”Kaikki työ kelpaa” – Kesätyötorilla satoja nuoria

Kesätyötori sai nuoret liikkeelle.

Keskiviikkona järjestetty Sastamalan oma rekrytapahtuma, Kesätyötori, toi työnantajat ja työtä etsivät yhteen jo neljännen kerran.

Kaupungin yritysasiamies Tanja Aarnikuru oli syystäkin tyytyväinen.

”Viime vuonna työnantajien pisteitä oli 12, tänä vuonna 18. Ihanasti on vipinää, nuoret ovat olleet aktiivisia, kyselleet ja kierrelleet. Täällä on käynyt tähän mennessä jo yli 450 nuorta”, jutteli Aarnikuru iltapäivällä kahden aikaan.

Säästömarketin pöydän takana Maarit Kangasniemi ja Tuija Koskinen olivat hyvillään tapahtumahulinasta, mutta vielä hieman odottavalla kannalla.

”Haemme Huittisiin ja Häijääseen molempiin kahta työntekijää. Kassatyössä olisi hyvä olla vähintään 17-vuotias ja sen ikäisiä ei vielä ole käynyt kovin montaa hakemusta jättämässä.”

Tapahtuma sai kaksikolta kehuja.

”Nuoret ja työtarjonta kohtaavat. Hyvä että keskustan ulkopuolelta on järjestetty tänne kuljetuksia. Mukava tavata hienoja ja rohkeita nuoria, toivottavasti myös yläasteikäisille löytyy työmahdollisuuksia.”

Millainen henkilö sitten saa Säästömarketista kesätöitä?

”Iloinen, reipas ja tyyppi, jolla on sellainen asenne, että on intoa oppia uutta. Kaupan alalla on paljon muitakin tehtäviä kuin kassatyö, joten kesäpesti voi johtaa vaikka työuraan. Moni meillä kesätöissä ollut on jäänyt meille kokonaan tai osa-aikaiseksi. Onhan se mukavaa opiskelijallekin saada lisätienestiä”, Kangasniemi vinkkaa.

Tuija Koskinen ja Maarit Kangasniemi odottivat lisää työhakemuksia. Kuva: Pauliina Vilenius.

Kenties Säästömarketin väki sai neljä hakemusta lisää, sillä Vexve Areenalle astelivat Vammalan lukiota käyvät Ville Kaapu, Leena Lehtinen, Mikael Myllyoja ja Vilma Pylkkänen.

Ville kertoi tehneensä aiemmin klassisia ruohonleikkuuhommia, Leenalla on kokemusta ravintola-alalta ja Vilma on työskennellyt Hopun vanhainkodilla sekä seurakunnalla. Vaikka työkokemusta on jo tietyiltä aloilta karttunut, he ovat avoimina kesätyön suhteen.

”Meille kelpaa työ kuin työ, pääasia että jonkun homman saa. Täällä on helppo kysellä suoraan työnantajilta millaisia tehtäviä heille on tarjolla”, he kommentoivat.

Kesätyömahdollisuuksia tapahtumassa tarjosivat Säästömarketin lisäksi muun muassa 4H, Esperi Liekolakoti, Esperi Toimintakeskus Oivapaja, Finnpelti, Hesburger Sastamala, Opteam, Sastamalan kaupunki, Sastamalan seurakunta, Teknikum ja Vexve.

Lisäksi Avointen työnantajien verkosto järjesti tapahtumassa paneelin, jossa työnantajat vastasivat nuorten esittämiin kysymyksiin.

Ville Kaapu, Leena Lehtinen, Vilma Pylkkänen ja Mikael Myllyoja olivat avoimin mielin työnhaussa. Kuva: Pauliina Vilenius.
 • avatar Koululainen

  Miksei tuota toria voitu järjestää kellon aikaan jolloin ammattikoulussa kauempana käyvä sastamalalainen olisi voinut sinne ehtiä? Harmittaa kun ei päässyt

 • avatar Urjalan kunta

  Urjalan kunta on Pirkanmaan sairain työnantaja .
  Työntekijöitä on työpaikkakiusattu ja työsyrjitty sairauslomalle ja irtisanottu sairauslomaan vedoten , jättäen uhrit perheineen heitteille .

 • avatar Nimetön

  Hienoa että nuoret ovat kiinnostuneita löytämään töitä. Kiva kun tälläisiä tapahtumia järjestetään.

 • avatar Nimetön

  siittä nyt sitte esperille pätevää henkilökuntaa hoitaja vajeeseen

 • avatar Nimetön

  vai oli kyytitys,syrjäkyläläisillekkin voisi järjestää kerran kk kyydin vammalaan et pääsis alkoon ja lidliin

 • avatar Nimetön

  Mahtaako tulevaisuudessa työttömyyskorvauksia riittää muille laisinkaan. Nimittäin Nalle Wahlroos jäi Nordeasta työttömäksi. Siinä sitä menee miljoona poikineen Nallen työttömyyskorvauksiin.

Kommentointi ei ole käytössä.