Hakanen suuntaa uuteen arkeen – “Kansa on äänestänyt, pulinat pois”

Vaalitulos laittoi Pertti Hakasen mietteliääksi. Tulos oli pettymys, koska mies sanoo tehneensä työtä koko sydämellään.

Sunnuntai-illan eduskuntavaalitulos oli sastamalalaiselle Pertti Hakaselle (kesk) pettymys.

”Se ei varmaan ole kenellekään yllätys, koska panostin tähän paljon. Teimme tukiryhmän kanssa hyvää työtä, mutta se ei riittänyt. Kansa on äänestänyt, putosin eduskunnasta, pulinat pois”, toteaa Hakanen.

Hakanen ei ole vielä tarkemmin tutkinut, että mistä tappio johtuu. Jonkin verran puoluetoveri Katariina Pylsy Hämeenkyröstä vaikutti asiaan.

”Ja yleensäkin meillä ehdokasasettelu miinoitti kenttää. Minusta 50 kilometrin säteellä oli kahdeksan ehdokasta: melko haasteellinen tilanne.”

Vaalituloksen selvittyä Hakanen lähti vaalitoimistolta kotiin saunomaan. Saman hän teki maanantaiaamuna.

”Nyt lähden vaalitoimistolle aamukahville ja sitten suuntaan Helsinkiin tyhjentämään eduskunnan työhuonettani. Kaikkineen olen kuitenkin tyytyväinen siitä, että olen saanut palvella suomalaisia neljä vuotta.”

Tulevaisuudesta Pertti Hakanen ei vielä osaa sanoa mitään kovinkaan tarkasti. Hän on MTK:n johtokunnassa, Karjalan Liiton puheenjohtaja ja Sastamalan kaupunginvaltuuston jäsen.

”Luottamustoimissa tietenkin jatkan ja teen sitä kautta työtä. Mutta mitä muuta sitten jatkossa teen maatalousyrittäjyyden lisäksi, niin en vielä tiedä.”

 • avatar Nimetön

  Katariinapylsyjä olisi pitänyt olla keskustalla enemmän niin olisi Hakanenkin päässyt!!! Keskusta menetti Pirkanmaalla 19 000 ääntä. Olisi tarvittu enemmän ääniharavia. Nyt keskustalla oli eniten alle tuhannen äänen saaneita.

   • avatar Jarkko

    Melkoisen mautonta alkaa muita syyttelemään omasta tuloksesta. Uudellamaalla vieläkin hankalampaa, mutta ei siellä omia syytetä omasta tuloksesta. Kuulostaa ihan suomalaiselta urheilijalta, joka syyttää välineitä.

   • avatar Nimetön

    Eihän Hakanen ole ketään syytellyt.
    Totesi silkan faktan hyvin neutraalisti.
    Onko mielestäsi syyttelyä esim. se, että kirjaston varattua kirjaa kysellessäsi kuulet, että on lainassa ja sanot siihen, että ‘jaa en minä sitä sitten saakaan lainaan’. Syytät siis edellistä lainaajaa?
    Mikähän siinä on, että naisväki kaivaa näitä omia epäilyksiään ja tulkintojaan esille. Lähes poikkeuksetta osuvat vikaan. No se on hyvä selvitellä toisten asiat, kun omassa elämässä ei tapahdu mitään.

 • avatar äänestäjä

  Harmi että hyvä mies jäi rannalle mutta neljän vuoden päästä sitten uudestaan

 • avatar pohdiskelija

  Hakasen putoaminen johtui keskustan rökäletappiosta. Kansa menee samaan retkuun aina uudestaan. Ihmisillä on lyhyt muisti. Edellinen hallitus yritti korjata vanhan sössimisiä ja onnistuikin aika hyvin. Mitä on edessä neljän vuoden päästä jos demarit ja muut vihervassarit asioista päättävät……….

  • avatar Nimetön

   Sipilän asema käy tukalaksi.: itsenäisyyden ajan huonoin vaalitulos Keskustpuolueelle. Tulevalla hallituksella on kova savotta: monet edellisen Sipilän hallituksen hankkeet jäivät pahasti kesken, ja maa ja sen asiat ovat sekaisin.

