Uimahalli puhutti kansanedustajien vaalipaneelissa – “Jos Pertti lupaa, niin uimahalli tulee”

Arto Satonen, Pertti Hakanen ja Ilmari Nurminen.

Sastamalan kansanedustajien torstai-iltana järjestämässä vaalipaneelissa löytyi yhteisymmärrys monessakin asiassa, sote-kysymyksissä ja työllisyyden hoidossa sosialidemokraattien Ilmari Nurminen oli odotetusti kokoomuksen Arto Satosen ja keskustan Pertti Hakasen kanssa eri linjoilla.

Nurminen ilmoitti, että porvarihallituksen sorvaaman aktiivimallin peruminen on demareille kynnyskysymys seuraavaa hallitusta muodostettaessa.

”Viime hallituksen aikana työllisyys koheni, mutta valtaosa siitä menee globaalin talouskasvun piikkiin. Satsaisin koulutukseen ja julkisiin investointeihin. Ei työllisyys kohene leikkaamalla ja työntekijöiden oikeuksia karsimalla.”

Satonen kertasi, miten viime hallituskaudella syntyi 140 000 uutta työpaikka. Hän viittasi ekonomistien lausuntoihin, joiden mukaan puolet työllisyyden kasvusta johtuu talouskasvusta, mutta hallituksen harjoittamalla politiikalla esimerkiksi kilpailukykysopimuksella on ollut oma roolinsa asiassa.

”Työn linjalla on jatkettava. Toki on niitäkin, jotka eivät ole yrittämisestä huolimatta työllistyneet. Mutta haluaisin tietää, kuinka moni on mallimme takia aktivoitunut? Kyllä heitäkin on”, Satonen totesi.

”En halua passiivimallia Suomeen. Ihmisiä on aktivoitava työnhakuun. Tiedän, ettei malli ole ongelmaton, mutta sitä voi kehittää”, Hakanen napautti.

Jatkokaudelle pyrkivien kansanedustajien mietteet vetivät Sylvään auditorion puolilleen.

Kuntayhtymä- vai maakuntamalli?

Satonen järjestäisi Pirkanmaan perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon palvelut sekä vaativan sosiaalihuollon kuntien ja sairaanhoitopiirien yhdessä muodostaman kuntayhtymän kautta.

”Sastamalan kannalta soten kaatuminen ei ole onni, mutta ei valtava tappiokaan, sillä täällä asiat ovat paremmin hoidossa kuin monessa muussa kunnassa. Kyllä ne leveämmät hartiat tarvitaan, mutta ei elinkeinopolitiikkaan ja työllisyyden hoitoon, ne pysykööt kunnissa.”

Hakanen harmitteli soten kaatumista. Hänestä jossittelun varaa jäi, sillä soten käsittelyyn olisi voinut varata aikaa viime kesänä eduskunnan kesätauosta nipistämällä.

”Seuraava hallitus ei voi lähteä kokonaan alusta sotea rakentamaan, sillä muuten ei ensi vaalikaudellakaan tule valmista. Pelkään, että maakuntamallin romuttaminen johtaisi kuntien pakkoliitoksiin. Jatkossa valinnavapautta on arvioitava uudelleen.”

Nurmisen mukaan uudistuksen epäonnistuminen oli pienituloisten ja paljon palveluita tarvitsevien kannalta hyvä asia. Valinnanvapautta ei voi toteuttaa kokoomuksen esittämällä tavalla, sillä se tulee liian kalliiksi ja ohjaa veronmaksajien rahoja suurten pörssiyhtiöiden laariin.

”Perustuslakivaliokunta löysi mallista 20 ongelmallista kohtaa. Uusi sote on rakennettava oikeudenmukaisemmista lähtökohdista. Julkista terveydenhuoltoa tulee vahvistaa ja palvelusetelimallilla hyödyntää maltillisesti yksityistä sektoria.”

Keskustan maakuntamallia Nurminen pitää liian laajana.

Jorma Hämäläinen puhui tilaisuudessa uimahallin puolesta ja sai yleisöltä raikuvat aplodit.

”Jos Pertti lupaa, niin uimahalli tulee”

Uimallin rakentaminen Sastamalaan on aihe, josta on väännetty sote-uudistustakin kauemmin. Sen perään kyseltiin myös yleisöstä. Entinen tuusulalainen kuntapäättäjä, nykyinen sastamalalainen eläkeläinen Jorma Hämäläinen peräänkuulutti panelistien vastuuta asiassa.

Uimahallin kansanterveydellisiä vaikutuksia ei käynyt kukaan kiistämään. Kansanedustajat näkevät uimahallin tulevaisuusinvestointina, jolla on merkitystä myös elinvoiman ja kaupungin keskustan kehittämisen kannalta.

Hakanen totesi tilanteen olevan Kiikan ja Keikyän hallien sulkemisen vuoksi nyt erilainen kuin ennen.

”Päättämättömyys painaa, mutta nykyinen valtuusto pystyy myönteisen päätöksen tekemään. Uimahallille on akuutti tarve. Hallin yhteyteen pitäisi saada muitakin palveluita yksityisten toimesta. Niillä katettaisiin rakennuskuluja.”

Nurminen toi esille, miten demarit, vasemmistoliitto ja vihreät ovat uimahallin kannalla. Uimahalliin myönteisesti suhtautunee myös valtaosa kokoomuslaisista.

”Keskustan parissa ja Vammalan ulkopuolella uimahallia on vastustettu. Mutta jos Pertti nyt tässä lupaa olla uimahallin kannalla, uskon, että uusi uimahallin tänne saadaan”, Nurminen sanoi.

Hakasta kommentti huvitti. ”Aika paljon Ilmari laittaa luottoa meikäläiseen.”

Yleisöstä Mouhijärvellä asuva Leena Palomäki otti kantaa keskusteluun:

”Asun Vammalan ulkopuolella, eikä minulla ole mitään uimahallia vastaan. Mutta muualta on järjestettävä julkiset liikenneyhteydet uimahalliin. Lasten ja nuorten on päästävä itsenäisesti kulkemaan sinne ja takaisin.”

Satonen komppasi ja totesi, että kaikkialta Sastamalasta on päästävä uimahalliin, jotta sen käyttöaste on riittävän korkea.

