Ravintola Hovipiika sai jatkajan – ”Jatkossakin burgeria ja pihviä”

Piritta Puonti ryhtyy luotsaamaan Ravintola Hovipiikaa Sastamalan Vammalassa. Kuva: Puontin Facebook.

Ravintola Hovipiika on saanut uuden omistajan. Yritystä viisi vuotta luotsannut Ari Mäkinen on myynyt liiketoiminnan Piritta Puontille, jonka omistukseen Hovipiika siirtyy virallisesti kuun loppuun mennessä.

”Sitten, kun anniskeluluvat tulevat. Kauppakirjat kirjoitettiin perjantaina”, Puonti vahvistaa.

Hovipiian ovet ovat olleet keittiöremontin vuoksi säpissä joulunaluspäivistä, mutta hommat alkavat olla siinä mallissa, että asiakkaita palvellaan taas ylihuomenna perjantaina.

”Arska avaa ovet vielä pariksi viikoksi omissa nimissään ja minä jatkan sitten, kun lupa-asiat ovat selvät”, uusi yrittäjä tarkentaa.

Pitkä kokemus alalta

27-vuotias Puonti on kotoisin Huittisista ja työskennellyt 7,5 vuotta alan hommissa Brewer’s Pubissa sekä Huittisten Keila- ja Pelihallilla.

”Alun perin minun piti mennä vain hetkeksi hommiin Breween, mutta ala vei mukanaan. Olen kouluttautunut oppisopimuksella kokiksi, ja viimeksi työskentelin Brewer’s Pubin kanssa saman katon alla olevassa linja-autoaseman kahvilassa lounaskokkina.”

Myös Hovipiiassa yrittäjän tapaa todennäköisimmin keittiöstä.

Ravintolassa työskennelleet kaksi vakituista työntekijää jäävät Puontin palvelukseen. Heidän lisäkseen yrittäjä on palkannut kaksi uutta työntekijää.

”Aukioloajat on tarkoitus pitää lähes ennallaan. Arkisin venytämme aukioloa kello 19 saakka, jotta ihmiset ehtivät töiden jälkeen syömään. Viikonloppuisin ajat säilyvät ennallaan, eli perjantaina ja lauantaina palvellaan iltakymmeneen ja sunnuntaisin iltakuuteen.”

Hovipiian ruokalistan Puonti aikoo säilyttää pääpiirteittäin samana, mutta tuoda annoksiin omaa kädenjälkeään.

”Meiltä saa jatkossakin burgeria ja pihviä, ja lounas palvelee tuttuun tapaan arkipäivisin”, hän lupaa.

Puontin mukaan Hovipiika on ollut aina suosittu lounaspaikka.

”Toivon mukaan asiakkaat löytävät pienen kiinniolon jälkeen meille takaisin.”

Hommat tutuiksi työn kautta

Piritta Puonti työskenteli Hovipiiassa loppuvuoden. Hän on tyytyväinen ajan antamaan käytännön kokemukseen.

”Siitä on saanut kyllä ammennettua paljon. Lisäksi Arska on ollut hyvänä tukena paperi- ja muissa asioissa, sillä uutta asiaa tulee koko ajan.”

Nyt toteutettu keittiöremontti ei jää ainoaksi uudistukseksi ravintolassa, vaan Puonti aikoo tuoda omaa ilmettään myös salin puolelle.

Ravintola-ala liittyy vahvasti myös naisen harrastukseen, Korpun Grilliin, joka on jo muutaman vuoden ajan avannut ovensa pop up -henkisesti ravintolapäivinä. Yhden päivän ravintola on perustettu muun muassa Honkolan koululle Keikyään.

”Olemme hankkineet myös grillivaunun, joka toivottavasti tulevaisuudessa saataisiin liikkeelle”, paljastaa Puonti.

Jyrki Sukula teki Hovipiiassa kasvojenkohotuksen muutama vuosi sitten. Ravintolan keittiö on remontoitu uuden omistajan toimesta, mutta salia päivitetään tuonnempana. Kuva: Hovipiian Facebook.

Poimintoja

  • Nimetön

    Toivottavasti Arska kertoi myös alveista. Ne näyttäs hänellä itellään jääneet maksuun.

  • Nimetön

    Samaa mieltä. Nimi vaihtoon, samoin ruokalistaan päivitys. Nykyisellään se on tylsä. Kannattaa ensin alkuun palata siihen, mitä se oli Sukulan jälkeen. Sitten vaihtaa sitä pari kertaa vuodessa. Ja se listan päivitys ei saisi mennä niin, että vaihdetaan tuoreet ainekset eineksiin, vaihdetaan joka annokseen samat lisukkeet jne. Tsemppiä Pirittalle, kyllä siitä vielä hyvän saa.

