Sastamalalla takana “kohtuullisesti onnistunut” talousvuosi

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ja elinkeinojohtaja Ursula Lumme. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.

Sastamalan kaupungin viime vuoden tilinpäätös on valmistunut. Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg luonnehtii vuoden 2018 onnistuneen taloudellisessa mielessä kohtuullisesti. Tilikaudelta tuli 34 000 euroa alijäämää ja velkataso nousi noin 350 000 euroa.

“Meidän pitää edelleen jatkaa tuottavuutta parantavia toimenpiteitä sekä ennakoivaa otetta palvelurakenteen suunnittelussa. Nykypäivänä vaaditaan myös nopeaa reagointikykyä toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin”, kertoo Malmberg kaupungin verkkosivuilla.

Malmberg toteaa, että ennakkoarvioiden mukaan kaksi kolmaosaa kunnista teki viime vuoden osalta alijäämäisen tilinpäätöksen. Sastamalankin taloudellinen kehitys on riippuvainen monilta osin valtion tekemästä kuntapolitiikasta. Maakunta- ja soteuudistuksen kariutuminen lisää epävarmuutta myös kuntien talouden näkökulmasta.

Malmberg pitää kuitenkin tällä hetkellä huolestuttavimpana kaupungin nettomenojen 3,1 prosentin kasvua.

Sastamalan kaupungin lainamäärä on 53,4 miljoonaan euroon eli 2167 euroa per asukas. Tämä on edelleen selvästi alle kuntien keskiarvon. Alhainen korkotaso ja Pirkanmaan sairaanhoitopiin ylijäämän palautus johtivat siihen, että rahoitustuotot olivat 1,2 miljoonaa euroa rahoitusmenoja korkeammat.

“Tilanne on poikkeuksellinen ja tulevaisuudessa on syytä varautua rahoitusmenojen toisen suuntaiseen kehitykseen”, talousjohtaja Elina Alajoki toteaa.

Sastamala investoi pito- ja vetovoimaan

Sastamalan kaupunki ja sen liikelaitokset investoivat vuonna 2018 yhteensä 10,9 miljoonalla eurolla. Viime vuoden aikana muun muassa aloitettiin Vareliuksen koulun rakentaminen, kunnostettiin Ellivuorentie, viimeisteltiin Hyrkin ja Häijään liikealueet ja toteutettiin Uotsolantien perusparannus yhteistyössä Ely-keskuksen kanssa. Mouhijärven Maisemakylien kunnallistekniikan rakentaminen alkoi rinnakkaisväylän osalta Tiisalantiellä ja Sastamalan Vesiliikelaitos puolestaan investoi 1,9 miljoonan euron edestä vesi- ja viemäri-verkostoihin.

“Tulevina vuosina investointitasomme nousee entisestään, mikä johtaa vääjäämättä velkatason kasvuun. Palveluverkko 2030 suunnittelussa onnistuminen onkin tärkeää niin palveluiden turvaamisen, kaupungin vetovoimaisuuden kuin myös taloudellisen kantokyvyn näkökulmasta”, toteaa Malmberg.

 • avatar Nimetön

  Siinä on vetovoimaa! Suomen 5 kallein paikkakunta asua omakotitalossa,ja loppuun ajetut uimahallit.

  • avatar Junan tuoma

   Lisäksi vielä julkiset rakennukset homeessa, järkyttävän kallis valokuitu ja kaupungilla liikaa paperinpyörittäjiä kuntaliitoksien vuoksi.

 • avatar Nimetön

  Outo juttu kun kaikki asiat on päin peetä ja virkamiehet kehuu itseään .

 • avatar Nimetön

  Kyllä täällä monessa asiassa tavallisen asukkaan mielestä päin peetä ollaan menossa, siitä ei pääse mihinkään.

 • avatar Heikki

  Ei tuo talous kyllä mitenkään ole kohtuullisesti onnistunut. Menot kasvavat inflaatioakin nopeammin, velkataakka kasvaa, veroja maksava väki vähenee.
  tärkeää olisi tosiaan ymmärtää miten tällaiselle maalaispaikkakunnalle saataisiin väkeä ja töitä. Sijainti on kuitenkin ihan kohtuullinen.

  • avatar Nimetön

   Tekemättömiä töitä on vaikka kuin ja moni etelän auringossa kypsynyt olisi valmis tulemaan edullisesti.

