Yritysystäviä messuilta – ”Verkostoituminen on tärkeää”

Panu Niemi (oikealla) vaihtoi kuulumisia Mikko Joonan ja Liisa Vasangon kanssa.

”Aika monesta suusta olen tänään kuullut, etteivät ihmiset ole tällaisesta näyttelytilasta tienneetkään”, kertoo Niemen tehtaiden toimitusjohtaja Panu Niemi Ystävänpäivän Yritysmessujen tohinassa torstaina.

Siinä yksi hyvä syy laittaa tapahtuma pystyyn. Niemen tehtaiden avarissa, kahden kerroksen tiloissa sopii testailla vaikka työtuoleja ja katsastaa uudet pihakalusteet kesää ajatellen.

”Sain idean pienimuotoisista messuista syksyllä. Juttelin siitä Lounean ja kaupungin väelle, ja siitä se sitten lähti. Myös Yeseco ja VMP Varamiespalvelu innostuivat messuista.”

Ystävänpäivänä on hyvä hankkia myös uusia kavereita. Niemen mukaan messuilla verkostoituminen on yhtä tärkeää kuin omien tuotteiden markkinointi. Hän arvelee, että synergiaetuja on mahdollista löytää useiden paikallisten yritysten kesken.

Huonekaluvalmistaja Niemen tehtaiden ja akustiikkatuotteita valmistavan Yesecon yhteistyö hyödyttää molempia. Se on johtanut jopa kokonaan uusien tuotteiden syntymiseen. Yesecon toimitusjohtaja Kalevi Kulonpää esittelee ylpeänä puun muotoisia akustiikkaelementtejä, joissa yhdistyvät toiminnallisuus ja leikkiin kannustava ulkonäkö.

”Olemme kehitelleet monenlaisia kalusteita. Lisäksi suosittelemme toistemme tuotteita messuilla ja tapahtumissa Suomessa ja ulkomailla”, Kulonpää kertoo.

Messuvieraita oli puolen päivän aikaan liikkeellä muutamia, lähinnä kaupungin luottamushenkilöitä sekä yrittäjiä.

Yritysasiamies Tanja Aarnikuru ja elinkeinojohtaja Ursula Lumme esittelivät tapahtumassa Yrityspuisto Sykettä.

Valokuvaus.fi:n yrittäjä Mikko Joona sekä myyjä Liisa Vasanko olivat saapuneet Niemen tehtaille verkostoitumaan ja tapaamaan potentiaalisia asiakkaita.

”Tutkimusten mukaan 50 prosenttia ihmisistä hakee ostopäätöstensä tueksi videoita, varsinkin tuotteiden käyttövideot kiinnostavat”, Joona kertoi.

”Video on tehokas mielikuvien luoja”, komppasi Vasanko.

Panu Niemeä videon tekeminen saattaisi kiinnostaa.

”Tuotteista ja niiden valmistuksesta kertovan videomateriaalin lisäksi olisi hienoa nostaa työntekijöitä ja heidän osaamistaa esille”, hän pohti.

Tiedä mitä yhteistyökuvioita Nimen tehtailla tänään vielä syntyykään. Messut jatkuvat Teollisuuskadulla kello 18 saakka.

Yesecon Kalevi Kulonpää kertoi messuvieraille viime vuonna saadusta tunnustuksesta: yli 15 000 arkkitehtia äänesti yrityksen akustiikkalevyn vuoden tuotteeksi.

Kommentointi ei ole käytössä.