Yleisöstä haikailtiin hallia sillan pohjoispuolelle, meijerin paikalle.

Satonen tuumaili, että vaihtoehdot ovat Pilven tontti tai entisen Aittalahden koulun tienoot.

Eli itseasiassa ne paikat, joihin Sastamalan keskustan suunnittelukilpailutöissäkin uimahalli on sijoitettu.

Alueviestin Maija Latvan ja Veli-Matti Saksin juontamassa paneelissa keskusteltiin myös kotimaisesta ruuantuotannosta, kansallisesta turvallisuudesta ja Sastamalan veto- ja pitovoiman kehittämisestä.
 • avatar Nimetön

  Olin kuuntelemassa.
  Pertti oli positiivinen yllätys. Arto älykäs ja varma itsensä, kuten yleensä.
  Ilmarilla ei oikein ollut mitään sanomaa eikä sanomista. SDP:n kulunutta mantraa enimmäkseen toisteli.

  • avatar Merja Helander

   Olen täysin päinvastaista mieltä. Satonen oli epävarma ja liikkui hermostuneesti. Ilmarilla oli selvä vastaus kysymyksiin ja Ilmarin puheesta sai selvää. Hakanen oli iloinen yllätys

 • avatar Nimetön

  Oli hyvä tilaisuus. Kaikki kansanedustajat olivat edukseen. Politiikka on kompromisseja. On Sastamalan etu, jos pääsevät kaikki läpi. Harmi, ettei voi kuin yhtä äänestää.

  • avatar Nimetön

   onneks ei tartte noista ketään äänestää,ja vain yksi menee läpi,nurminen

   • avatar Nimetön

    Sinun kannattanee jättää kokonaan äänestämättä.
    Nurminen saattaa mennä perinteisesti ratsastamalla populismillaan. Verot alas, palvelut ylös! Mummut tykkää.
    Satonen ja Hakanen menevät molemmat läpi heittämällä.

   • avatar Nimetön

    Mikäli Ilmari Nurmisen kaltaiset polittiikan populistit yhdessä Vihreiden kanssa saavat vallan, maan talous syöksyy välittömästii.
    Kyllä on kova poika jakamaan kakkua, mutta ei merkkiäkään sen leipomisesta.

   • avatar Nimetön

    Nepä ne. Vai oletko kuullut em. puolueiden edustajien samassa lauseessa lupaavan veronalennuksia ja palvelujen lisäystä?

   • avatar Nimetön

    Kyllä Orpo lupaa veronalennuksia, mutta välillisiä veroja kiristetään. Ja ainoastaan ansiotuloihin helpotuksia, eli eläkeläisten veroruuvia kiristetään rystyset valkoisena. Oikeiston kakunjakoa.

   • avatar Nimetön

    Nurmisen läpimenokaan ei ole varmaa kun katsoo Pirkanmaan demarien listaa.

 • avatar Nimetön

  oliko yleisössä yhtään alle 75v,,,,,,,,,saiko ämpäreitä vai kahveeta

  • avatar Nimetön

   Muutama. Minä esimerkiksi.
   Ämpärien sijaan sai käsityksen ehdokkaiden ajatuksista. Sinulle olisikin ollut liian vaikeita juttuja.

 • avatar Merja Helander

  Huomaa, millä puolueella on täällä some hallussa. Ja mikä puolue haukkuu ja mollaa toisten puolueiden ehdokkaita. Ajatelkaa sitä äänestäjät

  • avatar Nimetön

   Se kovimmin huutaa, joka eniten pelkää. Mutta voisi todeta, että julkisuus on useimmiten hyväksi, kunhan nimi kirjoitetaan oikein. Eivät äänestäjät tyhmiä ole; tiedetään, että vastustajat käyvät vain merkittävien, vahvojen ja aikaansaapien ehdokkaiden kimpuun. Kukapa mitättömyyksiin hukkaisi aikaansa. Jokainen tyhjää täynnä oleva herjakirjoitus todistaa osaltaan, että esillä pidetty ehdokas toteuttaa politiikkaa, jota vastustaja pelkää, mutta äänestäjät rakastavat.

  • avatar Nimetön

   Ennustaja-Raikun käsi oli syvällä lapsiperheiden taskuilla demarien Pirkanmaan eduskuntavaalikamppanjan avajaisissa.
   Taisipa tulla puhtaana käteen, kuten niissä piireissä tapana on.

   • avatar Nimetön

    No hyvä, kerropa sitten, miten se ilmenee, että demarit ovat jonkun, tai kuten sinä toistuvasti trollaat, kaikkien taskuilla? Mikä puolue leikkaa hyvinvointipalveluita, lasten päivähoitoa, varhaiskasvatusta ja muuta koulutusta? Lapsiperheillä ei raha ehdi taskuun asti, kun porvaripuolueiden leikkaukset sen jo vievät.

 • avatar Nimetön

  Katariina Pylsy olisi nämäkin herrat laittanut ojennukseen. Katariina Pylsy eduskuntaan!

  • avatar Nimetön

   Pylsyllä ei ole mitään mahdollisuuksia päästä läpi. Jää Hakasen varjoon.
   Eduskunnassa vaaditaan jotain ihan muuta kuin laittaa muita ojennukseen. Siellä verkostoidutaan ja luodaan kontakteja. Ei laiteta ojennukseen.

  • avatar Nimetön

   Herrat ojennukseen!

   Pylsy eduskuntaan niin Sastamalan ääni kuuluu! Kolmenkin miehen edestä saa aikaan hän.

 • avatar Nimetön

  Valitettaa tuo Nurmisen menneiden kaivelu. Pitäisi keskittyä tulevien miettimineen. Selviä esityksiä puuttuu koko demariryhmältä. Veroja ovat luvanneet nostaa ja tämä iskee pahiten juuri niihin joilla ei ole muutenkaan maksukykyä eli pienituloisiin. Tuo soten kaatuminen kyllä hyödytti yksityistä tarjontaa. Kun julkisen puolen kuntoon saattaminen viivästyy, yksityinen puoli saa lisää asiakkaita. Terveystalon pörssikurssi nousi kun sote kaatui.