 • avatar Nimetön

  On se koko Valtakunnan tasolla hurjaa, että 66% kunnista tekee negatiivisen tilinpäätöksen. Porvarihallitus on hurjasti leikannut valtionosuuksia ja Kiky vähensi vielä verotuloja. Porvarihallitus pitää kuntia oravannahan arvoisena. Onneksi Sastamala jaksaa porskuttaa.

 • avatar Nimetön

  Hallitus antaa kuntien ja kaupungien mennä konkaan sitten on helpompi perustaa maakunnat ja lyödä kaikki palvelut nippuun .

  • avatar Nimetön

   Hallitus on todellakin mahtava, jos se kykenee kaikkeen tuohon. Ei turhia miehiä.

 • avatar Nimetön

  Suomen suurin hölmöys on se, että rikkaat maksavat liian vähän veroja. Palkansaajat maksavat henkilöitten välittömistä veroista 65%, eläkeläiset 21%, maatalous 1% ja yrittäjät 2%! Pelkästään kuukaudessa bruttona 1500-3000 euroa ansaitsevat maksavat veroista 30%. Hyvätuloisten pitäisi kantaa enemmän vastuuta verotuksesta.

  • avatar Nimetön

   Hyvätuloisten kantaa lisää verotaakkaa?
   Jo nyt parhaiten tienaava 10% maksaa 90% tuloveroista. Eikö mikään riitä?
   Päinvastoin hyvätuloisilta pitäisi saada verotaakkaa pois, jos oltaisiin oikeudenmukaisia.

   • avatar Nimetön

    Henkilöt jotka ansaitsevat yli 4000 euroa kuukaudessa, maksavat veroista 50 prosenttia. Lisäksi saavat yhteiskunnalta takaisin erilaisina tulonsiirtoina saman mitä maksavat veroina. Hyvätuloiset saavat yhteiskunnalta tukea moninkertaisesti sen, mitä.joku köyhä toimeentuloa. Hyvätuloiset hyötyy hyvinvoinvaltiosta eniten. Siksi käyvät myös äänestämässä ahkerasti.

 • avatar Nimetön

  Ellinvuorentie valmis, mutta valot täysin kesken ja kevytliikenneväylällä ei ole asfalttia.

  • avatar Nimetön

   Tällä leveysasteella ollaan kovia valehteleen,muka ellinvuorentie valmis.

   • avatar Nimetön

    Eihän siihen yksityistien haltuunottoon mennyt kuin miljoona ja päälle ylläpitokustannukset. Jokohan saisi luvut, paljonko rahaa on mennyt yksityisen vesiosuuskunnan haltuunottoon Ellivuorella? Miksei muita vastaavia yksityisteitä ja vesiosuukuntia korjata kaupungin varaoilla?

   • avatar Nimetön

    Tee esitys oman tiesi haltuunotosta äläkä itke. Itse olet äänestänyt itsellesi valtuutetun hoitamaan asioita. Jos et ole, niin turha silloin itkeä.

 • avatar Nimetön

  Tämän illan tv-tentin johdosta iltarukoukseni vaaleihin asti on – Herra varjele meitä siltä, että seuraava pääministerimme olisi Antti Rinne.

  • avatar Nimetön

   Onhan Rinne ollut melkoinen sönkkö aina, mutta tuli vaan mieleeni, että olisiko sairaus vaikuttanut jotenkin pysyvästi?

   • avatar Nimetön

    8:50, totta joillakin puolueilla. Halla-aholla on “ulkopuoliset” terrorijoukot hakkaamassa ja uhkailemassa ihmisiä, koska puolue ei voi vielä tehdä suoraa väkivaltaa. Joukkoja hän käskyttää elokuvateatterien väkivaltaisilla mainosvideoilla. Heil Halla-aho!

 • avatar Nimetön

  Antti Rinne esitti asiat selkeästi ja johdonmukaisesti. Hänestä saamme hyvän pääministerin. Ylen tentissä Matti Apunen levitteli käsiään kommentoidessaan Rinteen sopimiskulttuuria, “mitä ikinä se sitten tarkoittaakin”. Apunen tuli käsieleillään ja puheillaan paljastaneeksi, että elinkeinoelämälle ei ole selvää mitä on sopiminen. Meille palkansaajille elinkeinoelämän sopiminen on täysin selvää, se tarkoittaa sanelua.

