päästä tarvita missään, jopa kirkon kolehdin kerääminen onnistuu mobiilipalvelulla, kuten Tampereella on nuorten seurakunnassa todettu. Vain veroja kiertävät kauppiaat jäävät kaipaamaan käteistä. Tosin, saahan rahaa automaatista.
  Ne vanhukset ja muut muutosvastarintaiset, jotka nyt kaipaavat konttoreita juorutuvikseen joko kuolevat pois tai opettelevat sähköiset palvelut seuraavien viiden vuoden aikana.
  Joka tähän kehitykseen ei usko, miettiköön vaikka Poliisin lupapalveluiden kehitystä: esimerkiksi passin uusiminen tapahtuu verkossa ja passi noudetaan vaikka R-kioskilta. Samalle kioskille tulee myös osa nettikauppojen paketeista. Niin, se ainoa pankista muistuttava esine, eli pankkikortti voidaan toimittaa postitse.
  Jotta inhimillistä kosketusta vielä kaipaavat palvelut, kuten koulutus, hoivapalvelut ja terveydenhoito säilyvät lähipalveluina, pitää ihmisten keskittää tarmonsa niiden puolustamiseen ja hyväksyä, että ne saadakseen pitää maksaa veroja. Jos nuo yhteiskunnan palvelut uhrataan yksityisen bisneksen alttarille, ei kylillä ole kymmenen vuoden päästä enää muuta kuin laudoitettuja ikkunoita ja suden jäljet hangella..

  • Nimetön

   Ettäs kehtaat, tosin lukemalla paljastuu, ettet ole sinäkään varma, kunhan kirjoitat.
   Et ole ajatellut vanhenemisen mukaanaan tuomia ongelmia. Kun iäkäs esim sairastuu tänä päivänä, ei ole maksuista huolehtijoita. Ei joustoja. Tämä yhteiskunta kyllä pitää huolen siitä, että kun ei ole huolta pitämässä omista asioistaan, maksu päätyy varsin nopeasti sarjaan, ulosottomiehelle,
   tulee asiointia. Tämä koskee myös nuorempiakin.
   Yhteiskunnan pitää tarjota vanhenemassa oleville ikänsä ja elämänvaiheensa mukaisia palveluja. Muuten yhteiskunta syrjii näitä.
   Salasanakultturi ei kerta kaikkiaan sovi kaikille,
   Toisin kuin mallia kokoomuspolitikka soveltavat luulevat olevan !

  • Nimetön

   No jo on pelko fuusion kaatumisesta kova , kun ruvetaan toisten kuolemaa toivomaan . Salassa on pidetty mm. se , että toteutuakseen yhdistyminen vaatii 2/3 osan enemmistön osuuskuntakokouksessa .

  • Nimetön

   Kyllä ne ovat veronsa maksaneet, jotka olivat sodassa ja ne jotka pitivät elämästä huolta kotipuolessa sillä aikaa. Lisäksi tätä seuraavat sukupolvet ennen takuueläkkeen ansaitsijoita, oli töitäkin ja suomalaiset tuotteet niitä parhaita. Katse tulee kääntää niihin, jotka ovat aikaansaaneet muutoksen, ettei ansaittu eläkekään riitä jokapäiväiseen elämään ja jotka suosivat vain työttömäksi tekemistä. Niille jotain pitäisi tehdä, ja varsin pikaisesti.

 40. Nimetön

  Mikähän koijari mykisti osuuspankin mobiilin tänään . Ei toiminut moneen tuntiin . Jo kolmas kerta pienen ajan sisällä .

 41. Nimetön

  Selvää ikäsyrjintää sekä pankeilta, että tätä ihanaa robotti-ja mobiiliyhteiskuntaa ihannoivilta. Mielestäni koneet ovat pimenneet ja palvelimet mykistyneet ym. häikkiä jatkuvasti ollut eri tahoilla. Vaarantunut ihmishenkiä esim. sairaaloidenjärjestelmien pettäessä. Tiedot leviävät mihin sattuu. Onko tämä muka hienoa ja tavoiteltavaa?! Pienet yksiköt ovat helpommin hallittavissa. En halua anoa lainaa robotilta.