  • avatar Nimetön

   Pylsy vai Hakanen – kukkapeltoja vai hirviaitaa. Maaseudun toivot. Ei hyvältä näytä.

   • avatar Nimetön

    Ehdottomasti Katariina Pylsy, hän ottaa asiat hoitaakseen ja on toiminnan nainen.

 • avatar Nimetön

  Ilmari vois vaikka välillä mennä armeijaan. Siellä pääsee kokemaan sellaista veljeyttä, jota siviili ei osaa kuvitellakaan. Vai vapauttaako ”punaiset paperit” automaattisesti siitä reissusta?

 • avatar Nimetön

  Oikeastaan olisi ollut paree, mikäli tämän ryöstöhallituksen valtuudet olisivat rajattu heti kättelyssä nykyiseen toimitusministeriön oikeuksiin. Vähäosaisille olisivat jäljellä edelleen ihmisoikeudet ja eläkeläisten veroruuvia ei kiristettäisi jatkuvasti rystyset valkoisena. Välillistenverojen korotukset, erilaisten omavastuiden lisääminen ja asiakasmaksujen hilaaminen ylös pilviin. Nylkijähallitusta ei voi siteerata Tapsa Rautavaaran sanoin. “En päivääkään vaihtaisi pois”.

  • avatar Nimetön

   Paavo Lipposen hallitus löi eläkeläiset kyykkyyn taitetulla indeksillä. Mikäli sdp on
   hallitusessa kyykytys jatkuu. Nurminen hakee vain kansanehdokkuuta ei muuta.

   • avatar Nimetön

    Paavo Lipposen hallituksessa oli myös valtiovarainministeri muuan Sauli Niinistö. Nykyinen presidentti. Mutta antaa näitten 16 vuotta vanhojen asioitten olla. Sen jälkeen on pääministerinä ollut joko kokoomus tai kepu. Eivät ole poistaneet taitettuaindeksiä. Mitä muuta Nurminen tässä vaiheessa voi hakea kuin kansanedustajan paikkaa?

  • avatar Nimetön

   Välillisten verojen kororuksesta sen verran, että Rinne halusi lihan verolle viikko sitten. Nyt uusimpana ja erityisesti lapsiperheitä rankaisevana hän ehdotti maidolle lisäveroa!!
   Todellinen lasten ja köyhien ystävä. Puhumattakaan maataloustuottajista.
   KUVITELKAA! MAITO VEROLLE? TERVEMENOA LAPSET JA VANHUKSET. He nimittäin eniten juuri kuluttavat maitoa.
   SDP – köyhät kyykkyyn ja ay-porhoille lisää palkkaa!

   • avatar Nimetön

    Rinteen maitovero teki nyt sen että en äänestä demareita.

    Tyhmä heitto oli Rinteeltä, Lähti paljon ääniä ihan peruskannattajilta. Kuten siis minä.

 • avatar Nimetön

  Lipponen kyykyttäessä eläkeläisiä taitetulla indeksillä Antti Rinne pistää paremmaksi.
  Hän kurittaisi eläkeläisten lisäksi erityisesti lapsiperheitä laajentaessaan lihaveron koskemaan myös maitotuetteita. Hän toteaa YLE:n haastattelussa itsellään olevan varaa nauttia näitä tuotteita hinnankorotuksista huolimatta.
  Hänelle ei tule mieleen, onko eläkeläisillä ja lapsiperheillä varaa hinnankorotuksiin.
  Demarit puhuvat eriarvoisuuden poistamisesta. Teot maito- ja lihaverosta heidän esittäminään kertovat kuitenkin vallan muusta. Liha- ja maitotuotteet ovat käymässä herrojen herkuksi, herrojen joiden ansiot ovat Rinteen kanssa samalla tasolla.

 • avatar Nimetön

  Eihän tämä Rinteen saga voi kestää edes vaaleihin saakka, mitähän siellä leikkausalissa on tapahtunut sen kahden viikon nukutuksen aikana?
  Eihän perusdemarikaan näitä maa-ja metsäjuttuja voi allekirjoittaa, aika lailla aliarvioivat ,äänestäjiään? no se ei ole uutta.

  • avatar Nimetön

   Demarit jo hiljoksiin myöntävät myös että se #ilmastoahdistus polttomoottorikielto oli VIRHE

   Mitä mahtavat ohjelmastaan vielä perua, ehtiihän tässä….

   Voipi olla kyllä niinkin että kannattajat valuvat … ei vihreisiin, vaan perussuomalaisiin.

 • avatar Nimetön

  Ei uimahallia tarvitse ängetä Vammalan keskustaan vaan löytyy paljon hyviä alueita joilla olisi mm. hyvät parkkitilat. Uimahallirakennuksesta voisi hyvinkin suunnitella monipuolisia palveluita tarjoavan keskuksen. Esim. kahvila, kompakti kuntosali, hierojaa, fysioterapeuttia ja kosmetologipalveluita yrittäjäpohjalta mukaan. Iloiset, nuoret, palveluhenkiset yrittäjät kehiin niin saadaan Vammalan näivettynyttä ilmapiiriä muuttumaan nykyaikaisempaan suuntaan. Kyllä Sastamalalla olisi varaa uimahalli rakentaa; kyse on halusta ja sitä halua olen odottanut niin kauan kuin muistan. Olen 50 v ja jo lapsuudessani käytiin uimahallikeskustelua. Siis käsittämätöntä jahkailua. Täällä on saatu kehitettyä suositut Kirjallisuuspäivät sekä Pukstaavi tarjoamaan hyviä kulttuuritapahtumia, on laadukas kirjasto ja aivan upea Ritajärven ulkoilualue . Nyt olisi mielestäni aika tarjota kuntalaisille mahdollisuus panostaa oman terveyden edistämiseen kunnollisella vesiliikuntahankkeella. Tämä vesiliikuntamuoto sopii useimmille : ylipainoisille, liikuntarajoitteisille, lapsille, vanhuksille, vammaisille sekä aivan terveille kuntoilijoille.
  Lopuksi heitän vielä ilmaan ajatuksen, että pitääkö tässäkin asiassa kääntyä tunnetun Niemisen pariskunnan puoleen jotta hallihanke saataisiin toteutettua ?

