Stoppi heikennyksille vai kallista poliittista vaikuttamista?

Arto Satonen, Pertti Hakanen ja Ilmari Nurminen. Kuvat Alueviestin arkistosta.

Ammattiyhdistysliikkeen poliittinen työtaistelu hallituksen irtisanomisen helpottamisaikeita vastaan alkoi viime yönä. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) lakko kestää kaksi päivää ja sosiaali- ja terveysalan liittojen Tehyn ja Superin vuoronvaihtokielto jatkuu 4. marraskuuta saakka.

Kysyimme sastamalalaisilta kansanedustajilta, mitä mieltä he ovat lakoista ja niiden syistä.

Keskustan Pertti Hakanen pitää erittäin valitettavana sitä, että lakkojen laajentuessa hämärtyy hallituksen tekemän onnistuneen työllisyyspolitiikan merkitys koko yhteiskunnalle.

”Entistä useamman lähipiirissä on varmasti tuttuja, jotka ovat toimenpiteiden myötä työllistyneet ja siten saaneet arkeen sisältöä sekä osaamisensa yhteiskunnan käyttöön”, Hakanen miettii.

Hakasen mielestä ammattiyhdistysten lakot ovat kohtuuttomia, jos niiden vuoksi joudutaan tinkimään esimerkiksi vanhusten ja koululaisten ruokailuista.

”Yhteiskunnan haavoittuvuuden kustannuksella tehdään nyt kallista poliittista vaikuttamista”, Hakanen napauttaa.

Heikennysten tie kuljettu loppuun

Sdp:n Ilmari Nurminen toteaa, että Suomea on rakennettu sopimalla, ei repimällä ja patistaa hallitusta takaisin neuvottelupöytiin:

”Hallituksen politiikka on ollut yksipuolista sanelupolitiikkaa ja pelkkiä heikennyksiä työntekijöille ja työttömille. Ensi pakkolait, kiky-sopimus ja siinä etenkin julkisen puolen lomarahojen leikkaus, koeajan pidennys ja aktiivimalli nyt muutaman mainitakseni. Nyt se ajaa kuin käärmettä pyssyyn irtisanomissuojan heikennystä, vaikka sen omissakin selvityksissä on todettu, ettei sillä näytä olevan työllisyysvaikutuksia.”

Nurminen sanoo ymmärtävänsä hyvin työntekijäpuolta, sillä jatkuvien yksipuolisten heikennysten tie ei enää käy. Talouskasvun hedelmät kuuluvat kaikille.

”Olen asiassa sopimisen puolella. Hallituksen on vedettävä esityksensä pois ja palattava yhteisiin neuvottelypöytiin. Se on tässä tilanteessa ainoa oikeudenmukainen ratkaisu.”

Pienestä muutoksesta kauhea hässäkkä

Kokoomuksen Arto Satonen harmittelee lakkoihin ajautumista. Lakot ovat hänen mielestään mittaluokaltaan täysin suhteettomat lakimuutokseen nähden.

”Kyse on pienestä muutoksesta, jolla hieman helpotetaan pienten yritysten työnantajariskiä. Edelleen on oltava painavat ja asialliset perusteet irtisanomiselle, kyse siis ei ole mistään pärstäkerroin-irtisanomisesta”, Satonen korostaa.

Satosen mukaan on tärkeää helpottaa pienten yritysten työllistämistä, koska suurin osa uusista työpaikoista syntyy niihin. Saksassa on hyvät kokemukset samantyyppisestä laista. Lisäämällä paikallista sopimista pienissä yrityksissä voitaisiin saada sama työllistämisvaikutus aikaan, mutta sekään ei ole Satosen harmiksi sopinut SAK:lle.

”On hyvin tärkeää löytää asiassa ratkaisu, koska lakkojen vaikutukset ulottuvat lapsiin ja vanhuksiin, sekä kustannukset yrityksille ovat kohtuuttomat.”

  • Mää vaan

    Onpas hyvä, kun Hakanen ja Satonenkin ovat edes nyt huolissaan lapsista ja vanhuksista! Heidän puolueidensa viime vuosina ajamasta politiikasta sitä ei kyllä ole huomannut.
    Vain ajattelematon ja ymmärtämätön ihminen voi hämmästellä syntynyttä tilannetta. Kyllä hallitus on nyt omilla toimillaan aiheuttanut kamelin selän katkeamisen. Tekopyhää jeesustelua huolestua lasten ja vanhusten puolesta tässä vaiheessa. Kannattaisiko vaikka katsella peiliin, ja miettiä vähän mitä on tullut tehtyä?

  • Nimetön

    mitä sitä miks, tarvittiin 3 vuodelta työntekijöisen lomarahat, mitä puhua jonkun työllistyneistä tutuista, kun työnantajan lomauttamia käsitellään vailla järkeä,
    vaaditaan melkein eläkeiassa olevilta kaiken maaiman suunnitelmia, eikä mielipidettänsa saa edes sanoa työvoimaviranomaisen, vallankäyttäjän edessä

  • Nimetön

    Satonen veti esiin Saksan esimerkkinä. Kyllä sielläkin on soudettu ja huopattu työntekijöiden määrästä. Eikä ole mitään pitävää näyttöä työllistymisestäkän. Ja jos hallituksen mielestä kysymys on pienestä asiasta, miksi hallitus sitä puskee eteenpäin. Viisainta olisi perääntyä ja ryhtyä neuvotteleen. Sanelupolitiikan tie on kuljettu loppuun.

    • Nimetön

      Jostain syystä (tarkoituksellisesti) unohdat sen pikku asian, että tämä kysymys ei kuulu työntekijäjärjestöille eikä myöskään työnanantajajärjestöille. Kyse on lakiuudistuksesta, jonka kohtalosta ja sisällöstä päättää eduskunta hallituksen esityksestä.
      Voinet ilmoittaa, jos jotenkin pystyt asian kumoamaan. Odottelen täällä . . .

      • Nimetön

        15:23 Onpa sinulla heikko ymmärrys juridiikasta. Vuosikymmeniä Suomessa on työlakeja sovittu kolmikantaisesti. Työntekijät, työnantajat ja hallitus. Nykyhallitus on lähtenyt ristiretkelle suomalaisia palkansaajia kohtaan ja siksi lakot. Kun hallitus ei halua kuunnella etukäteen työntekijöiden mielipidettä, silloin se mielipide sanotaan lakkoilemalla. Hallitus kyllä kuuntelee EK:n lobbareita kun on kysymys yritystuista.

      • Nimetön

        21.54 Olipa hyvä kirjoitus. Hallituksen on haettava jostain järkeä itselleen.

      • Nimetön

        Voi olla, että minulla on huono ymmärrys juridiikasta, mutta näköjään aika hyvä sinuun verrattuna. Lainsäädäntövaltaa Suomessa käyttää eduskunta. Kerro missä sanotaan toisin. Tuo lause löytyy perustuslaista. Eduskunta voi ja yleensä käyttääkin asiantuntijoita lain valmistelussa, kuten nytkin on käytetty.
        Kolmikantaa on käytetty männävuosina myös asiantuntijoina.
        Se, että kolmikannalla ei edelleenkään olisi mitään muuta positiota kuin lausunnonantaja tuppaa unohtumaan. Edellä kerrottu on faktaa, jonka kuka tahansa voi tarkistaa halutessaan.
        Se, että AY-liike haluaa käyttää poliittista valtaa mm. tässä asiassa, on tietysti ymmärrettävää, koska sen jäsenmäärä ja merkitys yhteiskunnassa on ollut jo kauan laskusuunnassa. Aika moni kun on hoksannut, että mieluummin maksaa murto-osan YTK:lle, kuin ylläpitää änkyräliittojen kiinteistöbisneksiä.