  • avatar Nimetön

   Rinteen vastaus poliittisten lakkojen rajoittamiseen oli: sovitaan asiat niin, ettei tarvitse lakkoilla.
   Mikä typerä vastaus jopa ay-änkyrältä. Tarkoittaa käytännössä, että jos ei tehdä kuten ay-liike sanelee, niin kyykytys alkaa. Nämä nykyajan politrukit ovat tehneet miljardiluokan vahingot Suomen kansantaloudelle ja kyseinen terrorismi saa jatkua vuodesta toiseen.
   Millä muulla maalla kuin Suomella on varaa tuollaiseen sanelupolitiikkaan?
   Poliittiset lakot on saatava pikaisesti kriminalisoitua ja sakot sille tasolle, että niillä on edes jonkinlainen pelotevaikutus hämäräbisneksellä rikastuneille änkyräliitoille.

   • avatar Nimetön

    11:24 On se hupaisaa kun työntekijät peräävät oikeudenmukaisuutta jopa joskus lakoilla, niin heti tulee miljardiluokan tappiot. Mutta muuten yritykset vaikeroi, ettei mikään kannata, eikä voittoa tule. Mistä ne tappiot sitten voi tulla, lakon aikana? Ja yritysten maksama veropotti on samansuuruinen, mitä saavat vastaavasti yhteiskunnalta yritystukia. Siinä on huomioitu myös eriasteiset verohelpotukset.

   • avatar Nimetön

    Todellisuudelle vierasta trollausta tämä 11:24 suoltaa. Ay-liikkeen viimeinen, siis viimeinen, keino puolustaa oikeuksiaan esim. työehtosopimusneuvotteluissa on lakko, kun mikään muu ei auta. Loppuun saakka yritetään neuvottelemalla ja sopimalla saada aikaan tulosta. Useimmiten nämä “miljardiluokan vahingot” syntyvät toisen osapuolen (työnantajat, elinkeinoelämä) jääräpäisyyden tuloksena. He katsovat itsellään olevan varaa näihin tappioihin, jotka kuitenkin aina vyörytetään kansalaisten/palkansaajien lopulta maksettaviksi.
    Ns. poliittiset lakot ovat yleensä aiheutuneet työnantajan tai poliittisen vastapuolen epäoikeudenmukaisista toimenpiteistä. Esim. työnantaja tai omistaja on sanelupolitiikallaan kohdellut työntekijöitä kaltoin eikä suostu ottamaan huomioon työntekijöiden oikeutettuja vaatimuksia. Tällaiseen sanelupolitiikkaan ei todellakaan meillä ole varaa. Järkevämpää on edetä Rinteen esittämällä neuvottelemisen ja sopimisen linjalla. Poliittiset tai ns. surulakot loppuvat heti, kun työnantajat luopuvat sanelupolitiikastaan ja suostuvat hoitamaan asiat tasavertaisesti neuvottelemalla.

   • avatar Nimetön

    Miksi minä olisin trolli? Siksikö, kun arvostelen ay-liikettä? Trolleja on Suomessa siinä tapauksessa paljon.
    Oletko sinä trolli, kun arvostelet työnantajia samoilla argumenteilla?

  • avatar Nimetön

   Apunen tuli huomaamattaan avanneeksi toisenkin ikuisen oikeiston mantran, kun hän kysyi, että loppuvatko samalla lakotkin. Antti Rinteen hieno vastaus oli, että loppuvat heti, kun työnantajat alkavat noudattaa sopimuksia.

   • avatar Nimetön

    15:50 Trolli on sellainen, joka ei kirjoita asiaperusteilla, vaan huitelee epämääräisiä väitteitä ilman argumentteja. Jos mainitsemillasi heitoilla lähtee neuvottelemaan sopimuksesta, niin taitaa sopimus jäädä syntymättä. Kannattaa pysyä asiassa.

   • avatar Nimetön

    Apusta siis väitetään trolliksi, kun esitti Rinteelle kysymyksen AY-järjestöjen verottomista
    400 miljoonan tuloista.