   • avatar Nimetön

    Se on hyvänlainen elämänkatsomus näissä kommenteissa. Lyödään vaan lyötyä. Sitä varmaan kotonannekin jaatte läheisienne tuskaksi

   • avatar Nimetön

    Sehän on Sipilän ajama ja Pertinkin tukema elämänkatsomus: jos ei saa toivomaansa työpaikkaa ja jää työttömäksi, tulee lyödyksi aktiivimallilla.

 • avatar Nimetön

  Ei mitään lakki päähän ja suu mutrulle . Katse kohtiuusia ulottuvuuksia. Harmi kun putosi.

  • avatar Nimetön

   Pertti jos päivittäisi arvot kohdalleen ja kääntäisi katseensa menneestä tulevaan, niin voisi neljän vuoden kuluttua yrittää pyrkiä Vihreisiin ja menestykseen.

 • avatar Nimetön

  Harmi kun putosi. Toivotaan että neljän vuoden päästä valitaan. Täällä on aina huonosti kannustettu omia, en tiedä mistä se johtuu. Peräti paras Pertti pitkälle pääsee !

 • avatar Nimetön

  Ilmastonmuutos huolettaa ja siinä erityisesti huoltovarmuus, tarvitaan lähiruokaa seuraavatkin 100 vuotta, tämä tulos voi aiheuttaa lyhytnäköistä maatalouspolitiikkaa

  • avatar Nimetön

   Kepu ja MTK:han sitä lyhytnäköistä maa- ja metsätalouspolitiikkaa on ajanut, suurimpaan ääneen vastustanut kaikkia luonnonsuojelullisia hankkeita oli sitten kyse vesistöjen suojelusta, hyönteismyrkyistä tai hakkuiden hillitsemisestä.

   • avatar Nimetön

    Luonnonsuojelijat ovat suurin uhka elämälle maaseudulla, luonnosta vieraantuneita

 • avatar Nimetön

  Kun kalastaja Pentti Linkolan puheista otti pois rajuimmat ehdotukset, niin hämmästyttävän oikeassa on äijä ollut. Jo silloin 50 vuotta sitten. Ilmiöitä joita ei.tänä päivänä ymmärrä vieläkään monikan tanopää. Tai ei.halua myöntää, kun oma pieni hyvinvointi on tärkeämpi mitä Suomen tulevaisuus.

 • avatar vihreä perussuomainen maalta

  hyvä että alkaa puhaltaan uudet tuulet ja saadaan uusia, nuoriakin kasvoja eduskuntaan.
  kunhan siellä käsiteltäisiin olennaisia asioita eikä vatvottaisi turhia juttuja, kansakin olisi enempi mielissään.
  Ja Pertti; mikä onkaan se hyväntekeväisyys kohde mihinkä osoitit julkisessa juhlakutsussasi käyttäväsi osan lahjarahoista? kiinnostaa.

 • avatar Nimetön

  Hakasen seuraavat mainokset nähdään jälleen kauppalehdessä kun häneltä saatavia haetaan.

  • avatar Nimetön

   Aika naurettavaa lynkkailla ihmisiä joilla on välillä haasteita. Itsekkin olen protestilistalla ollut ja luuserin maineen saanut. Voit rinnastaa pilkkasi vaikka pyörätuolissa olevaan liikuntarajoitteeseen ihmiseen. Kannattaa hakeutua hoitoon jos ajatusmaailma on noin kapea

  • avatar Nimetön

   Tämä tilanne on totista totta monelle suomalaiselle maatalousyrittäjälle. Itse ei pysty vaikuttamaan alkutuotteen hintaan, sillä kesko ja S-ryhmä halpuuttaa hintoja maatalousyrittäjän kustannuksella.
   Jokainen, joka palstoilla toisia mollaa, niin laittakaahan nimenne näkyviin, alkaa löytymään teistäkin varmasti ikäviä kirjoitettavia. Tee se toiselle, mitä haluaisit itsellesikin tehtävän.