  • avatar Nimetön

   Samaa mieltä. Uimahallille olisi kyllä hyödyllistä käyttöä, mutta saattaa se silti olla liian kallis ylläpidettävä. Sitä, että uimarit haluaisivat käydä kantamassa rahaa Vammalan kivijalkakauppoihin samalla reissulla, kun menevät uimaan, en alkuunkaan usko.
   Kummallinen pakkomielle joillakin kokoomuslaisilla yrittää ahtaa uimahalli Vammalan keskustaan. Satonenkin perusteli uimahallia keskustaan sillä, että useissa arkkitehtikilvan ehdotuksissa uimahalli oli keskustassa. No tottakai oli, kun se oli tehtävän asettelussa sinne tungettu.
   Eikä uimahalli ole ainoa paheksuttava rakennushanke Vammalassa. Miksi pitää rakentaa kaupunki umpeen. Vammala tarvitsisi puistoja. Viihtyisät kulkureitit ja hyvä koiraparkki keskustassa lisäisi keskustan vetovoimaa, se hyödyttäisi pieniä liikkeitäkin.

 • avatar Nimetön

  Persujen Soini kun pääsi ministeriksi, ei tuntenut köyhiä, eikä puhunut rumien kanssa. Sitä politiikkaa persut jalostaa. Miten vielä enemmän voisi äänestäjää jymäyttää. Kepu ja Kokoomus kulkevat vallan varjojen mailla. Ainoastaan taivaalla oleva täysikuu antaa pienen valotuikun. Eduskuntavaaleissa suurin voittaja on äänestäjä. Nyt laitetaan suomalaisten asiat kuntoon. Suomi on muutakin, kuin suursijoittajat pörssiin ja muhkeita maataloustukia kahmivat ökyviljelijät.

  • avatar Nimetön

   Samaa mieltä. Rinne johtoon, niin saadaan lihavero ja maitovero. Lapsiperheet ja vanhukset kyykkyyn!!!

   • avatar Nimetön

    Demarit vissiin nyt nuolevat vhireitä, eihän tälle ehdotukselle VOI kukaan muu hurrata? Ovatko he ,menettäneet järkensä?!

    Sydämeni on vasemmalla mutta ruoka kallistuu kaiken aikaa. Vanhahko autoni on pakko pitää että pääsen tienaamaan.

    Kallistun pikku hiljalleen perussuomalaisiin.

   • avatar Nimetön

    Tämä taas sitä kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa…?!

    Missä suomalaiset tavalliset ihmiset ja erityisen paljon miehet ovat syyllisiä maailmanloppuun?

    Nyt olen saanut ilmastoahdistusta koko vuoden tarpeeni.

    Pohja se on miunkii pussissain

   • avatar Nimetön

    Tulevaisuudessa tullee terveyshaittavero sekä rasvalle, sokerille että suolalle.

 • avatar Nimetön

  Soini oli ainakin osaksi vähäväkisten asialla, mutta Antti Rinne kyykyttää lapsiperheitä ja eläkeläisiä ennen näkemättömällä tavalla, Antti Rinteen tulot AY-jyränä ollessaan takaavat hänelle sellaiset eläketulot,
  että kelpaa nauttia surutta lisäverottamiaan liha- ja maitotuotteita, kuten on itsekkin todennut.
  Nyt kuitenkin pitäisi valita kansalle edustajia, eikä tehdä pelkästään itselleen sopivia päätöksiä.

 • avatar Nimetön

  SDP:n Antti Rinne sanoi, että ruualta voisi ottaa vallan arvonlisäveron pois. Ainoastaan joihinkin tuotteisiin pienivero, mutta selkeesti nykyistä vähäisempi. Koska maatalouden päästöt on yhtä isot mitä liikenteen. Silloin on väärin, jos polttoaineita korotetaan ainoastaan haittaveroina. Kokonaisuutena ruuan hinta halpenisi merkittävästi. Valtamedia vääristelee Rinteen sanomisia.

  • avatar Nimetön

   Ei pidä paikkaansa. Aluksi Rinne nimenomaan halusi lisää veroa lihalle ja nyt vielä maidolle.
   Ymmärrettävistä syistä vyöryn omaisen murskaavan palautteen jälkeen Rinne selitteli ja ‘korjasi’ sanomisiaan. Onneksi suomalaiset äänestäjät ehtivät ymmärtää, että Rinne on kiero kuin korkkiruuvi. Köyhän kansanosan asiaa ei aja mies, joka suunnittelee ruualle lisää veroa jo nykyisinkin korkean verokannan päälle.
   Lapsiperheet ja vanhukset kärsivät, mutta se on sosialidemokratiaa se.

  • avatar Nimetön

   ´´´´Valtamedia vääristelee Rinteen sanomisia´””’

   Maan suurimmissa medioissa on mitä Antti Rinne sanoi. HeSa esim tuskin itse näitä keksii

   • avatar Nimetön

    Ylen uutisissa on A Rinteen ruokapuheet,

    Myöhäistä niitä nyt katua.

    Äänestäjille sopii oikein mukavasti kun herrat ja rouvat päästelee taas sammakoita suustaan.

    Vaihtoehdot vähenee,

 • avatar Nimetön

  Rinteen liha- ja maitoveropuheen iskevät pahasti köyhiin perheisiin. Heidän menoistaan ruoka vie suuren osan hyvätuloisiin verrattuna. Tässä nähdää kuinka kauaksi hyvätuloinen AY-johtaja on kansasta erkaantunut.

  • avatar Nimetön

   Korjatkaa kulutustottumuksianne hieman. Ilmastoa vähemmän kuormittavia vaihtoehtoja on helppo löytää edullisesti. Siitähän tässä on kyse. Rinne arvostaa veronmaksukykyänne ja tuntee maatalouden niin hyvin, ettei halua näännyttää lypsävää porsasta.

   • avatar Nimetön

    Rinteellä ei ole edes auttavaa ymmärrystä maataloudesta ja sen kyllä näkee.
    Rinne on populisti päästä varpaisiin. Sen todistaa nämä kasvissyönti-, ja maitoverojutut. Joskin siinä Antti-poika ajoi miinaan ja pahasti : )

   • avatar Nimetön

    Tarkoitti Rinne mitä ilmeisemmin ulkomailta tuotua lihaa ei kotimaista. Kyllä mielestäni kotimaista maataloustuotteita pitää suosia eikä mitään Brasilialaista lihaa.

