“Näistä riittää iloa pitkäksi aikaa” – lelulahjoitus lämmittää Huittisissa

LähiTapiola Lännen Merja Niemi testasi neuvolan uusia leluja yhdessä Aada ja Kasper Sjöblomin kanssa. Kuva: Tiia Sjöblom.

Uutta perhekeskusta remontoitiin Huittisissa pitkin viime vuotta. Remontti valmistui juuri ennen vuodenvaihdetta ja aivan joulun kynnyksellä neuvolassa koettiin iloisia hetkiä, kun Huittisten Pelastakaa Lapset ry ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Huittisten paikallisyhdistys piipahtivat tuomassa ison kasan uusia leluja lasten leikittäväksi.

”Lelut ovat peräisin kesällä järjestettyjen Lauhan lähiruokafestareiden lastentapahtumasta”, Huittisten PeLan puheenjohtaja Maria Kankaanranta kertoo.

Kankaanrannan mukaan kaikille oli alusta lähtien selvää, että festarien jälkeen lelujen sijoituspaikka tulisi olemaan neuvola.

”Näin leluista riittää iloa pitkäksi aikaa eri-ikäisille lapsille. Tällä tavalla lelut ovat myös yhdistysten ideologioihin pohjautuvassa paikassa, sillä ne tavoittavat mahdollisimman monta huittislaista lasta.”

Lahjoitetuissa leluissa näkyvät Lähiruokafestareidenkin henkeen kuuluneet ekologisuus, aito tekeminen, ruoka ja perinteet.

”Leluissa on paljon ruokaan ja sen laittamiseen liittyviä esineitä. Koska oltiin ruokafestareilla, niin tottahan ruokaa piti laittaa myös leikkikeittiössä”, Kankaanranta perustelee.

Lastentapahtumaa tukeneen LähiTapiola Lännen avustuksella hankitut puulelut tulevat ilahduttamaan neuvolassa vuosia ja satoja leikkijöitä.

”Lelut on valmistettu kumiteollisuuden hukkapaloista. Kun puu ei enää kelpaa kumiteollisuuden käyttöön, se jalostuu leluksi. Ekologisuus on huomioitu myös esimerkiksi siinä, että lelut värjätään luonnonmukaisilla väreillä”, Kankaanranta hehkuttaa.

Tuhansia leikkikertoja kestävät puulelut olivat Kankaanrannan mukaan hänen ”älliään”, mutta ajatus on kerännyt kiitosta myös neuvolasta.

Vaikka lahjoituksen taustalla ovat PeLa ja MLL, Kankaanranta korostaa, ettei lahjoitettavaa olisi, elleivät he olisi saaneet mukaan sponsoria.

”Jos LähiTapiola Lännen Merja Niemi ei olisi innostunut ajatuksesta, olisimme joutuneet keräilemään lelupisteen tavarat omista nurkista ja palauttamaan ne sinne. Tuntuu todella kivalta, että vaikka tapahtumasta on jo vierähtänyt tovi, osa siitä jää ilahduttamaan neuvolassa vielä vuosiksi.”