Läheistenpäivä Huovinrinteellä – “Päivä kerrallan pitää mennä”

Eetu Laitila sai läheistenpäivänä vieraikseen pikkuveljensä Niko Laitilan (oik.), isänsä Mika Harjulan, isän vaimon Emmi Harjulan sekä pikkusiskonsa Iidan ja Jaden.

Maanantaina 7. tammikuuta palveluksensa aloittaneiden varusmiesten läheiset täyttivät Porin prikaatin Säkylän varuskunnan lauantaina. Huovinrinteellä oman alokkaansa palveluspaikkaan tutustui varovaisestikin arvioiden satoja vanhempia, sisaruksia, tyttö- ja poikaystäviä sekä muita läheisiä.

Perhekunta Harjula & Laitila oli saapunut tervehtimään Eetu Laitilaa Sastamalan Vammalasta.

“Ihan hyvä fiilis on, mutta kyllä kai sitä mieluummin kotona olisi. Ei mitään koti-ikävää ole, mutta tekisin mielelläni töitä”, tuumi Konepaja Survonen Oy:ssä työskentelevä Eetu.

Ensimmäinen palvelusviikko ei ollut tuonut mukanaan suuria yllätyksiä, sillä Laitila kertoi pukeutuneensa armeijan vihreisiin avoimin mielin.

“Ei ollut ennakko-odotuksia, enkä oikein osaa ajatella tulevaakaan. Elän mieluummin päivän kerrallaan.”

Edes aikaiset aamuherätykset eivät olleet rassanneet, sillä Laitila laskeskeli saavansa nukkua tuvassa jopa pidempään kuin arkena omassa sängyssään.

Kotona Eetun poissaolo on huomattu.

“Pikkusiskot ovat ihmetelleet, missä Eetu on. Sitten vanhempi, 2-vuotias Jade on muistanut että ai niin, Eetu on aameijassa”, naurahti Emmi Harjula.

Eetun isälle Mika Harjulalle vierailu varuskunnassa nostatti vanhoja muistoja mieleen.

“Kävin oman armeijani Niinisalossa, mutta Säkylän sotkussa muistan istuneeni 90-luvun alkupuolella. Kyllä moni asia on muuttunut; sekin, että vessoissa on nykyään ovet”, hän virnisti.

Koko jutun voit lukea keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä. 

 • avatar Ylikorpraali

  Suomen puolustusvoimat on nykyään pelkkä muodollisuus mitään käytännön merkitystä sillä ei ole .

  • avatar Nimetön

   Mihinkä käytäntöön viittaat?
   Aika tarkkaan tiedän aliupseerin äitinä, mikä on armeijan merkitys ja hyöty nykynuorisolle! Olen sitä nyt puoli vuotta tiiviisti läheltä seurannut! En tiedä mikä itselläsi on kirjoituksesi perustana?

 • avatar Nimetön

  Yleisellä tasolla voisi todeta, että ilmavoimissa ainakin perinteet jyllää – juopotellaan. Etenkin herrat, ja sitten rähistään kännipäissään. Jatkosodassa oli saksalaisten pervitiini piristeenä. Onko nykyään varuskunnissa enää näitä juottoloita – upseerikerhoja?

 • avatar Minttulikööri

  Jos uskoo joulupukkiin niin uskoo varmaan myös puolustusvoimiin .

Kommentointi ei ole käytössä.