Nurminen ja Satonen menossa läpi, Hakanen tippumassa

Ilmari Nurminen lähetti toimitukseen kuvan vaalivalvojaisistaan.

Sastamalan kansanedustajaehdokkaista Sdp:n Ilmari Nurminen ja Kokoomuksen Arto Satonen ovat nyt laskettujen äänien perusteella lunastamassa paikkansa eduskunnassa seuraavalla vaalikaudella.

Äänistä on nyt (kello 20.50) laskettu 45 prosenttia.

Ilmari Nurmisen äänisaalis (6323) on jo tässä ääntenlaskun vaiheessa huikea. Hän on saanut demareista neljänneksi eniten ääniä koko maassa. Nurmisen edellä ovat vain Jutta Urpilainen (Vaasan vaalipiiri), Kristiina Salonen (Satakunnan vaalipiiri) sekä eniten demariääniä saalistanut Sanna Marin (Pirkanmaan vaalipiiri).

Myös Arto Satonen näyttäisi tässä vaiheessa iltaa saavan jatkopestin kansanedustajaksi (kello 20.50 hänellä oli 3378 ääntä).

Keskustan Pertti Hakanen (2215 ääntä) ei vielä tässä vaiheessa ole menossa läpi. Hänen edellään ovat Pirkanmaan vaalipiiristä muun muassa Jouni Ovaska ja Arto Pirttilahti.

Ilmari Nurminen kommentoi tunnelmiaan puhelimitse Alueviestille seuraavasti: ”Olen todella kiitollinen äänestäjilleni tästä luottamuksesta. Tämä osoittaa ihmisten arvostavan ja pitävän tärkeänä niitä asioita, joita meidän puolueemme on ajanut.”

Arto Satosen vaalikahvilassa oltiin iloisissa tunnelmissa.

”Nyt näyttää hyvältä. Kampanjassani on ollut mukana satoja ihmisiä ympäri Pirkanmaata, ja olemme tehneet kovaa työtä niin vaalikentillä kuin somessa. Myös tv-mainostani on kehuttu”, sanoi Satonen ennakkoäänten tultua julki.

Arto Satonen taustajoukkoineen jännitti ennakkoäänten julkistamista.

Satonen kertoi kiertäneensä maakuntaa ahkerasti. Kampanja päättyi eilen lauantaina Tapparan jääkiekkomatsiin.

”Eniten jalkatyötä olen tehnyt Sastamalan lisäksi Ikaalisissa, Hämeenkyrössä, Parkanossa ja Punkalaitumella, sillä sieltä ei ollut kokoomuksella ehdokasta.”

Vaalipäivän Satonen oli aloittanut käymällä jumalanpalveluksessa Tyrvään kirkossa. Sieltä tie vei Muistolan koululle äänestämään, sitten hän oli poikennut taiteilija Veli-Pekka Bäckmanin syntymäpäivillä.

”Ennen vaalivalvojaisia ehdin vielä katsomaan Ilveksen futismatsia. Siellä unohdin vaalihässäkän kokonaan, mutta nyt jännittää”, hän totesi ennen ennakkoäänten julkistamista.

Pertti Hakanen oli mietteliäs ennen ennakkoäänien julkaisua. Hakasen kuva ja teksti: Veli-Matti Saksi.

Hakanen saunoi jännitystä pois

Keskustan toiselle kansanedustajakaudelle pyrkivä sastamalalainen Pertti Hakanen saunoi sunnuntai-iltapäivänä vaalijännitystä pois.

”Toki sitä silti on”, toteaa Hakanen ennen ennakkoäänien julkistamista.
Hän olisi tyytyväinen, jos puolue rikkoisi 15 prosentin rajan. Omalta kohdaltaan hän muistuttaa, että se on tehty, mitä on voitu.

”Kilpailu on kovaa, niin oman puolueen ehdokkaitten osalta kuin muittenkin puolueitten. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Kyllä hallituksen lievät ongelmat varmasti vaikuttavat tulokseen. Toivottavasti liikaa.”

 

 • avatar Juri

  Aivan oikein ettei hakanen pääse. Keskusta oli kyllä semmoinen kirosana viimeisessä hallituksessa

  • avatar Nimetön

   Kummallinen käsitys kirosanasta.
   Sipilän hallitus nosti Suomen suosta, velanotto supistui ja työllisyys nousi uskomattomasti. Sitten suomalaiset puupäät rankaisevat tuosta. Hallitusvastuulla on hintansa.

   • avatar Nimetön

    työllisyys nousi? Hetkeksi varmasti, nyt joka paikassa hirveät yt:t päällä.
    myös sastamalassa.

Kommentointi ei ole käytössä.