  • ...

    Tuhoon tuomittu asia jatkaa ja pidentää aukioloa.. Ei ihmiset töiden jälkeen lähde vetämään kallista annosta listalta.. Mutta ei yrittänyttä lannisteta eikö sellainen sanonta ole..

    • Nimetön

      On kallista…..jos vertaat Saarioisten laatikoihin mitkä ostat varustettuna punaisella hintalapulla,vali vali….syöt sen kylmänä kun sähkökin on kallista mutta silti äänestit Kataista,kokoomuslainen kun olet!

  • Nimetön

    Jos lounasasiakkaita haluat niin laita nyt hyvä ihminen sitten kaikki uusiksi, salaatti ei tarkoita salaatinlehtiä, kurkunsiivuja ja tomaatin paloja. Sukulan jälkeen oli hetken asiat kunnossa.

  • Ei kateellinen

    Kateusko lie vai mikä estää tsempata uutta yrittäjää!! Nostan hattua kun joku täällä yrittää!

    • Nimetön

      Se on tyrvääläisten helmasynti.
      Itse kun ollaan täysin kyvyttömiä mihinkään, niin voihan sitä ainakin toivoa, ettei muutkaan pärjäisi.

    • Nimetön

      Kateus tietenkin. Ei VAMMALAAN uskalla muut tulla yrittämään, kuin Huittislaiset. Täällä haukutaan kaikki ketä yrittää ja vielä pahemmin ne ketkä menestyy.
      JL

  • Nimetön

    Huomaa että ollaan vammalassa jos joku yrittää tai tekee jotain niin heti mollataan Ilmankos täällä ei oo edes uimahallia MUTTA KOVASTI ONNEA UUDELLE YRITTÄJÄLLE

  • Nimetön

    Hienoa, että yritetään! Toivoisin kyllä uuden omistajan myötä myös uutta listaa ainakin pääruokien suhteen. Sekä lisää kunnon salaatteja, joissa runsaasti täytettä 🙂

  • Nimetön

    Tuosta Vammalan valittajat ry:stä voisi pikkuhiljaa päästä eroon…
    Hienoa kun joku tekee jottain tässäkin kaupungissa.Tsemppiä!!

  • Nimetön

    Onko lukutaidon puutetta vai ÄOn vähyyttä mutta ei täällä kukaan ole mollanut tai morkannut. Lähinnä vinkkejä siihen miten saisi esim minut sinne asiakkaaksi uudestaan.

  • Nimetön

    Tosi hyvä että jatkaja löytyi ja että arkiaukioloajat pitenee. Kesäisin ja loma-aikoina Vammalassa käyvänä harmitti, kun kesälläkin oli arkisin auki vain lounasaikaan. Tulee jatkossakin käytyä aina kun vierailee kotopuolessa.

    • Tuntematon

      Saman tarjonnan vähyyden huomasin kesällä sunnuntai-iltapäivisin poikkeillessani Vammalan keskustassa. Vaihtoehdot olivat kauniin maiseman omaava grillikahvila ja ylellisemmän miljöön omaava brunssi, mihin oli vaikeuksia mahtua pöytävarauksetta.

  • pubi auki klo 9

    Ihan hyvä että jatkaja löytyi. Mutta miksi et kokeilisi avata jo klo 9 aamulla. Tällä hetkellä sille voisi olla tilausta sillä pubin puolelle saattaisi löytyä asiakaskuntaa heti aamusta. Vähän väliseinää eteen niin se porukka ei häiritse lounasruokailijoita. Kannattaisi ainakin kokeilla.

  • Nimetön

    Paljon onnea uudelle yrittäjälle! Ikävä lukee usein tollasta negatiivista kirjotusta. Se ei helppoa oo ja kilpailu on kovaa. Arskalle tsempit jatkoon!

  • Nimetön

    Tsemppiä uudelle ravintoloitsijalle! Lounaalla useammin kanaa ja kalaa, sekä hieman lisää potkua salaattipöytään niin hyvä tulee.