      • Nimetön

        11:25 On melkoista hurmahenkisyyttä mikäli lainsäädännössä kumartaa pelkästään eduskuntaan. EK:n entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen kirjoitti, että hän on SAK:n kanssa tehnyt sellaisia sopimuksia, joihin poliitikot eivät pystyisi. Kuten työeläikkeisiin joilla on pelastettu Suomen tulevaisuus. On melkoisen heikkoa lainvalmistelua nykyhallituksella, mikäli runnovat väkisin läpi irtisanomislain. Kun keväällä vaihtuu hallitus joka sen kumoo. Kyllä pitäisi hallituksella olla neuvottelukykyä, ettei lainsäädäntö mene hempuliksi.

  • Nimetön

    Ilmari on ainoa joka sanoo konkreettisesti: pakkolait, kiky, lomarahojen leikkaus, koeajan pidennys ja aktiivimalli. Näistä ei ole ikääntyville hoitajille ollut muuta seurausta kuin loppuunpalamisia. Sairaslomat nousee pilviin tätä menoa.

    • Nimetön

      Miten nyt esillä oleva pienyritysten työllistämisen parantaminen vaikuttaa hoitajien työoloihin?

      • Nimetön

        . . . tai koeajan pidennys ikääntyville hoitajille? Nämä punavihreät, joilla ei oma järki pelaa toistelevat änkyräliittojen pomojen hokemia sokeasti.

    • Nimetön

      Ja työntekijöiden veronkevennyksiä kikyn yhteydessä ei kannata muistaa, eihän Ilmari? Demarit ja SAK tekevät kaikkensa että saavat alkaneen talouskasvun tyrehdytettyä. Kauhulla odotan aikaa jos SDP hallituksessa. Hallituksen pitäisi pikavauhtia laatia lait aymaksujen verovähennysoikeuden poistamiseksi ja yleishyödyllisten (mm ayliike) verovapauden poistamiseksi. Silloin myös ayliike maksaisi osingoista verot kuten kaikki muutkin osinkoja ansaitsevat. Nyt ayliike on veroparatiisi keskellä Suomea.

    • Yrittäjä

      Lakkoilut kohdistuu vääriin paikkoihin. Ilmari sotkee asioita. Koko hänen esittämänsä lista ei kohdistu pienyrittäjiin. Lakkoilun seurauksena tuski pienyrittäjien palkkausinto kasvaa. Voittajia tässä lakkosouvissa ovat vuokratyötä tarjoavat firmat ja Suomenlahden eteläpuolelta töihin haluavat.

  • Nimetön

    Kylläpä on iso itku tullut kun nämä pienipalkkaiset JHL,N työntekijät ovat poissa työpaikaltaan.Heidän työtään ei arvosteta mutta jopas jotakin kun puoli iltasanomaa kirjoittaa kuinka lapset ja vanhukset jäävät ilman ruokaa.Ovatko siis kuitenkin tärkeä lenkki tässä yhteiskunnassa?Kylläpä paikalliset kansanedustajamme heräävät kun on vaalit tulossa.On kova huoli lapsista ja vanhuksista mutta ei yhtään pienemmin palkattujen naisten asemasta Hakasella ja Satosella.Vain tyänantajalla pitäisi olla kaikki valta ja saada kyykyttää alaisiaan miten tahtoo’Tämä se on hallituksenkin linja murtaa AY.Hallituksen juna on ajautunut sivuraiteelle nyt tarvittais peruutusvaihdetta ja yhdessä sopimisen kultaista taitoa.Löytyykö sitä????

    • Nimetön

      Kerropa nyt muillekin, että mikä kytkös JHL:llä ja hallituksen valmistelemalla työllisyyttä lisäävällä lailla on keskenään.
      Nyt JHL ja muut änkyräliitot haluavat sotkeutua lainsäätämiseen. Miksi? Lain säätäminen on eduskunnan tehtävä.
      AKT varmaan haluaa lakkoilla tieliikennelain ylinopeuspykäliä vastaan, kun ajavat nytkin ylinopeutta. Lakko pystyyn vaan. Siihen pystyy tyhmempikin.

      • Nimetön

        Mistä tommonen änkyräliitot termi on tullut? Keskustele asioista, mutta älä nimittele !

  • Mitä ihmettä?

    Jossakin mediassa tänään luki,että henkilö sai potkut, kun hänen vaatetustaan koristi syöpänauha.

  • "Uudistaminen"

    Nykyään uudistaminen ja kehittäminen sanoja käytetään sumeilematta väärin. Työntekijän asemaa on ”uudistettu” viime vuosina useasti. Aina on menty huonompaan suuntaan ja takapakkia on tullut työehdoissa. Kyllä on kumma kun ”uudistamista” aina vaan vastustetaan…Tarpeeksi uudistetaan niin mennään takaisin 1800-luvulle, jolloin työntekijällä ei ole mitään sopimuksia ja työnantaja sanelee kaikki ehdot.

  • Nimetön

    Todella huomaa vaalien lähestyvän. Maailma on muuttunut näköjään kaikilta muilta osin paitsi suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen osalta. Höyryjuna on mennyt aikoja sitten. Tällä menolla Suomen muuttuminen takapajulaksi jatkuu pelottavalla pendolinon vauhdilla. Omaa oksaa sahataan, jälleen kerran.

    • takapajula

      Suomi on muuttumassa työntekijän työehtojen takapajulaksi. Banaanivaltion ehdot…

    • Nimetön

      Minä ja tuhannet muut äänioikeutetut äänestämme. Satonen nähdään ensi kaudellakin eduskunnassa – onneksi 🙂

  • Nimetön

    Eiköhän ne änkyrät löydy tuolta hallituksesta joka vain sanelee mitä tehdään.Ensin se olisi pienissä yrityksissä ja kohta koskisi kaikkia.Nyt liikutään vaarallisilla vesillä kun ala toisensa jälkeen ilmoittaa lakoista.Hallitus jo huusi avukseen eduskuntaa.On aika lapsellista ehdottaa etteivät työnantajat perisi ay jäsenmaksuja jäseniltä.Nyt yrittäjät ovat hyökänneet AY liikettä vastaan.Jos Suomi pysähtyy niin syy on ihan kokonaan hallituksen.Sampo Terho syytti AY liikettä että se vie leivän lasten suusta .Maan hallituksessa istuu kolme pököä jotka sen leivän vie.Katsokoot peiliin.

    • Nimetön

      Jos työnantajat ovat hyvää hyvyyttään keränneet AY-maksut, vaikka asialla ei ole mitään tekemistä työnantajien kanssa tai työnantajien velvoitteiden kanssa, niin se siis on lapsellista?
      Toisaalta, kyllä se varmaan onkin, koska vapaaehtoisesta änkyröiden tukemisesta olisi pitänyt luopua jo kauan sitten. Työväenliike ei ole koskaan loistanut käytöstavoillaan, mutta nyt mennään jopa vielä alemmaksi.

      • Nimetön

        Tuo oli oikein kirjoitettu.
        Keräisivät ammattiliitot edes itse jäsenmaksunsa. Tosin monien liittojen pääomatulot miljadrien sijoituksista ovat etäännyttäneet ne jäsenistään, eikä jäsenmaksutuloilla ole suurtakaan merkitystä.
        Valtio kuitenkin maksaa mm. työttömän asiosidonnaiseta päivärahasta 95%.