   • avatar Nimetön

    Rinne tarkoitti alunperin kaikkea lihaa. Syy oli ilmastopoliittinen.
    Sitten kun huomasi möläyttäneensä, niin selitykset alkoivat. “Ei kun mää tarkoitin vaan tuontilihaa, eikun lasketaan alvia, eikun . . .”

   • avatar Nimetön

    On helppo löytää edullisesti,niin mistä?Sastamalasta?Vihreät on korjaamassa suomalaisten käytöstä,ja onhan heillä myös se Unelma.Jos muistatte

 • avatar Nimetön

  Antti Rinteen liha- ja maitoveron korotuksista eivät demarit ole luopuneet. Ilmari esittää ruokahävikin vähentämistä korotetuillelle “ruuan haittavero” elintarvikkeille. Eipä ole neljä lapsisella perheellä päässyt maito happaneen, eikä liha jääkaappiin pilaantumaan.
  Kaukana ovat demarit lapsiperheen arjesta ja ruuan kustannuksista. Maito ja liha ovat kuitenkin ihan keskeisiä elintarvikkeita ja kuohtuuhintaisia vaikkaopa kalaan verrattuna.

 • avatar Nimetön

  Mikäli demarit saavat muitapuolueita mukaan tähän, että ruualta poistetaan arvonlisävero, hyvä niin. Siinä saadaan halpuutettua hintoja ja pystyy maksaan sähköveron, jota porvarihallitus nosti roimasti. Hävyttömät! Vaikka ihmisellä olisi kuukausitulot alle tuhat euroa, niin heille jäisi 200 euroa enemmän kuukaudessa käyttörahaa. Mikäli nämä oikeistohallituksen ylimääräiset ryöstömaksut peruttaisiin.

  • avatar Nimetön

   Sinulla on ainesta vaikka ihan kansanedustajaksi asti, jos puolue on SDP.
   Sen verran tottuneesti käy takin kääntäminen. Nyt puhut ALV:n poistamisesta, josta Rinne ei ole puhunut mitään ennen kuin korkeintaan hätävalheena oman maito- ja lihaveroehdotuksen nostatettua myrskyn.
   Voi tuota selityksen määrää.
   SDP – lapsiperheiden ruokakaapeilla jo yli sata vuotta.

   • avatar Nimetön

    Totta, että sdp ollut täyttämässä lapsiperheidenkin jääkaappeja. SDP ajoi väkisin Suomeen lapsilisät perheitten käyttöön. Kokoomus harasi vastaan kuin sonnivasikka, kun sitä viedään teurasautoon.

   • avatar Nimetön

    Sen tiedän lapsilisistä, että SDP leikkasi niitä 2014. Samoin Rinne ehdotti lapsilisien verollepanoa 2018.
    SDP on lapsiperheiden asialla näköjään.

 • avatar Nimetön

  Rinne ehdotti lapsilisän korottamista kohtuullisesti kun porvarihallitus on leikannut lapsiperheiltä kohtuuttomasti. Erilaista politiikkaa ihmisten arjessa mitä oikeiston ryöstöpolitiikka. Ei ihme, että oikeiston lapsivihamielisyys osaltaan laskee syntyvyyttä. Perheitten kokema turvaton arki ei innosta lasten saamiseen. Nyt on muutoksen aika.

  • avatar Nimetön

   Käyhän se niinkin. Rinne ensin laski lapsilisiä 2014 ja nyt sitten uutena ideana haluaa nostaa?
   Kuulostaahan se hienolta.
   Vähän sama juttu, kun kauppias nostaa hintoja ensin, jotta voi sitten antaa 20% alennuksen.
   Pelimiehiä tuo Rinne.
   Perheet taitavat kokea turvatonta arkea lähinnä Rinteen poukkoilun takia. Tänään lihalle lisävero, huomenna maidolle, ylihuomenna kenties leivälle? Antille pääasia, että saa kyykyttää lapsia.

  • avatar Nimetön

   ^^^^Perheitten kokema turvaton arki ei innosta lasten saamiseen. Nyt on muutoksen aika.^^^

   Turvaton arki on nykyään uusi normaali.

 • avatar Nimetön

  Rinne vie voin, maidon ja lihan lasten, sekä vanhusten pöydästä. Tässä muodossa, näissä vaaleissa
  AY-politrukki istuu ruokapöytään.

  • avatar Nimetön

   Mitenkä Rinne sieltä pöydästä voi mitään viedä, kun oikeistohallitus vei koko pöydän pois?

   • avatar Nimetön

    Näin on. SDP:n gallup-johto sulaa samaa tahtia kuin lumet. Keskustan ja kokoomuksen tulosvastuullinen politiikka tulee saamaan vahvan mandaatin.

 • avatar Nimetön

  Hyvä. Voin, maidon ja varsinkin punaisen lihan syöntiä on muutoinkin syytä vähentää.

  Ja toisena faktana on helppo havaita entisajan maalaisliiton probagandan olevan vielä voimissaan.

  • avatar Nimetön

   Tässähän mennään niin kuin vanhaan hyvään aikaan Neuvostotasavaltojen liitossa. Puolue sanelee mitä kansalaisen ruokapöydässä on.

 • avatar Nimetön

  Antti Rinne istui Oiva Lohtanderin SAK jakkaralle, näin on näissä vaaleissa.

  • avatar Nimetön

   Rinteestä en niin tiedä, mutta loistava näyttelijä tuo Lohtander. Raidissa ihan huippu.

   • avatar Nimetön

    Arvostin joskus aikoinaan Lohtanderia. En sen jälkeen, kun änkyräliitto värväsi hänet tahalliseen perättömän tiedon jakamiseen. Surkea vätys, kun myi sielunsa.
    Tuo SAK:n kampanja muuten likasi heidän oman pesänsä aika pahasti, joten antaa tulla vaan lisää mautonta ja valheellista ‘mainosta’.