   • avatar Nimetön

    Hyvä kun putosi – osoitti oman todellisen luonteensa, kun alkoi syyttelemään muita omasta tuloksesta. Pyytäisin häpeämään, mutta tuskin osaa. Nyt on ainakin aikaa saunoa

  • avatar Nimetön

   Tässäkin tapauksessa kyse on kateudesta. Hakanen yrittää ja on esillä tiedotusvälineissä. Näköjään joku muukin haluaisi, mutta ei taida yritteliäisyys ja äly riittää siihen. Sen sijaan kadehtimiseen ei paljon tarvita.

 • avatar Nimetön

  Hakanen ilmoitti juhlassaan kaikille hyväntekeväisyyskohteet ja perusteli miksi halusi lahjoittaa juuri niille. Pitäisikö vielä lehdessäkin mainita?
  Harmillista, että kannatus ei riittänyt jatkokaudelle.

 • avatar Nimetön

  Hallitusvastuu Sipilän johdolla pohjusti keskustan huonon tuloksen. Ei siinä yhtä Perttiä syyttää voi, jäi moni muukin valitsematta.
  Ja persut, mielenkiintoista nähdä tuleeko pääministeri heidän joukostaan.

 • avatar Nimetön

  Voi taivas, eikö muka syytellyt. Lehresä luki ihan nimeltä mainiten eräs nainen “Hakanen ei ole vielä tarkemmin tutkinut, että mistä tappio johtuu. Jonkin verran puoluetoveri Katariina Pylsy Hämeenkyröstä vaikutti asiaan.”

  • avatar Nimetön

   Nöyryyttä on ymmärtää, että jokainen äänestäjä itse tekee päätöksen. On väärin kuvitella, että aiemmin äänestänyt olisi pakotettu äänestämään samaa uudestaan. Jokainen antaa äänensä sille kenet näkee parhaaksi. Aina ei voi voittaa, mutta todellinen voittaja on lopulta se kuka on kiitollinen saamistaan äänistä ja hyväksyy tuloksen – olkoon se millainen vain.

  • avatar Nimetön

   Juuri niin ja juuri tuolla vihjailulla Hakanen haluaa, että median kautta kaikki alkaa syyttelemään Pylsyä. Aika törkeetä häviäjältä. Syitä häviämiseen saa hakea muualta.

   Pylsy keräsi äänipotin Kepun vaikeassa tilanteessa ja auttoin puoluetta nousuun.

 • avatar Nimetön

  Hävetkää miehet, jos ette erottunu joukosta, niin turha syyttää oman puolueen naista. On aikoihin eletty

 • avatar Nimetön

  Tyrvää on täynnä kateellisia ja vahingoniloisia ihmisiä näköjään!

 • avatar Eija Aro

  Kiitos Pertti Hakanen kaikesta kotiseutumme ja isänmaamme eteen tekemästäsi työstä. Arvostan, todella.
  -Ja kiitos siitä kaikesta tulevasta, joka vielä edessäsi siintää ja tulee tulevien vuosien aikana meille muille avautumaan.
  Lienee voimavarojen tuhlausta keskittyä veneen ympärillä uivien muumien antamiin kommentteihin, joten vapaasti Minna Canthin sanoja lainaten: “Eläköön kaikki viisaat miehet, tyhmät kuolkoon kernaasti pois!”

  • avatar Nimetön

   Ilmoitkaamme myös siitä, että Katariina Pylsy Tyrviksen jutussa ilmoitti olevansa ehdolla neljän vuoden päästä. Nainen, joka välittää ja toimii.

   • avatar Nimetön

    Ei! Voi ei!

    Siis Päivän Tylsy kukkakedossa jatkaa paikallislehdissä,

 • avatar Nimetön

  Olkaa onnellisia, että on Pylsy. Monesako kunnasa on komeita kukkasketoja, luonnonpuistoja ja vertaansa vailla olevia Joulutalot-tapahtumia ja vanhojen talojen päiviä. Meitiä on auttanu tiehakemusten teosa ja maataloushakemuksien täytösä.

 • avatar Nimetön

  Juu vaalimainokset pitää poistaa viikon kuluessa äänestyksestä

Kommentointi ei ole käytössä.