      • Nimetön

        ”Airpron toimitusjohtaja Janne Hattula painotti HS:lle, ettei irtisanomisen syynä ollut Roosa nauha vaan työnantajan ohjeistusten jatkuva laiminlyönti”.
        Työntekijän kanssa oli ollut hankaluuksia jo kauan ohjeiden noudattamattomuuden takia. Työntekijä on tahallaan toiminut työnantajan ohjeiden ja säännösten vastaisesti.
        Mielestäni oikea ja suoraselkäinen päätös työnantajalta varsin pitkällisen kärsivällisyyden jälkeen. Ennen irtisanomista työntekijä oli saanut useita varoituksia. Pitää olla joko piittaamaton tai tyhmä, jos sen jälkeen syyttää työnantajaa potkuistaan. Tässä varsin hyvä esimerkki mihin änkyräliitot ajavat Suomea. Yrityksen omistajalla/työnjohdolla ei ole enää sanansijaa mitä hänen rahoillaan ja yrityksessään tehdään.

  • Nimetön

    Kyse on oikeasti kolmikannasta, ay -liike eli demarit ovat kusi sukassa kun väki eroaa ammattiyhdistysliikkeistä eikä heillä ole enää valtaa vaikuttaa lakeihin. Lakien säätäminen kuuluu Eduskunnalle, ei demari-ay-liikkeelle! Hirvittävä haloo pienestä lakimuutoksesta joka helpottaisi pienyritysten työllistämistä -siitä ei ole todellakaan kyse tässä lakossa. Lakko on poliittinen, vastaan Eduskunnan lainsäätämisoikeutta.

    • Nimetön

      Ammattiyhdistykset turvaavat palkansaajien etuuksia niin ammattikoulutetuista aina korkeakoulutettuihin.

    • Nimetön

      voi, ketä sun on aivopessy? Eräs aikoinaan kans oli kaverien aivopesemä, mutta liittyi kuin liittyikin
      porukkaan, eikä oo tietääkseni katunu.

      • Nimetön

        Arvatkaapa mikä liitto alentaa jo toistuvasti jäsenmaksuaan? Ensi vuonna kassan jäsenyys on vain 92e/v ja jos haluaa muut liiton palvelut (oikeusapu, vakuutukset, työnhaun tuki, jne. jne.) se maksaa vain 18 e lisää.
        Täältä löytyy: https://ytk.fi/
        Poskettoman halpa hinta johtuu siitä, että rahaa ei kerätä johdon kiinteistökauppoihin ja muuhun epämääräiseen, niin kuin useat muut liitot tekevät.
        Sen lisäksi jäsenenä ei joudu häpeämään JHL:n ja muiden öykkäriliittojen toimia.
        Tuossa lienee syyt miksi YTK:n jäsenmäärä on ollut jo monta vuotta nousujohteinen.

  • Nimetön

    Nämä vuosia jatkuneet työntekijöiden työehtojen heikennykset tulevat vahvistamaan ammattiyhdistystä, kyllä työntekijöiden sietokyky on ollut koetuksella.

    • Nimetön

      Nyt tapahtuvat toimet ammattiliitoilta ovat täysin kohtuuttomat.
      Kilviksi otetaan viattomat lapset ja mikä pahinta, auttamishaluisia yrityksiä estetään toimittamasta ruokaa päiväkoteihin, sekä kouluihin.
      Tätäkö on ay-toiminta nyky Suomessa?

      • Nimetön

        joo ja Sorsanpesä tarjosi oikein spagettia ja ei edes kunnon lorausta kastiketta, ja kurkunpalan – se oli varmaan sovittu ties kenen kanssa – saivat sitten oikein kokemusta ravintolaruokailusta ???

      • Nimetön

        Nimetön 19.05. Annos oli ihan kunnollinen,joka
        lasten lautasella oli. Iltalehden kuvan annos oli
        vain lehtikuvaa varten.

      • Nimetön

        Kovasti ollaan huolissaan vähävaraisten lasten nälästä/eväistä tai eväättömyydestä nyt kun jhl on pari päivää lakossa.

        Kuka olisi heistä huolissaan kesälomilla, hiihtolomilla, syyslomilla, joululomilla? Kuka/mikä yritys kiikuttaisi kilpaa ruokaa nälkää näkeville lapsille yhtä ponnekkaasti?

    • Nimetön

      Miksi sitten liittojen jäsenmäärä on laskussa? Laskulle ei näy loppua ennenkuin kuihtuvat pois.

  • Nimetön

    Pertti Hakanen, työllisyyden kohentuminen johtuu yleisestä noususuhdanteesta ei hallituksen tekosista. Kyllä sinä Hakanen sen oikeasti tiedät.

  • Nimetön

    Mun mielestä koko eduskunnan ukoille potkut ja ihan ihan tavalliset ihmiset tilalle. Rahan takia sie herrat sie on ja omia etujaan ajaa

    • Nimetön

      Potkut tulevat joka neljäs vuosi. Seuraavan kerran ensi keväänä.
      Yksikään edustaja ei pääse takaisin, jos kansa ei häntä sinne äänestä.
      Joten käy uurnilla äänestämässä sinne mielestäsi sopiva ehdokas.

    • Nimetön

      Laitapa vaikka puhelinnumerosi ja ehdotus tapaamispaikasta.
      Jos eivät ole, niin sitten saat pakit. Ei se sen kummempaa ole.

  • Nimetön

    Ihmekkös tuo lakkoileminen, kun valtio suosii sitä kolminkertaisella verotuella.

  • Nimetön

    Kiitos Ilmari, olet ainoa paikallinen kansanedustaja, joka on ihmisten puolella.

    Hakasen mielestä ammattiyhdistysten lakot ovat kohtuuttomia, jos niiden vuoksi joudutaan tinkimään esimerkiksi vanhusten ja koululaisten ruokailuista. Toisaalta Hakanen ei ilmaissut paheksuntaansa silloin, kun hallitus leikkasi lapsilisiä ja kansaneläkkeitä tai kun päivähoidon ryhmäkokoja kasvatettiin.

    Satonen puolestaan pitää irtisanomislakia pienenä muutoksena, jolla helpotetaan työnantajariskiä. Helpotetaan työantajariskiä? Itse asiassa siinä siirretään yrittäjäriskiä työntekijöille. Eikö markkinataloudessa yrittäjäriski kuulukin yrittäjälle/työnantajalle?

    Satonen puhuu pienten yritysten työllistämisen helpottamisesta. Tästä irtisanomislaissa ei ole kysymys, vaan siitä miten työntekijästä pääsisi nykyistä helpommin eroon.

    Satonen sanoo, että ”Lisäämällä paikallista sopimista pienissä yrityksissä voitaisiin saada sama työllistämisvaikutus aikaan, mutta sekään ei ole Satosen harmiksi sopinut SAK:lle”. Satonen muistaa väärin. Muut osapuolet olisivat neuvotellun sopimuksen hyväksyneet, mutta se ei sopinut Suomen Yrittäjille! Heille sopii vain työntekijöiden irtisanomisen helpottaminen. Tätä ”pientä muutosta” ay-liike (SAK, STTK, Akava ja liitot) eli työntekijät eivät hyväksy.

  • Nimetön

    Satonen sais suksia kuuseen tontti kauppojensa kans. Tuleva keisari Aarnio.

  • Nimetön

    TE Kansanedustajat ja tulevat ehdokkaat kertokaa mitä hyvää olette saaneet aikasn paikkakuntanne parhaaksi? Torimakkaroita ei lasketa.

  • Nimetön

    Laki koskee alle kymmenen työntekijän yrityksiä. Onko jhl: läisiä näin pienissä yrityksissä?