   • avatar Nimetön

    Pitkästä aikaa katsoin ton SAK:n mainoksen ja onhan toi jollain lailla mautonkin. Alunperin tossa varmaan yritettiin nostaa äänestysaktiivisuutta ja samalla harrastaa hassua stereotypiahuumoria, mutta onhan toi ihan loistavaa kerskakulutuskritiikkiä. Vaikka kaveri vaikuttaa melko rutinoituneelta napostelijalta, niin ruokahävikkiä taitaa silti syntyä. Ja voi noissa asenteissakin olla jotain tuttua. Kyseinen teos löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=gLx-xnBEswo.

 • avatar Nimetön

  Yle-verosta menee suurin osa kokoomuksen ja kepun vaalikassaan! Kelpaa siinä patsastella.

 • avatar Nimetön

  Turha yrittää kääntää liha- ja maitoveroa perättömään yle-veroväitteeseen.
  Antti Rinne yksinkertaisesti johti joukkonsa vihreiden asettamaan miinakenttään.
  Vihreillä tuskin on montaakaan äänestäjää elintarvikeketjussa, eikä metsäsektorillakaan, joten heillä ei ole mitää hävittävää.
  Demarit ovat nyt hajalla, kuten v. 2007 SAK:n ansiosta, jossa Oiva Lohtander vaalimainoksessa örvelsi suu täynnä ruokaa.

 • avatar Nimetön

  Stora Enso ilmoitti Oulusta sulkevansa paperikoneen, niin käsky kävi yhtiönhallituksesta Ruotsin mahtisuvun Wallenbergit toimesta. Ei olisi tullut kuuloonkaan, että temppu olisi tehty Ruotsissa paperitehtaassa. Suomessa on helpompi ja halvempi irtisanoa työntekijöitä. Oulussakin olisi molemmat koneet voinut vaihtaa kartongin valmistukseen. Pakkausmateriaaleja tarvitaan, kun netistä tilataan entistä enemmän. Mutta oikeiston poliittisenpelin uhriksi joutuivat suomalaiset työntekijät.

  • avatar Nimetön

   Suomen toitoihallitukseta Sipilä eikä Orpo laittanut tikkua ristiin, työpaikkojen puolesta. Vaikka Suomella on yhtiössä kolmanneksen äänistä. Mutta tämä irtisanominen sopi molempien oikeistolaiseen pelottelu ideologiaan. Vaaleissa näytetään Orpolle ja Sipilälle ovea – ulko-ovea!

  • avatar Nimetön

   Luuletko tosiaan, että Stora irtisanoisi kannattavasta liiketoiminnasta työntekijöitä?
   Vihervasureilla on varsin vääristynyt kuva liiketaloudesta. Jos kerran työntekijät työpanoksellaan tuovat rahaa taloon, niin miksi heidät pitäisi irtisanoa?

   Kyse lienee siitä, että vasurit eivät periaatteessa halua sanoa mitään positiivista työnantajapuolesta vaikka olisi aihettakin. Kyräillään mieluummin ay-änkyröinä ja puhutaan pahaa. Yleensä vieläpä takanapäin.
   Eikös nytkin olisi mieluummin suhtauduttava asiaan niin, että Stora on tarjonnut Oulussa vuosikymmeniä työtä tarvitseville ja lisännyt vaurautta Suomeen.
   Nyt on tehtävä supistuksia, että koko tehdas ei ole kohta lappu luukulla. Vai oletko sitä mieltä, että ketään ei saa irtisanoa vaan palkanmaksu jatkuu ilman töitä? Lomautus tuskin tässä tapauksessa on vaihtoehto, koska markkinat muuttuvat ja uutta piristystä ei ole näkyvissä.
   Jopa vasureiden päähän pitäisi mahtua se hyvin yksinkertainen asia, että tuottavaa yksikköä ei lakkauteta. Se kun juuri tuo rahaa taloon.

 • avatar Nimetön

  Tuntuu että Sastamalan alueelta löytyy paperiteollisuuden asiantuntemusta enemmän kuin Stora Ensosta. Mistä tiedät että vanhan PK:n modifiointi on järkevää ja edes kannattavaa? On helppo olla vastaan kaikkea ilman vastuuta mistään, ay-liike kantaa kollektiivisen vastuun jäsenistään ?

 • avatar Nimetön

  Puunkäytön lisäys tuo Suomeen kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja, mikäli vihervasemmisto ei
  pysty estämään niiden syntyä hakkuita vähentämällä.
  Tämä liha- ja maitovero on toinen vihervasemmiston uhka työllisyydelle ja ympäristönhoidolle.
  Vihreät lopettaivat karjatilat kokonaan, kuten YLE.n haastattelema vihreiden nuorten edustaja kertoi.
  Vasemmisto lopettaisi puolestaan ne lähes kokonaan liha- ja maitoveroa korottamalla.

  • avatar Nimetön

   Asia on juuri noin.
   Lisäisin vielä puu- ja paperiteollisuuden osalta, että ay-liike niittää mitä on kylvänyt.
   Paperiteollisuuden takapakki Suomessa alkoi paperimiesten vuosikymmenien kiristyksen jälkeen 90- luvulla. Heidän täysin poskettomat ja perusteettomat palkkavaatimuksensa ajoi teollisuuden hakemaan kohtuullista kustannustasoa muualta. Sen jälkeen tehtaita alkoi syntymään muualle – ei Suomeen.

   • avatar Nimetön

    Miten se puunkäyttö lisääntyy sillä, että laitetaan paperikone stoppiin ja 400 ihmistä menettää työpaikkansa? He, he! Heikot on porvareitten sanansaattajien ymmärrys. Ja palkkakustannukset paperitehtaissa on 2 prosenttia. Mutta paperitehtaita siirretään sinne, jossa puu kasvaa kymmenkertaista vauhtia.

  • avatar Nimetön

   Metsäteollisuus on kuitenkin tehnyt mittavia investointeja 2000-luvulla Suomessa, joten tämä ilmeisesti voidaan nähdä ay-liikkeen ansioksi. Suotavaa olisi, että näissä hakkuu- ja hiilinieluasioissa löydettäisiin ratkaisu, joka palvelisi niin ympäristöasioita kuin metsäteollisuuden tarpeita. Oletan, että täällä on paremmat mahdollisuudet sihen kuin monissa muissa maissa. Alikehittyneissä ja korruption riivaamissa maissa toimintamallit muuttuvat helposti maan tavan mukaisiksi. Sitten sitä ollaankin MOTissa juttelemassa niitä näitä mörisevällä äänellä paperipussi päässä.

