Sastamalan Joulutalot -kohteet julkaistu – mukana yli 60 paikkaa

Sastamalan Joulutalot -tapahtuman kohteet on julkaistu www.wanhattalot.fi -sivustolla.

Eri puolella Sastamalaa sijaitsevat Sastamalan Joulutalot avaavat ovensa 2. joulukuuta niin paikallisille kuin muualta tuleville vieraille. Tapahtuma johdattaa joulun tunnelmaan kiinnostavien ja historiaa huokuvien talojen, muiden kohteiden ja kylien kautta.

Sastamalan Joulutalot tarjoavat Katariina Pylsyn mukaan ikimuistoisia ulko- ja sisätilaelämyksiä. Kohteita on yhteensä 66, joista 9 on kirkkoa. Kohteet ovat avoinna pääsääntöisesti kello 12-18 välisen ajan.

”Tarjolla on muun muassa jouluruokia, hevosajeluja, myyjäisiä ja muita jouluelämyksiä. Lauletaan, iloitaan ja nautitaan”, toteaa tapahtuman puuhanainen, maaseutujohtaja Pylsy.

Poimintoja

  • Nimetön

    Näyttää tapahtuman luonne muuttuneen markkinatapahtumaksi jolla ei ole mitään tekemistä vanhojen talojen kanssa.

    • idea vesittyi

      ihan on samaa joulumarkkinaa kuin joka paikassa muuallakin

      osta osta

    • Meen mukaan

      Vanhat talot kierroksella oli huomattavan paljon ulkopaikkakuntalaisia (onneksi). On hienoa, että Katariina tekee näin hienoa Sastamalan markkinointia. Maaseutu ja muutama keskustan kohde osoittavat kuinka hieno kotiseutu on. Tuo joulu on muutenkin nykyisin markkinajuhla. Ei mielestäni mitenkään haittaa vaikka teemme siitä tällaisen hieman paikallisemman tapahtuman.

      • Nimetön

        Mee vaan mukaan jos sua ei haittaa että joulun markkinajuhlasta on tässä tehty hieman paikallisempi markkinajuhla

        Mää en mee koska joulun markkinajuhlaa saan aivan tarpeekseni kotiseudullakin, ilman tätä uutta elämystapahtumaa

  • Joulumarkkinat

    Listan katsottua mietin että hienon idean ovat nyt kaapanneet kaikensortin kauppiaat.

    Eikö näin hyvää ’wanhat talot’ tapahtumaa olisi kannattanut suojella messumenolta?

    Harmi.

    • Nimetön

      Olisi kannattanut. Kun en halua vanhaan talooni mitään myyntitouhua, en ole mukana enää seuraavassa Wanhat Talot tapahtumassa kilpailemassa markkinamiesten ja -naisten kanssa. Tuntuu ikävältä, että 1800-luvun talon kanssa joutuu kisaamaan kirpputorien ja krääsäkauppojen kanssa. Palaan tapahtumaan sitten, kun uusille taloille on oma 70-luvun Hometalot tapahtumansa ja kirpputorit myyvät kaatopaikkakuormansa omin avuin.

      • Krääsä karsiutuu

        Ikävää minustakin tämä muutos krääsämessuiksi.

        Mutta se hyvä puoli tässä on, että ainakin minun mielestäni poistuvat lopullisesti ne Wanhat tai vähemman vanhat talot, jotka sitten kumminkin vain itseään/tuotteitaan myyvät.

        (Minulla itselläni 1800-luvun lopussa rakennettu talo. Ujona ihmisenä en halunnut osallistua Wanhat Talot, mutta missään nimessä en tälläiseen joulumarkkinaan. Tosin, ei meillä mitään kamaa kyllä ole kaupankaan. )

    • Nimetön

      Harmi, alun pitäen ihana idea

      Nyt van ”ostakaa”

      Ei se Wanhat Talot tätä koskaan tarkoittanut

  • Nimetön

    Kyllä niissä jaoulutaloissa jotain ohjelmaa on kiva olla. Kun jokaiseen ei riitä kuoroa tai edes duoa niin jonkinlainen myyjäistapahtuma on ihan hyvä myös. Pakko ei varmaankaan ole ostaa mitään. Joulukuun alussa on vähän aktiviteetteja joita ulkoilmassa tehtäväksi voi suunnitella ainakaan etukäteen. Saattaa olla vaikka lumimyrsky silloin.
    Kirpputoria tuskin pystytetään mihinkään eikä krääsääkään liene harmiksi asti jaloissa-
    Hyvä Katriina kun ideoit! ei niitä liikaa täällä sastalmassa ole.

    • Nimetön

      Joulu ei ole markkinajuhla. On aika kamalaa, jos ajattelee ostamisen tekevän joulumielen.

  • Nimetön

    Ajatelkaas, jos on kurakeli, vettä sataa, tai lunta tupruttaa sakeasti tai paukkuu 30 asteen pakkanen. Miltä näyttää joulutalojen puitteet ja paljonko menee lämmitykseen? Ihan oikein, että saavat edes vähän vaivanpalkkaa. Päästäisittekö itse sisätiloihinne tuollaista väkimäärää. Kiitos Katariinalle ja kaikille mukana oleville. Tuotte Sastamalan taas kerran koko Suomen tietoisuuteen. Ottakaa oppia ja turhat pulinat pois. Taas turhasta jäkätetään.

    • Päästäisittekö itse sisätiloihin tuollaista väkimäärää

      Varmasti päästäisin jos olisin kauppias! Ja liikeyrityksiä noista *joulutaloista* suurin osa on. Osaan Lahjatalo Puntaloon ja Tyrvään Kirjakauppaan ilman joulutaloiluakin.

    • Nimetön

      ¨¨¨¨Tuotte Sastamalan taas kerran koko Suomen tietoisuuteen.¨¨¨

      No ehkei nyt sentään koko Suomen

    • Nimetön

      Ei käy kiistäminen, Katariina ja porukkansa on paras. Mutta jämäkkyyttä tarvittais lisää, ettei pisnesmiehet ja -naiset pilaa hyviä ideoita.

  • Mummi ja nuorisoni

    Tulemme kyllä joulutaloihin Huittisista oikein mielellään. Kiva kun järjestetään. Hyvä idea! Kesäkierroksellakin nautimme taloista ja kiva oli ku oli myytävääkin! Ja kaikki maistui, tosi iso kiitos!!

Kommentointi ei ole käytössä.