  • Tuntematon

    Ei mitään bulsu baareja tyrväälle aamulla.ei kukaan mee toimistoista lounaalle

    • Nimetön

      Kyllä täällä kylässä olis mukava kun joku paikka aukeis 9 aikaan missä vois oluen nauttia ei se tarkota heti että olis puliukkoja täynnä

    • Nimetön

      Kaikki raha mikä kassaan kilahtaa on samanarvoista, tulee se sitten aamukaljoista tai toimistotytön lounaasta. Sulle liiketoiminta on kommentista päätellen tuntematon asia. Paras pysyä siellä kotona kitisemässä.

  • ulkopaikkakuntalainen

    hei Piritta muista myös brändätä ittes tuleville asiakkaillesi, älä jumitu vain keittiöön hellan ääreen! Jos onnistut saamaan toimivan menuun salin puolelle, muista myös esiintyä ajoittain edustavasti asiakkaitesi keskuudessa tyytyväisyyttään tiedustellen! Sellainen toimii täällä maaseudulla. Parhaassa tapauksessa teitä kumpaakin tullaan rakastamaan paljon. Niin Sinua kuin tekemääsi ruokaakin! Onnea yrityksellesi!

  • Nimetön

    Vammalassa on se ongelma että jos mennään ”ulos” syömään niin se tarkoittaa jotain makkaraperunoita. Hinta edellä joka paikkaan. Nimen vois vaihtaa pukinsarveksi jos mahdollista.

  • Nimetön

    Lounaslistaa voisi uudistaa myös erikoisruokavaliomerkinnöillä varustamisella. En ole kertaakaan käynyt lounaalla, koska gluteenittomuus ei ole ollut tiedossa listaa katsoessani.

  • Nimetön

    Aamulla 9 auki, halpaa 3e tuoppi kaljaa, Irwini soimaan ja kaikki kaljaveikot tappamaan aikaa. Sama asiakaskunta kuin Napoleonissa, Vammalasta puutuu halpakalja paikka.
    Ja ruokailulle runsas kotiruoka noutopöytä, täyttävät ruuat ja runsaat salaatit, tyyliin rekkamies/ raksamies baari. Se on mikä menestyy ja Vammalasta puuttuu.

  • Nimetön

    Ruokalistan uusiutumista odottelen. Muuten ei ole minkäänlaista syytä käydä. Joku ’oma kädenjälki’ tai pieni hienosäätö ei riitä mihinkään, niin kauan on lista ollut sama. Muuten kyllä onnea uudelle yrittäjälle!

  • Nimetön

    Onnea Piritta!
    Nimenvaihto on paikallaan.
    Jos Pukkari ei käy, niin Tyrvään Ruoka ja Juoma on hyvä.

  • Nimetön

    Onnea toivotan minäkin. Paikan nimen voisi kyllä vaihtaa ja ruokalistaa uudistaa.

  • Piritta Puonti

    Kiitoksia kaikista tsempeistä ja palautteista/vinkeistä! Mielelläni otan kaikkia kehitysideoita vastaan – saa laitella henkilökohtaisesti facebookissa viestiä tai tulla naamatusten jutulle hetikun perjantaina saadaan ovia auki

  • Nimetön

    Nimi Pukinsarveksi. Oluena Tyrvään Portteri.
    Lähiruokaa ja juomaa. Onnea uudelle yrittäjälle.
    Pidätkö myös Juhla palveluita. Synttärit tulossa. Etsin hyvää ja huokeaa ruokapaikkaa noin 40 hengelle.
    olisi kiva tietää mitä Menut sisältää ja niiden hinnat per henkilö. Juhlat toukokuun alkupuolella.

  • Nimetön

    Lämmitys kuntoon ettei tartte toppatakki päällä syärä.Muuten kiva paikka ja hyvät murkinat.

  • Nimetön

    Kiitos Arskalle ja onnea uudelle yrittäjälle. Lounasruokaan en ole ollut viimeisten kuukausien aikana tyytyväinen mutta ikinä en oo tuolta huonoa pihviä saanut listalta. Hyvä että löytyi uusi jatkaja kivalle paikalle. Ja listan päivitystä kaipaan minäkin vaikkei kaikkee tartte laittaa uusiksi. Bataattiranskalaisia joo myös.

  • Nimetön

    asiallinen ruokalista,ei mitään erikoisuuksia niin kyll’ se siitä

  • Nimetön

    En muista, että oliko edellisen omistajan aikaan kasvis- vai vegaanihampurilainen, mutta jompikumpi oli ja nyt ko. vaihtoehto näkyy häipyneen ruokalistalta. Aika konservatiivista ja ilmastonmuutoksesta piittaamatonta touhua.

Kommentointi ei ole käytössä.