    • Nimetön

      On, näppärät tukihaukat ja veronvälttelijät pilkkovat firmansa pieniin tytäryrityksiin. Helpompi piilottaa voitot ylisuurten ja -korkoisten konsernilainojen kautta ja siirrellä omaisuus turvaan ennen kuin laittaa tytäryhtiön konkkaan nollatakseen velat. Tulevaisuudessa yhä useampi firma pilkotaan, jos tuollaisia pikkufirmoja koskevia lakeja laaditaan.

      • Nimetön

        Kun tunnut kadehtivan yrittäjiä niin kukaan ei kiellä perustamasta omaa yritystä ja pilkkomasta sitä. Toisaalta, taidat olla sen verran laiska, että yrittäjän taival ei tule kysymykseen.
        Yrittäjyydessä on semmoinen monelle tuntematon käsite kuin työnteko ja riskinotto.
        Mukavampaahan tietysti on loikoilla sohvalla ja odotella yhteiskunnan ilmaista rahaa, vaikka sitä sitten hiukan vähemmän saakin.

      • Nimetön

        23.10.2018 14:58, sinulla tuntuu olevan vakiovastaus aina, kun totuus tekee kipeää. Syytät kadehtimisesta ja laiskuudesta, vaikket tunne kohdettasi. Sitten kehuskelet riskinottokyvylläsi, vaikka arastelet työntekijän rekrytoimista, kun taitosi ovat sen verran puutteelliset, että pienikin riski tuntuu ylivoimaiselta.
        Tuo, että syytät jokaista ikävän totuuden kertojaa sohvalla makaamisesta ja yhteiskunnan rahoilla elämisestä, on todella väsynyt herja. Todennäköisesti olen tänään tehnyt pidemmän ja raskaamman työpäivän kuin sinä, joka katselit vain automainoksia ostaaksesi Mersun, jonka ratin ja penkin väliin valtava vatsasi mahtuisi, ja väliajat vietit somessa ja keskusteluissa copypasteamassa valituksiasi kaikkialle.

    • Nimetön

      Antti Rinteen vaalipolkua JHL:n väki koristelee, siitähän näissä lakoissa on kysymys.

  • Nimetön

    Se on myös jotenkin hupaisaa kun hallitus irvistää ammattiliitoille. Sillä nämä palkansaajat ovat ihan samoja ihmisiä, joita hallituspuolueen edustajat puhuttelevat toreilla ja turuilla. Ennen vaaleja houkuttelevat äänestään heidän puoluetta. Paradoksi suorastaan! Tulee siinä irvistelylle hinta kun kansa kääntää selkänsä. Koijareille!

    • Nimetön

      AY-liike ei todellakaan aja kansan etua.
      Kansanedustajat edustavat koko kansaa ja lainsäädäntövalta kuuluu eduskunnalle, jota vastaan nyt kapinoidaan.
      Paha virhe ay-aktiiveille oli ryhtyä Antti Rinteen vaalityön tekijäksi, vaikka Rinne onkin entinen ay-jyrä.
      Tilanne näyttää kääntyvän lakkoilijoita vastaan ja ammattiliittojen asema murenee omista toimista johtuen.
      Kyllä ay-toimijoidenkin pitäisi tulla ulos poteroistaan ja huomata vuosituhannen vaihtuneen.

      • Nimetön

        6:53 Jaa ne ei kuulu kansaan jotka ovat ammattiliitossa? Kyllä kansanedustajakin monesti päätöksissään ajattelee omia äänestäjiä. Koska haluaa pärjätä seuraavissakin vaaleissa. Eikä tässä kukaan ole väittänyt, ettei lainsäädäntö kuulu eduskunnalle. Mutta yhtälailla, sananvapaus ja lakko-oikeus on perusoikeus. Turha siis molottaa, että ”turvat tukkoon”.

      • Nimetön

        Ay-liike on pakko ajaa alas, keinolla millä hyvänsä. Se on este yhteiskunnan kehitykselle, yhä suurempi osa kansalaisista ei kuulu ay-liikkeeseen. Ay-liike on historiallinen jäänne, sen toimintakeinot haittaavat yhä kasvavaa yksinyrittämisen ja pienyrittäjien toimintaa jotka eivät kuulu mihinkään liittoon.

      • Nimetön

        Ei mikä tahansa syy laukaise lakko-oikeutta.
        Lääkäri yrittää parantaa AKT:läisen änkyrän, änkyrä kuolee kaikesta huolimatta. Lakkoon vaan, kun lääkäri tappoi änkyrän?
        Tätä näyttää olevan ay-liikkeen lyhyt lopputaival. Aina, kun pahoittaa mielensä, niin kunnon lakko helpottaa ja piristää. Joskus työskentelin eräässä Tampereen suurista konepajoista ja siellä ne lähes viikottaiset ’perseen penkkiin’ -mielenilmaisut järjestettiin aina hyvällä pilkki- tai mökkeilysäällä.
        YTK:n jäsenmäärä on noussut kohisten ja on ollut jo pitkään Suomen suurin. Samaan aikaan ammattiliittojen jäsenmäärä on laskenut kuin lehmän häntä – parhaina vuosina lasku on ollut yli 50 000 jäsentä. Syy lienee Bolsevikki-/Stalin-/Lenin-ihannoivassa sata vuotta vanhassa ajattelutavassa (vai ajattelemattomuus tavassa).

      • Nimetön

        Ranskassa on heikommat ammattiliitot mitä Suomessa. Mutta siellä lakkoilijat menevät kadulle ja pistävät koko Pariisin tukkoon, ettei töihin pääse edes omalla autolla. Sekö sitten paree? Muuten, lain mukaan sairausajanpalkka olisi vain 9 päivää. Mutta ammattiliitot on neuvotelleet paremmat ehdot. Ja äitiyslomalta korvaus monta kuukautta lyhkiäsempi. Siinä YTK:n veijarit pääse osalliseksi ammattiliittojen edunvalvonnasta.

      • Nimetön

        Itse olen neuvotellut omat työehtoni ja ovat paremmat kuin TES:n mukaiset.
        Jos ei änkyröi, niin työnantajakin suhtautuu asioihin asiallisesti.
        Olen heti työhaastattelussa tuonut esille, että en kuulu ammattiliittoon. Se on asioita helpottava tapa saada hyvä sopimus aikaan. Suosittelen kokeilemaan!

      • Nimetön

        jaa-a kyllä professoreista lähtien on valjastettu näitä sanomaan, tässä maassa jossa lähihoitajaksi kelpaa kuka tahansa, kertotaulua osaamaton

    • Nimetön

      Kyllä, ehdottomasti pitää sallia minimipalkan alittavat työsopimukset. Me veronmaksajat maksamme mielellämme työläisen hengissä pysymisen vaatiman sosiaaliturvan, jotta yrittäjä saa orjatyövoimaa. Mutta mennään toki vielä pidemmälle: Siirretään koko palkkojen maksu valtiolle, vähenee byrokratia. Valtiolla on painokoneet, joilla painaa rahaa, voidaan unohtaa verojen keruukin.

      • Nimetön

        Tämä valtio on erikoinen käsitys, ikään kuin jumala meidän yläpuolellamme joka hoitaa meidän asiat jos emme itse viitsi/pysty.
        Valtio olemme me, ihmiset, työntekijät yrittäjät, kaikki. Meidän toimeliaisuudestamme ja aikaansaannoksistamme riippuu miten tällä valtiolla menee, lakkoilevalla kansalla menee aina huonosti.

      • Nimetön

        Sosialismissa valtio ratkaisee ongelmat – yksilön ei tarvitse eväänsä räpäyttää. Näin Suomenkin stalinistit ovat maailmansivun uskoneet.