   Verotus ja tiedottaminen ovat muuten aivan loistavia tapoja ohjata kulutustottumuksia. Esim. riisille haittavero ja infoa, että kotimaisen kanan kyytipoikana toimii ohra. Näen asiassa enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

   Ja vaikka vihreät ja vasemmisto ison voiton ottaakin, niin voit nukkua yösi rauhassa. Jatkossakin on kotimaista lihaa ja maitotuotteita saatavilla. Don´t worry, be happy.

 • avatar Nimetön

  Antti Rinne sanoi Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa tiistaina, että SDP ei aja lihalle erityistä veroa.
  ”Puoluekokous käsitteli lihaveroa aloitteen pohjalta vuonna 2017 ja totesi, että SDP ei kannata lihaveroa. Piste.”
  Sen sijaan puolueen verotyöryhmä esittää käyttöön uutta kestävän kehityksen arvonlisäveroa, koska EU on sallimassa arvonlisäverolle nykyistä useampia portaita, tavaroita ja palveluita.
  ”Verotyöryhmämme oivallisesti ymmärsi, että arvonlisäveroa käytettäisiin nykyisten tarkoitusperien lisäksi ohjaamaan ihmisten kulutusta ilmaston ja ympäristön kannalta oikeisiin suuntiin. Keskustelu tästä on ihan hölmöä, että nyt laitetaan lihalle vero, kun oleellista on, että ympäristölle ja ilmastolle vähemmän haitallisia asioita verotetaan vähemmän.”

  Saku Timonen: “Nämä tarinat on kehitelty luottaen siihen, että ihmiset ovat medialukutaidottomia eiväkä osaa tai viitsi hakea oikeaa tietoa. Se toimii valitettavan usein. Alullepanija voi olla toimittaja, joka haluaa vetävän klikkiotsikon. Yhtä hyvin se voi olla poliitikko, jolla ei itsellään ole mitään järkevää sanottavaa omista tavoitteistaan. Molemmissa tapauksissa seuraus on sama. Juttu lähtee leviämään, sillä varsinkin sosiaalinen media on täynnä kauhistumiselle alttiita hätähousuja ja suoranaisia trolleja. He levittävät juttua, ja lopulta se saavuttaa sen politiikkaa seuraamattoman tollonkin. Silloin valheellinen väittämä on tehnyt tehtävänsä ja tuohtunut äänestäjä piirtää vaalilippuun halutun numeron”.
  Levitätkö valeita? Oletko trolli vai taitamaton tollo, joka uskoo ne?
  Eikö oikea keskustelun aihe olisi se, että porvarihallituksen kurjistamilla sadoilla tuhansilla ei nytkään ole lihaa pöydässään, ellei sitä satu saamaan leipäjonosta? Eikö ketään kiinnosta se, että porvarit varastavat nuorten tulevaisuuden leikkaamalla koulutuksesta? Onko muka totta, että kukaan olisi onnellinen tehdessään yhdeksän euron päiväkorvauksella työtä täyttä palkkaa saavan vieressä, haluamatta hakea oikeaa työtä? Onko oikein, että Postin palvelut ajetaan kuralle, jotta kansa hyväksyisi protestoimatta sen lahjoittamisen veroparatiisifirmoille? Onko oikein, että ulkomaalainen kaivosfirma saa korvauksetta kaivaa malmit Suomen maaperästä ja jättää jäljet yhteiskunnan korjattaviksi? Miksi laeilla ei estetä pohjaveden ja vesilaitosten myyntiä yksityisille rahan saalistajille?
  Oikeita puheenaiheita on paljon, mutta porvarit vyöryttävät niiden peitoksi raflaavia klikkiotsikkoja, joita trollit levittävät ja paisuttelevat ja tollot uskovat.

  • avatar Nimetön

   Viisaasti kirjoitettu. Näistä asioista pitää puhua ja lisäksi keskustella miten porvarihallituksen työttömiä kyykyttävästä aktiivimallista päästään eroon, miten julkisen sektorin työntekijöiden lomarahat palautetaan työntekijöille, miten indeksijäädytykset lopetetaan? Voidaanko Bernerin (kepu) taksiuudistusta korjata järkevään suuntaan? Näitä keskustelukysymyksiä on paljon. Voidaan vielä miettiä miten palautetaan luottamus valtionhallintoon ja miten pannaan Suomi kuntoon kaikkien näiden sote-sotkujen ja muiden sotkujen jälkeen. Joka tapauksessa suuntaa on muutettava muuten emme selviä.

 • avatar Nimetön

  YLE:n haastattelussa luppuviikolla Antti Rinne kannattaa liha- ja maitoveroa, mutta nimi on muutettu
  haittaveroksi. Veron nimi vaihtuu, mutta asia on sama.
  Tätä Antti Rinteen sanomaa myös Iltalehti ja Iltasanomat ovat eilen julkaisseet.

 • avatar Nimetön

  Sipilä hehkutti julkisuudessa 140000 uutta työpaikkaa ja valehteli, että koskaan aikaisemmin ei näin suurta kasvua. No, Paavo Lipposen ensimmäisen hallituksen aikana työllisten määrä lisääntyi 190 000 vuosina 1995-1999. Eikä tarvittu mitään Kikyä viemään julkisen puolen työntekijöiltä, pienipalkkaisilta naisilta lomakorvauksia.

 • avatar Nimetön

  Kyllä Antti Rinteen sanoma suomalaiselle maaseudulle ja tuottajalle on aivan selkeä, haittaveroja.
  Samoin jos demarit pääsevät valtaan yrittäjävähennys poistetaan, se on aika merkittävä vähennys pienyrittäjälle joita maajussitkin ovat.

 • avatar Nimetön

  “yrittäjävähennys poistetaan”… Poistetaanko myös maataloustuet, joita koko maassa maksetaan n. kaksi miljardia euroa ja pääosin palkansaajilta kerätyistä verovaroista?