 • avatar Nimetön

  Matti Apunen asetti ansan Rinteelle. Illan ainoa selkeä vastaus tuli Apusen kysymykseen,
  Paljonko ay- liikkeen 400 miljoona voitosta menisi Sdp:n mallIssa veroa. Vastaus 2 miljoonaa tuli
  nopeasti. Maan asiat eivät olleet hallinnassa, mutta ay-liikkeen kylläkin.
  Hänen ulkoinen olemuksensa onkin sitten toinen luku.

  • avatar Nimetön

   Mitä 7:06 tarkoittaa ay-liikkeen 400 miljoona voitolla? Oli innostavaa katsella ja kuunnella kuinka Rinteellä sekä maan asiat että ay-liikkeen asiat ovat hallinnassa. Vihdoin saamme pitkästä aikaa osaavan pääministerin.

   • avatar Nimetön

    Aika väsynyt väite. Alemman verotuksen maissa terveydenhoito, koulutus, varhaiskasvatus ja muut perheen arjen kulut ovat niin korkeita, että lapsettomina lähteneet expatriaatit palaavat heti takaisin, kun perhe alkaa kasvaa ja lapset menevät kouluun. Jos paremmat tulot riittäisivät vaihtamaan maata, Suomessa ei olisi sairaanhoitajia, he olisivat kaikki Norjassa.

   • avatar Nimetön

    Ay-liike ei tee voittoa, kuten ei mikään aatteellinen yhdistys. Sen määrää yhdistyslaki. Tulot menevät kuluihin, eikä verotettavaa tuloa siis synny mainittavasti. Jos syntyy, viranomaiset alkavat kysellä yhdistyksen sääntöjen mukaisen toiminnan perään. Säätiöt voivat kasvattaa tulojaan ja omaisuuttaan, mutta niidenkin on käytettävä varansa sääntöjensä mukaisiin tarkoituksiin. Säännöt edellyttävät yleishyödyllisyyttä. Myös superrikkaiden säätiöt toimivat samoilla periaatteilla, vaikkapa Herlinin säätiö.

 • avatar Nimetön

  Vaikka Norja on rikas öljyvaltio, silti siellä poistettiin rikkaitten veronkierto, eli pääomavero jo yli kymmenen vuotta sitten. Nostamalla yli 55 000 euroa vuodessa tuloa saaneiden veroaste 32 prosentista 52 prosenttiin, se toisi lisää verotuloja 8 Miljardia. Eikä se aiheuttaisi kenellekään kärsimystä.

  • avatar Nimetön

   Ei ainakaan varakkaammille, koska he äänestäisivät jaloillaan ja muuttaisivat muualle. Paljonko olisi verokertymä heiltä sen jälkeen?

   • avatar Nimetön

    Aika väsynyt väite. Alemman verotuksen maissa terveydenhoito, koulutus, varhaiskasvatus ja muut perheen arjen kulut ovat niin korkeita, että lapsettomina lähteneet expatriaatit palaavat heti takaisin, kun perhe alkaa kasvaa ja lapset menevät kouluun. Jos paremmat tulot riittäisivät vaihtamaan maata, Suomessa ei olisi sairaanhoitajia, he olisivat kaikki Norjassa.

   • avatar Nimetön

    Niin, me näemme asiat hiukan eri valossa.
    Hämärästi muistan, että vihervasurit ovat tähän asti mekkaloineet veroparatiiseista ja siitä kuinka suomalaistakin rahaa siellä köllii.
    Tämäkö nyt ei sitten enää ole ongelma, jos kerran verotuksella ei ole mitään merkitystä? Miksi sitten joku on rahansa sinne vienyt?

 • avatar Nimetön

  Paperilla asiat saadaan näyttämään ihan miltä halutaan totuus on aina ihan toinen asia .

 • avatar Nimetön

  Pelkästää Kojamon ay- järjestöille tuottamien voittojen verotuksella saataisiin
  vanhustenhoidon hoitajamitoitus kuntoon.
  Verotus ei sovi vihervasemmistolle kun kysymyksessä ay- järjestöjen verottomat
  pääomatulot.
  Kokoomuksen halun asialliseen hoitoon torjuu ylikansalliset hoivayritykset.
  Näinhän tuo menee!