        Jos naapurilla menee paremmin kuin itsellä, niin jo mainitun sosialismin ajatuksella naapuri pitää saattaa alemmaksi samalle tasolle kuin itse on.
        Kapitalismissa taas itse yritetään päästä ylöspäin naapurin tasalle menestyksessä.
        Aikamoinen ero. Ei liene tarvetta sanoa kumpi vie yhteiskuntaa eteenpäin.

      • Nimetön

        11:32 olet siis sitä mieltä, että valtion on parempi maksaa näiden ihmisten koko elanto kuin vain osa siitä?

  • Nimetön

    12:46 Sarkasmi on näköjään vaikea laji. No, kerrotaan sitten suorasanaisesti, että valtion, eli meidän veronmaksajien ei pidä maksaa pientäkään osaa työssä käyvien elinkustannuksista, vaan palkan pitää olla riittävä. Valitettavasti yrittäjät elävät sosialismissa, ulkoistavat palkanmaksun valtiolle erilaisten sosiaalitukien muodossa ja verot he jättävät kansan maksettaviksi. Röyhkeimmät rahoittavat osan toimintaansakin valtion varoin. Voittojaan he eivät sosialisoi valtiolle edes veroja maksamalla, mikä onkin ainoa ero kolhoosin, sovhoosin tai kombinaatin ja suomalaisen yrityksen välillä. Markkinataloudessa ei yritystukia ole. Heikot yritykset kaatuvat.

    • Nimetön

      Elät varmaankin jossain rinnakkaistodellisuudessa, koska tuollaista ei tapahdu merkittävässä määrin ainakaan nyky-Suomessa.
      Ettei vaan tullut valheenpoikasta luikautettua vihervasuri-aatteen sokaisemana.

      • Nimetön

        Minkä takia työssäkäyville joudutaan maksamaan asumistukea? Koska työnantaja ei maksa riittävää palkkaa, siis siirtää osan palkanmaksusta yhteiskunnalle, veronmaksajille. Pahimmillaan firma ei maksa palkkaa lainkaan, vaan käyttää ilmaisia harjoittelijoita. Pienimmillä yrityksillä on alv-vapaus, suurimmilla veroparatiisit. Valtio syytää yritystukea firmoille, jotka elävät vain niin kauan, kuin tukea riittää. Sitten omaisuus onkin jo siirretty seuraavaa startupiin ja konkurssi nollaa velat.
        Muuten, en loukkaannu vihervasuri-nimityksestä. Se on ajattelevan, yhteisöllisen ja jälkipolvesta välittävän tunnus, kunniallinen ja positiivinen. Toisin kuin kivihiilenmusta porvari ja meret saastuttava kapitalisti.

      • Nimetön

        Kun noin paljon kadehdit yrittäjiä, niin tässä vaiheessa haluan muistuttaa, että Suomi on vapaa maa yrittää. Siitä vaan.
        Suurin osa vihervasureista vaan ovat niin laiskoja, että kuolisivat nälkään yrittäjinä. Siinä hommassa kun pitää työmaalla tehdäkin jotain.

  • Nimetön

    Suomeen on muodostunut entistä isompi joukko yrittäjiä joiden päätehtävä on kitistä. Syyllinen löydetään aina yhteiskunnasta ja muista tekijöistä. Totuus on kuitenkin se, etteivät nämä henkilöt pärjää yrittäjänä. Sitten taas kitistään. Monesti ei ole minkäänlaista liikesuunitelmaa ja kohelletaan sitä sun tätä. Ja taas kitistään.

  • Sissi

    Yrittäkää te elättää perhettä tonnilla kuussa niinkuin moni pienyrittäjä!

    • Nimetön

      kyll toi sama ongelma on eläköityneilläkin, ja pienipalkkasilla,

  • Nimetön

    Suomi on yksi parhaista valtioista toimia yrittäjänä. Erityisen hyvin toimiva yhteiskunta ja ammattitaitoiset työntekijät. Ellei isommat yritykset saa riittävästi tekijöitä, silloin toimitusjohtaja pitää vaihtaa. Vaikka heidän erottaminen käy firmalle moninkertaisesti kalliimmaksi kuin työntekijän. Yrityksen tehtävä on pitää henkilöstön osaaminen riittävän korkealla tasolla ja tehdä yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Ennemmin olisin huolissani firmojen johtajien osaamisen tasosta!

    • Nimetön

      Harmillista on näiden JHL:n uusien lähihoitajien soveltumattomuus työelämään.

      Päihdeongelmien ja muiden syiden vuoksi opettajat eivät uskalla päästää heitä edes työharjoitteluun toivoen etteivät he saisi koskaan alan töitä.

  • Nimetön

    Vihervasurit kohkaavat näilläkin palstoilla suureen ääneen yritystuista. Kertokaa minulle, yrittäjälle mitä yritystukia minun on mahdollista saada, itseni työllistäjän.
    Itse maksan kaikki laskuni, eläkkeeni 25% yrittäjätulosta, verot ym. Jos firma loppuu kukaan ei maksa minulle yhtään mitään.Tämmösiä meikäläisiä on 90% suomalaisista yrittäjistä ja täällä kohkataan yrittäjien asioista ymmärtämättä asiasta yhtän mitään.
    Ennenkuin avaat suutasi yrittäjien asioista hanki kokemusta yrittäjyydestä, kaikilla yrittäjillä on kuitenkin kokemusta palkansaajina.

    • Nimetön

      8:35 Kenelle kohdistat kirjoituksen ja kuka kohkaa yritystuista? Yksilöi, älä roiski haulikolla. Mitä tulee yritystukiin, niitä on Suomessa lähes 10 miljardia. On verotukia sekä suoria. Hyvä, että maksat laskusi ja elätät itsesi. Niin tekevät myös palkkatyössä olevat. Toivottavasti ymmärrät, että on olemassa yrittäjänriski. Toivottavasti et siirrä sitä yhteiskunnalle. Jos pelottaa liikaa, siirry palkansaajan autuuteen.

      • Nimetön

        Älä duunari roiski haulikolla, kerro kuka yrittäjä saa verotukia tai suoria tukia.Ei kannata kommentoida yleisellä tasolla verotuista ja muista yritystuista jos ei ymmärrä itse mitä on sanomassa.
        Duunareilla ei ole käsitystä kuka tai mikä on yrittäjä, pitäisi selvittää peruskäsitteet ennenkuin ottaa kantaa.

      • Nimetön

        10:31 Huutosi perusteella et ole yrittäjä etkä palkansaaja. Kysyppä Destialta pääsetkö talvenajaksi seisoon ojanpenkalle auraviitaksi!

  • Nimetön

    25.10.2018 10:31: Pitäisikö pikkuyrittäjiä paijata samalla tapaa kuin maatalous”yrittäjiä”, jakaen kaikki tulot avustuksina? Yrittäjille on olemassa lukematon määrä tukimuotoja, pitää vaan osata hakea niitä. Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu?
    Toisaalta veronmaksajien kyvylle lahjoittaa rahaa tukikeinottelijoille on tullut seinä vastaan. Suoria yritystukia on noin 1,1 miljardia euroa ja verotukia noin 2,9 miljardia euroa. Tutkimuksien mukaan pääosa tuista on talouden kehityksen kannalta hyödyttömiä tai haitallisia. Talouden rakenteita uudistavia on vain noin 11 % eli 400 miljoona euroa.
    Yritystukien jakajia:
    Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: Yrityksen kehittämisavustus investointeihin ja muihin kehittämistoimenpiteisiin. Valmistelurahoitus pk-yrityksille tutkimus- ja kehittämistoimenpiteiden valmisteluun. Yritysten toimintaympäristön kehittämisavustus julkisille ja yksityisille yhteisöille. Alueellinen kuljetustuki.
    Finnvera: Lainat, takaukset, pääomasijoitukset, vientitakuut.
    Muita yritystukien antajia: Aloitusrahasto Vera Oy, Euroopan Unioni, Tekes.