  • Kun isoisä lampun osti...

   Kummasti vaan täällä kirjoitellaan, vaikkei osata nettiä käyttää…

   • Nimetön

    …osataan,osataan..ko ny ollaankin vähäväkisten asialla … keskittämistä vastaan…kuntakeskusten puolesta.

   • Nimetön

    Kirjoitan kyllä itse perustaidoilla, mutta on paljon heitä, jotka eivät hallitse, eivätkä pysty omaksumaan enää netin käyttöä. Eikö heitä saisi puolustaa? Väitän, että netti on haavoittuvampi käyttömuoto, kuin mikään muu. Kun se pimenee, siihen katkeaa kaikki.

   • Nimetön

    sinähän se viisas oot – ootko muuten ihan vama esittämästäsi ?

 42. Nimetön

  Siitä isoisän lampun ostosta on seurannut globaalisti luonnon kosto…

 43. Kun isoisä lampun osti...

  Kun on tutkittu varttuneiden tietotekniikkataitoja, on todettu, että huonoimmat taidot on juuri alle eläkeikäisillä. Eläkkeellä olevat käyttävät Skypeä, Facebookia ym, sujuvasti ollakseen yhteydessä lapsiin ja lastenlapsiin ja paljon muuta. Hoivapalveluihin joutuneet dementikot ja sairaat tietenkin ovat vaikeuksissa, mutta eivätä he konttoreissakaan kykene asioimaan.
  Netin pimeneminen muuten lopettaa konttorienkin toiminnan, joten sen pelkääminen ei ole peruste olla opettelematta kansalaistaitoja, joihin nettipalvelut kuuluvat.

  • Nimetön

   Kokemuksesi syvällä rintaäänelläkö tommosta esität? Ja mihinkä ja millä perustein oletkään rajaa vetämässä ikääntyneisiin? Sinähän se viisas oot, kun tiedät mitä kukakin lastenlastensa suhteen tekee, tai missä noi asuvat. Älä yleistä kaikkia koskevaksi !
   Ei näköjään mene jakeluun tämä niin paljon ainostettu demokraattinen yhteiskunta !
   Tastulan tv-ohjelmassa viime lauantaina haastateltua Kivelää siteeraaten: nekö päättää kaikesta, jotka lukeutuu desibeliyhteiskuntaan päättäessään?
   Siis ne jotka huutavat eniten, niidenkö ehdoilla kaikki menee? Samassa ohjelmassa muuten tuotiin julki mitä kaikkea vanhuksia koskevassa päätöksenteossa tulee ottaa huomioon, tasavertaisesti riippumatta siitä asuuko asutuskeskuksessa tai asuuko haja-asutusaluella.

   • Nimetön

    Tilastokeskuksen mukaan 65-75-vuotiaista internetin käyttäjiä on 74 prosenttia. Taidat itse lukeutua niihin, jotka huutavat eniten. Voisit käyttää tähänkin meuhkaamiseen kuluttamasi ajan opettelemalla verkkopalveluiden käyttöä, tai mikä vielä hyödyllisempää, opettamalla jollekin lähipiirisi digipudokkaalle näitä taitoja. Nykyisen demokraattisen yhteiskunnan kansalaistaitoihin kuuluu digitaalisten palveluiden käytön osaaminen. Eläkeikää lähestyviä pitää kannustaa opiskelemaan näitä, eikä meuhkaamisellaan peloitella, ettei niitä voi oppia, kun kuitenkin voi, minkä jo eläkkeelle päässeitten netin käyttö paljastaa.

 44. Nimetön

  … loppui lasten lapsilta paloöljy… ja jälleen yksi talo pimenee.