  • avatar Nimetön

   Pörssiyhtiö Kojamon suurimmat omistajat ovat eläkevakuutusyhtiöt Varma ja Ilmarinen. Toisin sanoen Kojamon tuloilla rahoitetaan työeläkkeitä. Omistuksia on myös kaikilla suurimmilla sijoitusrahastoilla ja pankeilla, Jos sinulla on rahaa pankkitilillä tai sijoitusrahastossa, se on hyvin todennäköisesti sijoitettuna osin Kojamoon. Voit myös itse sijoittaa suoraan sen osakkeisiin. Omistajissa on toki edelleen ammattiliittoja, mutta niiden säännöt määräävät, miten tuotot käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin eli jäsenten hyväksi. Yleishyödylliset yhdistykset eivät yhdistyslain mukaan saa toimia kaupallisin tavoittein, eli eivät saa tuottaa merkittävää verotettavaa voittoa, Mutta myös työnantajajärjestöt omistavat osakkeita rahoittaakseen toimintaansa. Onko sen jotenkin sallitumpaa? Eivätkö duunarit saisi kartuttaa toimintavarojaan sijoitustoiminnalla?
   Vasemmistopuolueet ovat ilmoittaneet kantanaan, että säätiöiden verotus voidaan ottaa käsittelyyn seuraavalla hallituskaudella. Porvaripuolueiden kantaa odotellaan.

 • avatar Nimetön

  Varsinkin Kokoomus haluaa pienentää verotusta, ettei rikkaitten tarvisi maksaa veroja enempää. Mutta esim. Yhdysvaltain marginaaliveroaste olivat korkeimmillaan vuosina 1951-1963 yli 90%. Kuitenkin talouskasvu oli lähes 4%. Nyt seitsemän viime vuoden aikana marginaaliveroprosentti on ainoastaan 35%. Mutta talous kasvanut keskimäärin ainoastaan alle 2% vuodessa. Oikeisto haluaa jatkuvasti valehdella, että korkea veroaste tappaisi työhalut.

 • avatar Nimetön

  Sipilä ja Orpo jaksavat jankuttaa miten suomalaisten talous on iskussa. On se niillä jotka joutuvat siristeleen silmiään kristallikruunujen loisteessa. Kun kaksi kuntaa kolmesta tekee negatiivisen tilinpäätöksen, miten silloin tulevaisuus muka on turvattu? Niitä kuntapalveluja ihmiset eniten käyttää. Porvarihallitus jää historiaan kuntien kurittajana. Valtionosuuksien rajut leikkaukset. Oikeiston karvaiset kourat on syvällä nuorten ja lasten taskuissa. Melkoisen velan Sipilä ja Orpo jättää tuleville sukupolville.

 • avatar nainen

  Olet nyt nimetön tainnut ymmärtää ihan väärin, tällä vaalikaudella nimenomaan on valtion velka pienentynyt, kun se demarien ja vassujen kaudella lisääntyi hurjasti, eli tehtiin tuleville sukupolville lisää velkaa maksettavaksi. Kannattaa ottaa asioista selvää ja puhua totta! Pitäisi saada suuri osa työttömistä töihin, kun työpaikkoja on tarjolla vaikka kuinka paljon, mutta eihän voi velvoittaa ketään töihin kun heti demarit ja vassut vastustaa. Heidän mielestä parempi että maksetaan kotona makaamisesta, ettei tule traumoja ja me työtätekevät sitten kustannetaan ne. Luulis ettei sellanen ole kenenkään etu, VAI ONKO?

  • avatar Nimetön

   Se menee juuri noin.
   Lisäisin vielä, että talous on iskussa myös niillä kymmenillätuhansilla entisillä työttömillä, jotka ovat työllistyneet (halunneet työllistyä) hallituksen työllisyyspolitiikan ansiosta. Työllisyysaste taitaa olla jo 73% ja vielä on suunta ylöspäin. Loistavaa työtä hallitukselta, vaikka vihervasureiden natina onkin työtä säestänyt.
   Rinteen pikkupioneerit eivät olisi koskaan pystyneet nostamaan työllisyyttä merkittävästi. Ainoa mihin Rinne tuntuu pystyvän, on keksiä veroja elintarvikkeille. Olisikohan se karvainen koura vihervasureiden, eikä oikeiston. Kyseinen ruoan keinotekoinen kalliimmaksi verottaminen osuu juuri lapsiperheisiin, työttömiin ja eläkeläisiin. Eläköön köyhien ystävä Antti!

 • avatar Nimetön

  Yksi asia kuitenkin pitäisi olla kaikille selvä.
  Liha-Vero-Antista ei ole Suomen pääministeriksi!