    • Nimetön

      Yrittäjä voi lisäksi käyttää ostoksissaan tukkuja ja vähentää suurin piirtein kaiken verotuksessaan. Sukulaisperhe maatalousyhtymä vähentää kaiken hiirenloukuista leikkuupuimuriin, veroprosentti vähemmän kuin työssäkäyvällä pienpalkkaisella…

      • Nimetön

        Kerroppa miten samasta tulosta yrittäjällä on pienempi veroprosentti ja mihin lakiin väittämäsi perustuu.
        Tottakai liiketoimintaan liittyvät ostopanokset jokaisessa yrityksessä on vähennyskelpoisia kuluja.

      • Nimetön

        Wau, siis maatalousyrittäjä voi vähentää leikkuupuimurin hinnan verotuksessa?
        Mitähän sitten vois vähentää, jos ei puimuria? Kerropa nyt kaikille mihin puimuria voi käyttää muuhun kuin maataloustyöhön.
        Kylläpä yrittäjän kadehtijoita riittää. Ei muuta kuin yrittämään ja nauttimaan auvosta sekä kylpemään rahassa.

      • Nimetön

        Maatalousyrittäjän keskipalkka taisi ola viime vuonna keskimäärin kuutisen euroa tunnissa. Työssäkäyvä pienipalkkainen kylpee rahassa, jos tuohon vertaa.

    • Nimetön

      Ei kannata ampua kaikkea joka liikkuu. Kerro nyt kuka niitä tukia saa , tämä on tätä SAK: n mantraa jota hoetaan vmmärtämättä mistä on kyse. Mitä suurempia lukuja heitellään sen pölhömmältä kuulostaa, ei pienyrittäjän mersuun saa euronkaan tukea.

    • Nimetön

      Älä vaivaa pientä päätäs näin isoilla asioilla, voi mennä polla sekaisin.

  • Nimetön

    Heillä on moninkertaisesti suuremmat tulot, mutta vero% pienempi, kuin oli itselläni. He vähentävät jokapäiväiseen elämään kuuluvia menojaan, joita ei verottaja hyväksyisi palkansaajan vähennyksiksi.
    Aina ihaillaan suurien yritysten esim. lahjoituksia hyväntekeväisyyteen. Käsittääkseni myös ne he voivat vähentää menoinaan. Voin olla tässä kohtaa väärässäkin, mutta näin oletan.

  • Miten lie?

    Kysymys ihan toisesta asiasta:

    – Miksi Ojansivu-juttua ei ole mahdollista kommentoida jutun yhteydessä?

    Julkisessa työssä tulee rapaa ja roisketta kaikille. Toiset eivät sitä kestä kovin hyvin, toiset vähän paremmin. Seurakunnissa työ lienee ilkeintä, jos kohdalle sattuu epämiellyttäviä ihmisiä roppakaupalla.
    Yksi neuvo vastaavaan tilanteeseen joutuvalle, joutuville olisi muuttaa riittävän etäälle. Maaseudulla on aina asioita, joita ihmiset eivät hyväksy kirveelläkään. Niistä on turhaa syyllistää mediaa jälkijättöisesti. Silkkihansikkain siellä yleensä heikäläisiä kohdellaan. Helsingissä kohtelu voisi olla todella julmaa.

  • Nimetön

    No niin. Yhtään ei tarvitse pullistella kun toteaa, että Sipilän hallitus tuli järkiinsä. Varsinaisessa kiistassa mikään ei juurikaan muutu juridiikasta. Irtisanomisen asiallisuutta arvioitaessa huomioidaan työntekijöiden lukumäärä, kuten nytkin. Mutta aikaisemmin se otettiin esille vasta oikeuskäytännössä ja nyt se kirjataan lakiin. Hallitus peräänty!

  • Nimetön

    Mistä nyt lakkoillaan seuraavaksi?
    Vaaleihin on puoli vuotta ja Antti Rinne jää hölmistyneenä katsomaan, jotta tässäkö tämä oli.
    li Anderrson ainakin arvostelee kovasti nyt tehtyä esitystä ja Teollisuusliitossa on omat valtataistelunsa.
    Katsotaas miten käy, halutaanko sovintoa.

    • Nimetön

      Antti Rinne ei lakkoilut, vaan ammattiliitot ja syystä. Pääministeri Sipilä on varoittava esimerkki johtajasta, joka ei ymmärrä palkansaajien puhetta. Valtarakenteet ja käskyttäminen on nykyhallituksen aikana siirretty pelkästään herraseuroille. Se ei Suomessa käy!

      • Nimetön

        No eihän tämä mikään hallituskysymys ole, kyllä iso osa kansasta on hallituksen linjoilla, mm . nobelisti Holmström. Hallitus tietenkin toteuttaa äänestäjiensä tavoitteita, mitä muutakaan. Ay-liikkeellä on liikaa valtaa ja se ei nykysuomessa enää käy.Yrittäjien määrä kasvaa koko ajan se tarkoittaa ay-liikkeen alasajoa, se on hyvässä vauhdissa.

      • Nimetön

        Hallitusta vastaan tässä lakkoiltiin, eikä työnantajia. Ja ammattiliittojen jäsenet ovat myös sitä kansaa, että aika iso osa kansaa oli hallitusta vastaan. Ja valta aina otetaan, sitä ei anneta. Mutta paljon tärkeämpää on, mihin ja miten sitä valtaa käyttää. Nykyhallitus lähti mierontielle.

  • Nimetön

    AY-liike lähti vetämään Rinteen vaalivankkureita PAM:n ja JHL:n johdolla, mutta kestääkö kantti jättää sovinto tekemättä.
    Tekemättä jättäminen saattaa saattaa kääntyä demareitten tappioksi ja kyllä lakkoilu palkkapussiakin pienentää. Lakkoavustuksessa toki 16 päivässä on verotonta tuloa.
    Työttömistä, sekä pienyrittäjistä ammattiliitot vähät välittävät.

  • Nimetön

    Tämä koko episodi oli taas kerran näyttö hallituksen umpisurkeasta lainvalmistelusta.
    Esitettyä lakia ei perustuslakivaliokunta olisi voinut alkuunkaan hyväksyä, niin miksi ihmeessä hallitus tyrii näin ja samalla pelaa kannattajia oppositiolle.
    Minäkin äänestin yhtä näistä hallituspuolueista vaan en enää, näytöt ei riitä minulle.

    • Nimetön

      Kyllähän tässä sais takkia kääntää yhtenään jos ei ymmärrä mistä on kyse. Kansa menee halpaan kun ay-liiketaustaiset kommentaattorit kritisoivat hallituksen lainvalmistelusta, ymmärtämättä että kaikki lausunnot ja lausujat ovat poliittisesti sitoutuneita. Myös perustuslakiasiantuntijat.
      Lainsäädäntö on nykyään niin monimutkaista että jos kuvittelet saavasi lakiesityksen kerralla valmiiksi se tarkoittaa että sillä ei ole vaikutusta mihinkään, näitä lakeja meillä on jo entuudestaan.

    • Nimetön

      Et varmaan ole seurannut koko asiaa, mutta voin kertoa näin jälkeenpäin, että hallituksen hyvää ja toimivaa ehdotusta sabotoitiin sen koko valmistelun ajan ay-änkyröiden toimesta.

