Liikunnanohjaaja hakee haasteita Huittisista

Riikka Kuusiniemen työtehtäviin kuuluu muun muassa vesijumppien vetäminen Huittisten uimahallissa.

1. Kuka olet?
Riikka Kuusiniemi, 31-vuotias liikunnanohjaaja Harjavallasta. Positiivinen ihminen, joka nauttii työstään. Yleensä, jos minua ei näe, niin ainakin kuulee. Perheeseeni kuuluu aviomies sekä kaksi karvaista: koira ja kissa.”

2. Olet juuri aloittanut Huittisten kaupungin erityisliikunnanohjaajana. Mitä työsi pitää sisällään?
”Ohjailen ja suunnittelen uusia erityisliikuntaryhmiä, teen työvuorolistoja ja auttelen uuden liikuntahallin valmisteluissa. Lisäksi olen myös mukana liikuntahankkeissa.”

3. Miten päädyit erityisliikunnanohjaajaksi?
”Kävin lukiota Levin alppilukiossa, koska kilpaurheilin alppihiihdossa. Siellä päähäni iskostui, että haluan tulevaisuudessa tehdä myös työtä urheilun ja liikunnan parissa.
Niinpä kävin Vierumäellä Haaga-Helian liikunnanohjaajan AMK-koulutuksen.”

4. Mikä sai sinut hakemaan töihin juuri Huittisiin?
”Kaipasin uusia haasteita liikunnanohjaajan työhöni ja tuntui siltä, että erityisliikkunnanohjaajan työ olisi seuraava haaste työelämässäni.”

5. Millaiseen suuntaan haluaisit viedä huittislaista erityisliikuntaa ja millaisia suunnitelmia sinulla on tulevan kevään varalle?
”Haluaisin luoda Huittisiin vieläkin monipuolisempaa erityisliikuntaa. Tällä hetkellä on suunniteilla uusia ryhmiä, joilla kaikilla on eri kohderyhmä. Ryhmiä aletaan kokeilla helmikuussa, kun saamme uuden hallin käyttöön.”

6. Mikä on paras lapsuusmuistosi?
”90-luvun alussa oli lama-aika ja isäni oli lomautettuna, vietin siis isän kanssa lapsena paljon aikaa. Parhaita hetkiä oli, kun lähdimme päivisin kiertelemään sukulaisia yhdessä isäni kanssa ja auton radiossa soi uusi Joel Hallikaisen kasetti, ei voinut lapsi olla tyytyväisempi.
Ei erityisemmin yksi niistä retkistä, vaan kaikki olivat parhaita.”

7. Jos saisit jonkun erityisvoiman, minkä valitsisit ja miksi?
”Olisi kiva osata lentää, pääsisi näkemään uusia paikkoja ja olisi joka paikassa nopeasti, jolloin aikaa riittäisi muuhun kuin siirtymiin.”

8. Ketä henkilöä ihailet ja miksi?
”Isää ja äitiä ihailen. He ovat kasvattaneet kolme hyvillä arvoilla varustettua lasta ja tukeneet toisiaan jo lähes 40 vuotta.
Molemmat ovat uutteria työntekijöitä ja ystävällisiä ihmisiä toisille. Toivottavasti pystyisin elämään heidän opettamiensa arvojen tavalla.”

9. Mikä on parasta Huittisissa?
”Olen ollut vasta hieman yli kaksi viikkoa töissä täällä ja aikaisempi kokemukseni on vähäinen Huittisista. Kyllä uusi liikuntahalli näyttää todella hyvältä, joten se ainakin taitaa olla niitä parhaita puolia.
Toki myös huittislaiset ovat ystävällisesti vastaanottaneet minut kaupunkiin.”