 • avatar Nimetön

  Suomella oli kunniakas menestys vuoteen 1987 asti. Suomi oli lähes velaton. Sitten kokoomus pääsi hallitukseen ja nyt Suomi on velkaa 100 miljardia. Kokoomus on rapauttanut valtion tulopohjan. Nyt on hoivakriisi, koulutusleikkaukset ja palkaton työajan pidennys. Waltarin Sinuhesta lainaus. Totuudenpuhuja hirtetään kaupungin porteilla, mutta sadunkertojia kuunnellaan aamusta iltaan, polviamyöten lannassa seisten.

  • avatar Nimetön

   Oletko tosissasi?? Vertaat Suomen nykyistä taloustilannetta 80-lukuun?
   Aikakausi on muuttunut ja oikeastaan mikään ei voi olla samalla tavalla kuin silloin.
   Tämä konkreettisesti todistaa sen, että vihervasurien talous- ja yhteiskunnallinen tietämys on nollatasolla. Kaikkein perustavintakin luokkaa olevat asiat on hukassa, niin kuinka voi odottaa vasurien selviytyvän Suomen johtamisesta.
   Voihan se Rinteen komennossa mennä hyvinkin, kun verotulot pompsahtaa ylöspän liha- ja maitoveron muodossa. Joskin ehtii tässä vielä keksiä mm. leipä-, vihannes- ja broileriveron. Lapsiperheet tykkää . . .

   • avatar Nimetön

    Kokoomus viettää vero-orgioita miljonäärien seurassa, kuoharia siemailen. Ja vaalikassaa lihottaen. Kun setelit vaalikassaan leijailee, niin miljonäärien verohelpotukset laskuvarjolla liitelee.

   • avatar Nimetön

    Hyvätuloisin 10% maksaa 90% tuloveroista. Siinä sitä on leijailemista.

    Ymmärrän, että ei kaikista asioista ole viitsinyt ottaa selvää, kun pelkää epämieluisaa vastausta. Siinä tapauksessa ei kuitenkaan kannattaisi kirjoitella soopaa.

 • avatar Nimetön

  No nyt on se sadunkertojien aika jos kuuntelee Antti Rinnettä. Antti-poika lupailee eläkkeiden miljardiluokan korotuksia JOS talouskehitys on nousussa, ei ole . Yrittäjien ja pääoman verotusta kun reippaasti näytetään kiristettävän siitä seuraa työttömyyttä, yksinkertainen logiikka.
  Kun katselin Rinteen haastattelua TV.sta esitys oli säälittävä. Sössötystä, venkoilua ja hermostunutta naurua ei odota kuulevansa pääministeriehdokkaalta vaan asiallista dialogia, suoraselkäistä suomalaista miestä tai naista on mukava katsoa, Orpo, Sipilä, Essayah ryhdikästä touhua!

  • avatar Nimetön

   Lisäksi Rinne ei suostunut Ylen tentissä kertomaan ’parannus’ohjelmansa kustannuksia ja tarvittavan rahan lähdettä. Toimittaja vaati toistuvasti vastaamaan, mutta Antti-poika kieltäytyi. Muilta haastateltavilta vastaus on tullut. Ei ole vaikea keksiä, että mistä kenkä puristi. Populisti-Antilla ei ole harmainta aavistusta mistä hän lupauksensa rahoittaa ja ylipäätään mitä ne maksavat. Vihervasureille on tärkeintä, että lupaillaan tarpeeksi. Vaalilupaukset sitten vaalien jälkeen voi unohtaa.
   SDP – käsi toisten taskuilla jo yli sata vuotta.

 • avatar Nimetön

  12:19 Tiedä sitten kenen suusta se soopa vaahtoaa ja ymmärrys kompastuu kynnysmattoon. Ketkä ovat hyvätuloisia? Nimittäin 1500-3000 euroa kuukaudessa tienaavat maksavat 30% tuloveroista. Ja monimiljönäärit eivät mitään tuloveroa edes maksa.

  • avatar Nimetön

   Juu tuollainen 1500 euron kuukausiansio ei ole mikään hyvätuloinen. Mutta tämä 12:19 jankuttaa papukaijamaisesti samaa valhettaan. Meitä on moneen junaan. Jopa sellaiseen joka ei ole edes lähtenyt.

Kommentointi ei ole käytössä.