  Lainaus TS 21.3.: “Sastamalaan maksettiin vuonna 2018 yhteensä yli 20 miljoonaa euroa maataloustukia, jotka olivat EU:n kokonaan tai osittain rahoittamia. (EU:n eli veronmaksajien)

  Edellisvuonna yhteissumma oli Sastamalassa lähes sama, mutta vielä vuonna 2016 yli miljoona euroa nykyistä enemmän.

  • avatar Nimetön

   ”Pääosin palkansaajilta kerätyistä verovaroista . . .”
   Yritykset maksavat huomattavan osan veroista. Yksityishenkilöiden osuudesta 90% maksaa 10% hyvätuloisinta.
   Vihervasureiden lakot maksavat yhteiskunnalle enemmän kuin maataloustuet. Eläköön ay-öykkärit!

 • avatar Työjussi

  Aivan, porvarihallitus perusteli muiden alojen työntekijöiden leikkauksia ja muita heikennyksiä tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamisella. Puhuttiin kiky-sopimuksesta. Alat pakotettiin työajan pidentämisiin, lomarahojen leikkauksiin, palkkojen jäädyttämisiin, indeksien jäädyttämisiin, työttömyysehtojen heikennyksiin, työttömyyskorvausten leikkauksiin, aktiivimalleihin jne….

  Heikennykset koskivat satojatuhansia jo heikossa asemassa olevia ihmisiä. Suurituloisia hallitus kannusti veronalennuksilla. Milloin aletaan puhua maatalouden tuottavuuden parantamista. Siellä tarvittaisiin selvästikin kiky-sopimusta, jolla maatalouden kilpailukykyä parannettaisiin maailmanmarkkinoiden hintojen tasolle niin kuin esim. teollisuustuotannon osalta vaaditaan. Nämä asiat kannattaa pitää mielessä silloin kun käydään palkansaajien kukkarolla ja vaaditaan heiltä uhrauksia.

 • avatar Nimetön

  Paavo Lipposen aikana työpaikat syntyivät julkiselle sektorille, ympäristöministeriöön ja muihin ei tuottaville aloille eli ne vaan lisäsivät kurjuutta.Veroja kerättiin yrittäjiltä ja duunareilta jotta saatiin palkat maksuun . Sipilän aikana on koitettu järkeistää näitä verovaroilla synnytettyjä työpaikkoja niin että ne olisivat jossain suhteessa meidän maksukykyyn, eli ei tarvitse lainarahalla maksaa virkamiesten palkkoja.

  • avatar Nimetön

   Onpas huono huumori voimissaan. Paavo Lipposen aikana Suomessa nousi kukoistukseen sellainen firma ja tuote, kuin Nokia kännykkä. Joka valloitti koko maailman. Mikäli kepun maakuntahallinto olisi päässyt irti, se olisi ollut Suomen koree loppu. Sinne niitä virkoja olisi tullut. Ja kuntien itsehallinto vedetty vessasta alas. Nyt uusi terveydenhuolto rakennetaan kuntien ja kuntayhtymien leveillä hartioilla pitäväksi. Eikä mitään kepu-höttöö.

   • avatar Nimetön

    Kokoomus ajaa muutaman suuren kaupungin edun mukaista politiikkaa.
    Kunnallisveron hintaero heidän mallissaan kasvaa huimasti ja tulee olemaan maaseudulla kymmeniä prosentteja korkeampi vapaavuorilaiseen kaupunkitrioon verrattuna.

 • avatar Nimetön

  Nykyisin kunnallisveron ero halvimmasta kalliimpaan lienee noin 30%.
  Kokoomuksen Vapaavuori ja demarien Lauri Lyly ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja haluavat lisää eriarvoisuutta. Haluaako äänestäjät?

  • avatar Nimetön

   Paitsi, että missään ei kuntavero ole 30%. Puhumattakaan siitä, että ero noin iso. Eli ihan älyttömiä väitteitä. Jotain pitäis tietää asioista ennen kommentointia. Jos kepun Sote maakuntineen olisi tullut, silloin Uudellamaalla olisi kuntavero ollut 13% ja Kainuussa 30%. Kyllä ne Suomen kuppaajat lymyilee kepun viitan alla piilossa.

 • avatar Nimetön

  Mikäli jossakin kunnassa nykyisinkin kuntavero on 17% ja toisessa kunnassa vero on 22.5%.
  30% 17 =5.1 ja kun tuon 5.1 lisää 17 =tuloksena 22.1%.
  Eli Kokoomus haluaa kasvattaa nykyistä yli kolmenkymmenen veroprosentin eroa entisestään.
  Maaseutu kasvattaa lapset kaupunkien veronmaksajiksi ja hoitaa vanhukset, mutta Kokoomus
  vapaavuorelaisten johdolla haluaa laskun oman etunsa nimissä vielläkin enemmän maaseudun maksettavaksi,
  Onko tuossa laskelmassa jotakin epäselvää?

  • avatar Nimetön

   90- luvun lama laittoi hyvääkin tulosta tekeviä yrityksiä nurin. Sitä tuli seurattua sivusta. Sattui olemaan sitä ” halpaa” ulkomaan lainaa.. Työmiehet tarvitsi palkkansa kun pitääkin. Ostoja ei saatu realisoitua rahaksi niin nopeaan kun pankki pyysi omiaan. Lumipallon keskelle jäänyt yrittäjä jätettiin yksin. Ei ollut vertaistukea eikä kriisitukea. Ihmisarvo meni..nyt 30 vuotta myöhemmin vasta itsetunto parantunut kohdata seurannut kärsimys. Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi. Häviämisen tai luovuttamisen takana on monta tarinaa. Annetaan heillekkin ihmisarvo!

  • avatar Nimetön

   Nämä vihervasurit konkurssipuheineen eivät voi tietää mitään yrittämisestä tai työnteosta. Vieraalla voi tehdä töitä säästellen.
   Konkurssin tehneitä yrittäjiä on valitettavasti päätynyt erittäin ikäväänkin ratkaisuun. Näillä asioilla ilkkujat paljastavat itse jotain älykkyysosamäärästään.

Kommentointi ei ole käytössä.