      Ylen teettämän mielipidekyselyn mukaan alle puolet suomalaisista vastusti aloitetta. Tästä huolimatta ay-änkyrät saivat näyttämään tämänkin asian jotenkin kansan tahdon vastaiselta.

      Kaikkein säälittävintä asiassa on se, että änkyrät sahaavat omaa oksaansa. Minä, aloitteleva yrittäjä en tämän ay-teatterin jälkeen aio palkata ketään, vaikka tarve olisikin. Pitäkää tunkkinne.

      Nostan hallitukselle hattua siitä, että he epäasiallisen hyökkäilyn ja kiristämisen jälkeen vielä jaksavat ajaa työmarkkinoiden parasta ja työllistää Suomea. Kiitos!

      • Nimetön

        Taisit unohtaa, että tämän teatterin aloitti Sipilän hallitus ei Ay-liike.
        Lopputulokseksi hallitukselle jäi mustapekka käteen ja yrityksille iso lasku, eikä laki muuttunut nykyisestä mihinkään suuntaan.
        Potkut voi antaa ihan samoilla syillä kuin ennenkin.

      • Nimetön

        Miljardilaskusta voi syyttää yksinomaan ay-liikettä.
        Jos tyyny on ollut yöllä huonosti, niin eikun perseet penkkiin. Lakkoilukynnys ottaen huomioon lakkoilujen vaikutukset yhteiskuntaan ja kansantalouteen on käsittämätön.
        Änkyröiden vastaus tietysti on, että mitäs vastustatte meitä. Se oikeastaan tuo esiin homman koko luonteen – ei ole kysymys lakkoilusta vaan kiristyksestä ja yhteiskunnan terrorisoimisesta.
        Onneksi ay-liike ajaa itseään loppuun aika kovallakin vauhdilla. Jäsenmäärä laskee ja eronneet nauravat partaansa, kun saavat käytännössä YTK:sta kaiken saman kuin änkyräliitoistakin.

  • Nimetön

    Nyt mentiin askel oikeaan suuntaan irtisanomisen helpottamiseksi pienissä yrityksissä.
    Toivottavasti ay-järjestöt hyväksyvät esityksen ja lopettavat lakkoilun.

    • Nimetön

      Voisitko vähän selventää miten se on uudella lailla helpompaa, kysyy yksi pienyrittäjä.

    • Nimetön

      Eikö tarkoitus ollutkaan helpottaa rekrytointia pienissä yrityksissä? Haluavatko yrittäjät tehdä kaikki työt yksin? Kunnioitettavaa ahkeruutta. Lopputilejä kevyin perustein jakava firma saa huonon maineen, sinne ei halua kukaan hyvä työntekijä töihin.

      • Nimetön

        Kukaan hyvä työntekijä ei saa lopputiliä nyt,
        eikä tulevaisuudessa.
        Tehoton suunsoittaja kylläkin saa tulevaisuudessa varautua lopputiliin ja näin pelastuu yritys ja muut ahkerat työntekijät säilyttävät työnsä, jopa palkankorotuskin on mahdollista.
        Takaisinottovelvoite tietysti hidastaa uusien hyvien työntekijöiden palkkaamista.

  • Nimetön

    Sipilän hallitus voisi irtisanomisen helpottamisen sijasta miettiä, että miten palvelut ja tuotanto organisoidaan niin, että syntyy uusia työpaikkoja. Jotenkin pitäis kannustaa näitä suuryrityksiäkin kuten Nokiaa, joka aikoo ”säästää” 700 miljoonaa osaksi potkimalla pois hyviä työntekijöitä. Se lähes miljardin ”säästö” menee sijoittajien taskuun, jotka parhaillaan miettivät miten voisivat välttää veronsa uusista hulppeista osingoistaan. Sanon varmuuden vuoksi, että tämähän on laillista toimintaa, ettei tarvitse turhaan leimata änkyräksi.

    • Nimetön

      Olet siis sitä mieltä, että työntekijöitä ei saa irtisanoa, vaikka töitä on vähemmän kuin tekijöitä ja alamäki alkaisi nykymenolla?

      • Nimetön

        Suomen Perustuslain mukaan julkisen vallan (tarkoittaa myös Sipilän hallitusta) on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön. Ketään ei saa ilman lakiin perustuvaa syytä erottaa työstä. Perustuslaissa ei sanota, että hallituksen pitäisi helpottaa irtisanomista työstä.

        Esim. Nokian tapauksessa töitä näyttäisi olevan enemmän kuin tekijöitä, mutta ”säästöjä” pitäisi repiä työntekijöiden selkänahasta, jotta sijoittajat saisivat lisää voittoja. Puhutaan tuhansien työpaikkojen karsimisesta. Odotettavissa on kuitenkin, että uuden sukupolven (5g) tekniikan käyttöönotto alkaisi jo tämän vuoden aikana. Tämä viittaisi pikemminkin kysynnän nousuun kuin alamäkeen.

  • Nimetön

    Suomeen pitäisi saada laki, joka kieltäisi sellaisen hallituksen, mikä tahallaan aiheuttaa poliittista lakkoilua. Kuten tämä nykyhallitus sai aikaiseksi.

    • Nimetön

      Poliittinen lakkoilu pitäisi kieltää tai ainakin rajoittaa rajusti.

      • Nimetön

        Ei tarvisi poliittista lakkoilua kun hallitus osaa työnsä. Nytkin lakkoilu loppu, kun hallitus huomas oman typeryytensä.

  • Nimetön

    Hallitus onnistui muutamassa päivässä löytämään ratkaisun, johon etujärjestöt ei pystyneet puolentoista vuoden väännön jälkeen.

    • Nimetön

      Hallitus onnistui aiheuttamaan muutamassa viikossa melkoiset tappiot kansantaloudelle ja myrkyttämään yhteiskunnan ilmapiiriä käsittämättömällä toilailullaan tarpeettomasta irtisanomisen helpottamisesta. Vaihtoon tuollainen osaamaton ja pelkkää vahinkoa aiheuttava porukka.

      • Nimetön

        Keväällähän tuo vaihtuisi, jos väki vain kävisi äänestämässä.

      • Nimetön

        Hallitus on luonut yli 100 000 työpaikkaa, ei onnistu demareilta eikä ay-liikkeeltä, päinvastoin.
        Demareiden luomat työpaikat ovat aina syntyneet julkiselle puolelle hallintoon, ei tuottavaan työhön. Ympäristöministeriö oli takavuosina täynnä demareiden suojatyöpaikkoja, kalliiksi tuli veronmaksajille.
        Samoin lakkoilu, tappiota syntyy syyttömille osapuolille ja lopulta laskun maksavat työntekijät itse.
        Paperiliitto änkyröi 2000- luvun alkupuolella, omistajat siirsivät tuotantoaan vakaampiin olosuhteisiin ulkomaille. Oletteko kuulleet paperiliiton osallistuvan viime vuosina työtaisteluihin?

      • Nimetön

        7:01 Kun Stora Enson Jouko Karvinen sulki Kemijärven sellutehtaan ei kyseessä ollut lakkoilu. Vaan firman tyhmyys! Yleisesti, paperitehtaitten siirto johtuu nopeakasvuisen puun perässä ravaamisesta. Ja paikallisesta orjatyövoimasta. Se on markkinatalous joka niitä työpaikkoja luo ja tuhoo. Hallitukseen hyvyys punnitaan siinä miten kohdataan ne ihmiset, jotka sen työpaikan menettävät. Nykyhallitus murjoo myös eläkeläisiä!

      • Nimetön

        Paperiliitto on AKT:n ohella ollut kaikkein räikein esimerkki kiristämisestä. Pieni joukko käytännössä sanelee palkkansa ja työehtonsa.
        Paperiliitto sai metsäteollisuuden siirtymään ulkomaille.
        Toivottavasti satamat saadaan automatisoitua siihen mittaan, että AKT:läisiltä saataisiin kiristyskahva hiukan lyhyemmäksi.

  • Nimetön

    Nykyhallitus on ollut hyvä eläkeläisille ja kunnallisen perusähennyksen alarajan nosto perantaa edelleen eläkeläisten taloutta.
    Miten olisikaan asiat 07:42, mikäli Sipilän hallitus olisi kuunnellut opposition neuvoja ja jättänyt työllisyystoimet hoitamatta?

    • Nimetön

      7:59 Mitä hyvää siinä on, kun hallitus leikkas ensin eläkeläisiltä 300 miljoonaa ja nyt palautti 30 miljoonaa? Sehän oli ryöstö eläkeläisiltä. Perusvähennyksen nostokin tapahtu vasta sitten kun oppositio siihen patisti. Ja aktiivimalli on johtanut monesti ihan kohtuuttomiin leikkauksiin. Sipilän poppoo on vienyt kansan petolliselle syysjäälle. Ihmiset kaipaa demareitten maihinnousua ja teräsjään paluuta turvaan askellusta.

      • Nimetön

        Demareiden maihinnousua ei Suomi kestä. Edelliset demarihallitukset raunioittivat maan ja niitä arpia tässä on korjailtu.
        Työttömyys mm. räjähti käsiin demareiden aikana.
        Demaripolitiikka on kuolinisku Suomelle.

      • Nimetön

        8:26 Siitä on yli 15 vuotta kun Suomessa ollut demari pääministri. Että oikeiston tekemiä raunioita tässä.saa kauhistella. Kansa tietää tämän.

      • Nimetön

        Hallitusko niitä työpaikkoja on luonut 7:01? Kaikki ministeriöt ovat aina olleet täynnä kepulaisia ja muita porvarillisia virkamiehiä. Parhaillaankin Sipilän hallitus puliveivaa sote-ministeriön kansliapäällikön virkanimityksen kanssa. Sen hakuaika päättyy 19.11.2018, mutta viran työt alkavat vasta 1.10.2019! Lähes vuoden päästä! No ei ainakaan vatuloida virantäytössä. Pelkona lienee, että puolen vuoden kuluttua vastuullisemmat päättäjät ovatkin valitsemassa virkaan jotain pätevää.

        2000-luvun alkupuolella änkyröivät metsäteollisuuden työnantajat, eivät paperityöntekijät. Sen kuuluisan seitsemän viikon työsulun julistivat työnantajat, jotka eivät päästäneet työntekijöitä töihin. Julkisuudessa työtaistelua markkinoitiin lakkona. Näin meitä vedätetään!

  • Nimetön

    Kerro miten hallitus leikkasi eläkeläisiltä 300 miljoonaa, kun minun käteenjäävä tuloni on noussut koko ajan.
    Tämä hallitus on nostanut pienituloisten vähimmäispäivärahoja, sekä eläkeläisten tuloja.
    Oppositio ehdottaa vain ansiosidonnaisten etujen ajamista. Yksi esimerkki on yle-veron poisto pienituloisilta.

    • Nimetön

      Vihervasureille aika usein tapahtuu väärin muistamisia sen takia, että heillä ei muuten oikeastaan olisi mitään argumentoitavaa.

    • Nimetön

      Sulla on väärä käsitys. Yksinkertaisesti, se on syynä.
      Et osaa kuvitellakaan, minkälaisia tapauksia voi olla. Et osaa ajatella mitä ryhmiä luetaan mukaan sanalla pienituloinen. Sen paremmin kuin ymmärtää, mitä ja minkälaisia tapauksia sisältyy eläkeläisiin. Kai olet sentään sen verran seurannut, että maksuhäiriorekisteriin on yhä useampia tapauksia joutunut. Eläkkeelle jäädessä kun jo valmiiksi on joutunut kitkuttelemaan tulojensa riittävyyden kanssa. Eläketulolla on käytettävissä aina vaan pienempi määrä rahaa. Kuitenkin esimerkiksi sairastamisesta koituvat kulut ne aina vaan nousevat. On tyhmää ottaa esimerkiksi yleveron poisto, se juuri osoittaa ymmärtämisesi tasoa.

  • Nimetön

    Toivottavasti tulevien vaalien jälkeenkään ei ole demaria pääministerinä.
    Paljon ovat pahaa saaneet aikaan valtiovarainministerinäkin.
    Lupasi Urpilainenkin sata tuhatta uutta työpaikkaa, mutta tulikin vähennystä saman verran, eli 200 000 työpaikkaa demaripolitiikkalla meni pieleen.
    Näitä jälkiä Sipilän johdolla nyt korjailaan.

    • Nimetön

      Suomi on velkaantunut hurjasti oikeistopääministereitten kohelluksen aikana. Ja rehellinen osa kansasta silti kurjistunut.

      • Nimetön

        Niin se juuri päinvastoin, opettele lukemaan tai ymmärtämään lukemaasi.

    • Nimetön

      Muistellaanpa miten kävi 90-luvulla surullisenkuuluisan Ahon-Viinasen porvarihallituksen jälkeen. Työttömiä oli lähemmäs puoli miljoonaa ja yrityksiä oli ajettu konkurssiin tuhatmäärin. Taitavat jotkut yrittäjät vieläkin maksella konkurssivelkojaan. Pankit oli pelastettu veronmaksajien rahoilla. Valtionvelka oli ennätysluokkaa. Senkin konkurssin pelastajaksi tarvittiin silloinkin näitä parjattuja demareita. Lipposen hallitusten aikana luotiin 300.000 uutta työpaikkaa ja luotiin edellytyksiä Suomen uudelle nousulle. Historia toistaa itseään. Aina porvarihallitusten jälkeen tarvitaan demareita maan pelastajaksi.

  • Nimetön

    Kommentoijalle 9.21: Oikeassa olet siinä että pienituloisten asemassa ei ole kadehtimista, oli sitten eläkeläinen tms. Eri asia on miten asioita voidaan korjata, taitetun eläkeindeksin poistaminen mitä muistaakseni Kiljunen(dem.) ajaa kuin käärmettä pyssyyn on täysin populistinen ja epärealistinen hanke. Eläkkeiden jatkuvat indeksikorotukset olisivat niin iso kustannus että systeemi ei sitä kestäisi.
    Sipilä on nostanut pieniä eläkkeitä ja jatkossakin painopiste tulee olla pienituloisten ja vähävaraisten auttamisessa ja se onnistuu ainoastaan silloin kun on mistä jakaa eli kaikki töihin. Työntekijän ei tarvitse olla 100% kunnossa osallistuakseen yhteisen hyvän rakentamiseen, osatyökykyisten työpanos on yhtä tärkeä . Nyt porukkaa makaa kotona tekemättä mitään ja nostaa tukia kun vois olla osan päivää töissä, vointinsa mukaan, näin homma pelaa muualla maailmassa. Ei tule syrjäytyneitä niin helposti.

  • Nimetön

    Suomessa eläkeikää lähestyvät painaa pitkää päivää mutta nuoret masentuneet ne pelaa kotona eikä edes yritä töihin. Ihan vinossa koko yhteiskunta ja kohta kaatuu enemmän kun nyt viimeisiä vuosiaan raatavat poistuu työelämästä.

Kommentointi ei ole käytössä.